Вашите тийнейджъри не трябва да се притесняват за несъвършенствата по кожата им. За да им помогнете да минат по-спокойно през този деликатен период, трябва просто да ги успокоявате и да бъдете до тях, когато имат нужда от напътствие или подкрепа. Ето няколко съвета и допълнителна информация, за да им покажете, че сте на тяхна страна и сте добре информирани.
Душ след тренировка!
Душът след тренировка е доста важен момент. Ако след изпотяване кожата остава за по-дълго време в контакт с потта, то това стимулира лошите миризми, както и развитието на бактерии, които са отговорни за появата пъпките и черните точки. Обърнете внимание на хавлиите, които използвате. Вашата хавлия си е само ваша и споделянето ѝ дори с най-близките ви приятели не е препоръчително. Използвайте различни хавлии за лице и тяло.
Не прекалявайте със
спорта
Teen stories
Треньорът Joris Palomé обяснява защо: ако прекалявате с тренировките, това създава стрес за тялото ви. Произвеждат се големи количества тестостерон, следователно твърде много себум, което може да доведе до появата на нови пъпки.
Най-общо казано, препоръчват се от 2 до 3 тренировки седмично.
Много ползи за
кожата!
Teen stories
Joris Palomé споделя, че спортуването редовно подобрява здравето на тийнейджърите, помага им да спят по-добре, насърчава ги да пият вода и да се хранят по-балансирано, намалява нивата на стрес и улеснява елиминирането на токсините. Всички тези ползи подобряват качеството на кожата им!
Най-общо, първите признаци на пубертета се появяват по лицето: кожата става склонна към омазняване и се появяват първите несъвършенства.
А дали вредната храна допринася за появата на несъвършенства?
Teen stories
Дерматологът и Медицински Директор на Дерматологични Лаборатории Avène - Victor Georgescu отговаря: “Не прекалявайте! Не се смята, че яденето на много мазнини влошава акнето. Простите захари обаче имат висок гликемичен индекс, те могат да предизвикат поява и развитие на акне. Това включва не само шоколад и други сладки храни, но и хамбургери и пържени картофки. От друга страна, зеленият чай и неговите полифеноли се отразяват благоприятно върху склонната към акне кожа, като ограничават производството на себум. Ето това е нещо, което си струва да опитате...“
Насърчавайте вашия тийнейджър
към постоянство
Teen stories
“Редовните спортни занимания могат да помогнат на тийнейджърите да са постоянни в борбата с акнето.
Третирането на акне е като спорта, тъй като ефектите не са незабавни, а трябва постоянство и упоритост“, казва Joris Palomé.


Изпрати по е-мейл

Всяка кожа има специфични нужди,
открийте Вашия ритуал за грижа Eau Thermale Avène.

Започнете сега
  • Препоръчани продукти, за състоянието на Вашата кожа
  • Достъп до Вашите предпочитани продукти и коментари
  • Регистрирайте Вашите покупки, за да възнаградим Вашата лоялност
Регистрирайте се сега

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.