• 1/2
19/06/2017 - Хороскопът на Avène

Седмична прогноза 19 – 25 юни

Новолуние в Рак и Лятно слънцестоене - каква седмица само...

На 21-ви юни настъпва Лятното Слънцестоене, Лятото наистина идва!

А и остават още пет дни до настъпването на Новолуние (на 24 юни, в 5:30 сутринта).

Фазата на намаляваща Луна благоприятства темите, свързани с финализиране, завършване и естествено прочистване, както в материален план, така и в мисловно-емоционален, а и съвсем конкретно - физически. Всички сме усещали лекотата на „освобождението” или добре свършената работа. В настоящата седмица е по-удачно да изчакаме със стартиране или заявяване на нещо ново. Дните, в които Луната започва да нараства са много по-удачни за добър старт.

Здраве и красота

Диети и детокс:
от понеделник, 19 юни до 24 юни, включително, е чудесен период за диети с цел отслабване или детокс*

* NB Когато се посочват подходящи дни за диети, било то с цел отслабване или прочистване на организма, или просто за тонус, това не се отнася за хората, които има здравословни проблеми.  В такъв случай е необходимо преди такива действия, да се консултират с лекар-специалист или диетолог. Всеки драстичен метод спрямо организма, е стрес за него и последиците могат да се проявят по-късно.

Грижа за кожата:
Процедурите и текстурите за почистване на кожата до края на седмицата са препоръчителни.
Особено подходящи дни са 20 и 21 юни за всякакви разкрасяващи методи.
Седмицата е добра и за епилация.

Масажи: антицелулитните техники и оздравителни масажи ще дават видим резултат през настоящата седмица.

Грижа за косата:
Подстригването не е препоръчително тази седмица, с изключение на 20 и 21 май, когато Луната се намира в знака на Телец.
Може да не е съвсем стимулиран растежа й ако се подстрижем, но все пак земният знак на Телец ще повлияе добре за формата на прическата и заздравяването на косата. А и подстригване на ‘отслабваща” Луна има символично послание за „разделяне” и „отнемане” на събирано напрежение .. Въпрос на избор и цел :) 

Грижа за ноктите:
20 и 21 юни са много подходящи дни за лакиране на ноктите. Би се постигнал по-траен резултат.

Понеделник, 19 юни е динамичен и активен ден. Добър старт на седмицата.
Луната все още е в Овен и е на режим „действие  и напор”.
Препоръчва се активността, за да не застоява Огнената енергия и да се превръща във вътрешно напрежение.
В надвечерните и вечерните часове има повишена тенденция към аварийност, необмислени действия и конфликтност. Естествено, по-добре е  да насочим волята си в обратното на тази тенденция – да стоим „настрана” и пазим самообладание. Колко достойно за стихията Огън!

Вторник и сряда , 20 и 21 юни са от тези дни, с които в астрологичен, небесно-земен план и наредба можем да се „похвалим”. Да, дните се хармонични и с положителен заряд в много сфери.
Луната навлиза в знака на Телец, ще сключи съвпад с Венера. Всичко това, а и други небесни положения ще повлияят благоприятно в сферите на партньорството на различни нива и неговото укрепване, любовта, финансовите дела, вдъхновението и тази витална жизнена енергия и подем, които можем да усетим и вложим по практичен и земен начин.

Лирична скоба: и най-хармоничните разположения на небесните тела могат да минат незабелязано в потока на битието ни ако в нас няма съответната настройка и сме „потънали” в сиви мисли и напрежение. И обратно - има дни , в които динамиката със знак минус е много по-голяма, напрежението и хаоса.  И въпреки това  постигаме резултат и успех. Защо е така?
Защото вътрешната нагласа е нашата реалност и от нея зависи как гледаме на нещата около нас.  В този смисъл Астрологията е наука за хармония и настройване между вътрешния ни свят и външните цикли, периоди, тенденции, влияния и пр.


Четвъртък и петък, 22 и 23 юни
Луната навлиза в Близнаци. Желанието за общуване, събиране на информация, обучение, движение и обмен се засилва. Дните са под знака на въздушната стихия, а тя може да обагря с лекота и живост делата ни.
И все пак в петък, особено от обяд нататък е добре да бъдем по-внимателни в работата с документи, бизнес въпросите или преговори с началници. Това е последният ден преди настъпващото Новолуние и кръгът се затваря, за да започне следващия етап.

Събота и неделя, 24 и 25 юни
В събота в ранни зори (5:30 ч.) Слънцето и Луната се срещат. Честито Новолуние, а и Астрономическото лято вече дойде. Топли сърца и слънчеви емоции!


Темите свързани с дом, семейство, емоционални отношения, недвижимост, грижа, уют, се засилват. Хубаво е на Новолуние да се настроим положително, особено за съответните теми на знака на Луната, тъй като в тези два дни „залагаме” програмата за следващия месец.

През неделя, основно сутринта, има тенденция емоционалността да е с висока честота - ако се „докачваме” и обиждаме. Изострената чувствителност на някои от нас може да изкриви повече от необходимото възприятията ни Наблюдаваме четири планети в знака на Рак, една от тях е войнствения  Марс (до 20 юли се намира в този знак), преминаващ в доста неудобната за него водна стихия. Да внимаваме да не включим на режим автоагресия или самосъжаление...И все пак – всичко е енергия. С Марс, тук чудесно можем да „яхнем” битовите уреди, да почистим, разтребим, ремонтираме и активно се погрижим за  дома или  близките си. А и с повече такт да решим евентуални битови недоразумения.
Ако нямаме такива и дано да е така –сладка почивка!


Астрологът на Avene! 

 

Изпрати по е-мейл

Всяка кожа има специфични нужди,
открийте Вашия ритуал за грижа Eau Thermale Avène.

Започнете сега
  • Препоръчани продукти, за състоянието на Вашата кожа
  • Достъп до Вашите предпочитани продукти и коментари
  • Регистрирайте Вашите покупки, за да възнаградим Вашата лоялност
Регистрирайте се сега

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил