• 1/2
12/06/2017 - Хороскопът на Avène

Седмична прогноза 12-18 юни

Активна и прекрасна седмица за разтоварване и енергизиране...

Луната  премина своята Пълнолунска кулминация, вече намалява и можем спокойно да се насочим към разтоварителни режими.  Ако желаем да прочистваме тялото, кожата, мислите, емоциите, душата , ето дойдоха удачните дни за тези цели...
Слънчево-лунната фаза малко след Пълнолуние носи заряда на това, което сме градили предходните две седмици, а сега  идва и хармоничен етап да го прилагаме, влагаме, да реализираме и затвърждаваме; да вкусваме плодовете на това, което сме градили на различни нива.

Понеделник, 12 юни
Началото на седмицата стартира с Луна в Козирог. Знак, носещ заряд на концентрация, организираност, събраност и дисциплина. Той не обича мързелуването и отпускането. Така че, като за старт на работна седмица, ще даде посока и тяга в деловите теми; в законови въпроси; работа с висшестоящи; дейност , свързана със архитектура и строителство;

За тези, които са на почивка, могат да се погрижат да направят нещо полезно за костно-ставната система, да изготвят правилна физическа програма и т.н.

В емоционален план знакът на Козирог има сдържаща енергия...Т.е ако желаем романтични и сърдечно-избликващи срещи, можем да изберем дните, когато Луната навлиза в Риби (15 юни, след 13 ч.)

Здраве и красота през седмицата

Отслабване и детокс:
През настоящата седмица, както споменахме в началото, вече смело можем да се гмурнем в разтоварващи режими за една или друга цел...Особено полезно би било ако започнем от понеделник, тъй като знакът Козирог, свързан с дисциплината ще спомогне да бъдем постоянни.

* NB Когато се посочват подходящи дни за диети, било то с цел отслабване или прочистване на организма, или просто за тонус, това не се отнася за хората, които има здравословни проблеми.  В такъв случай е необходимо преди такива действия, да се консултират с лекар-специалист или диетолог. Всеки драстичен метод спрямо организма, е стрес за него и последиците могат да се проявят по-късно.

Подстригване и боядисване:
През седмицата в астрологичен план няма удачни дни за прически, подхранване или заздравяване на косата; боядисването също не е препоръчително, тъй като на намаляваща Луна цветът често се оказва неустойчив.

Грижа за кожата
Дните са благоприятни за:
- започистване на кожата;
- пилинг маски;
- почистване на пъпки, акне с правилните методи, текстури и т.н.;
- а също и за епилация;

Масажи: прекрасен период за здравословни, лечебни и антицелулитни масажи...

Вторник и сряда, 13 и 14 юни
Аспектите във вторник и сряда ни дават възможност тези дни да са изпълнени с оптимизъм, скорост и динамика.
Луната навлиза в знака на Водолей – знак, свързан с иновациите, откритията, групите, каузите за благото на екип или идея; приятелите. Зарядът е хармоничен и оптимистичен, възможност да погледнем на нещата от по-високо стъпало, по философски и неемоционално въвлечено.

За тези, които се стремят да погледнат дали дадена идея би сработила добре в бъдещето, е чудесно време  да потърсим вдъхновение.
Тъй като на небето се образува въздушен тригон между Луна, Мерурий и Юпитер,  дните са изключително благоприятни за обучение, писане, философия; комуникация и общуване по всякакви въпроси, отнасящи се за бъдещето; плануване или закупуване на билети за пътуване, пътешествия или пътуване по делови въпроси; научни открития; групова успешна дейност; юридически въпроси

Четвъртък, петък и събота, 15, 16 и 17 юни
Ползотворната част на четвъртък започва след 13:15 часа, когато Луната навлиза в знака на Рибите. До обяд е по-удачно да не предприемаме нови действия и решения, а да изчакаме излизането от часовете на „луна без курс”...

Знакът на Рибите е свързан с изкуството и творчеството. Това са хармонични дни за творците: вдъхновение и интуиция, потапяне в океана на „необятните идеи„.
Рибите ни предразполагат към меките краски и нюанси в общуването с любимия, към романтика и усещане на единство с другия..И все пак колкото и да се гмуркаме в „дълбокото синьо” на романтичността или летим над водата в стремежа си към сливане с другия, хубаво е и да знаем в коя посока е земята..защото този знак е свързан и със създаването на илюзорна реалност. "Най- лесно е да се заблудиш.", казва майка Тереза.

Здраве:
Тъй като този знак е свързан с кръвта, прочистването й през тези дни е изключително благоприятно.
NB! Алкохолът и въобще веществата по-трудно се обработват в кръвта, когато Луната преминава през този знак. Опасността от натравяния е много по-усилена! Предупредените са наполовина спасени! :) 

Също така Рибите са пряко свързани с нетрадиционните методи на лечение, холистична медицина и психотерапия. Т.е. четвъртък, петък и събота са силни дни в тази посока.

Неделя, 18 юни

Луната вече е в Овен, сякаш излязохме от мечтателността и леката „отнесеност” през изминалите дни.
Овен, знак на действието и активността. Хубаво е да се спортува, но все пак е добре да внимаваме особено в неделя по обяд и ранен следобед по отношение на рисковите физически и всякакъв род  начинания. Или ако не са физически, а словесни спаринги, да, лесно би могло да се подадем на провокации. 
Има по-засилена конфликтност и аварийност между 12 по обяд и 15.30ч. Да действаме разумно и не първосигнално е днешният съвет.
Можем да потърсим среден вариант:  игри със семейството или близките, съчетаващи действие, мисъл и динамика. Хем спортно, хем забавно, надяваме се „нерисково”

Приятна седмица!
 

Изпрати по е-мейл

Всяка кожа има специфични нужди,
открийте Вашия ритуал за грижа Eau Thermale Avène.

Започнете сега
  • Препоръчани продукти, за състоянието на Вашата кожа
  • Достъп до Вашите предпочитани продукти и коментари
  • Регистрирайте Вашите покупки, за да възнаградим Вашата лоялност
Регистрирайте се сега

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил