Папки експерт

Мъжка кожа

Мъжка кожа

Кожата на мъжете се отличава от тази на жените по някои отличителни белези.... Вземайки под внимание ежедневната грижа с подходящи продукти, които успокояват и защитават кожата, създавайки мигновено усещане на благополучие.

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

The brand Eau thermale Avène

Мъжка кожа

Грижата за кожата... Мъже-жени, все още има неравенства...
Кожата на мъжа не е идентична с тази на жената. Разликите са многобройни, и важни. Механизмите са изключително комплексни. Въпреки това трябва да отбележим някои важни точки.

Характеристики на мъжката кожа
- Дебелина: кожата на господата е с около 25% по-дебела от тази на дамите. Това означава и по-малко „крехка”.
Тя се набръчква по-бавно, но се вдълбава по-дълбоко, до появата на бръчките.

Стареене: женската кожа показва някои знаци от поне 25-годишна възраст, докато мъжката кожа не дава признаци за остаряване до тридесетте. В замяна на това, тя му напомня по-силно и дори ожесточено…

Хормони: по-наситена с андрогени, отколкото с естрогени, мъжката кожа секретира повече себум. Това предопределя различна грижа в сравнение с тази при женската кожа.

Сухота: вродена или придобита, кожната сухота при мъжете е честа, както при жените. Увеличена честота се наблюдава според начина на живот, особено в градски условия (стрес, замърсяване, климатици, прекомерно отопление), но също от климата и липсата на защита (при голям студ или силно слънце).

Обичайни и познати проблеми
- Имате фоликулит ? ?
Фоликулитът е възпаление на малкия „джоб”, в който се намира коренът на косъма и който търпи атаката на микроби (често St.aureus) или на гъбички.
 
Той се проявява с малки червени възпалени пъпки, които често се появяват в областта на шията...
За щастие, може да се предотврати неговата поява или ако вече се е появило това, то да се знае как със сигурност да се премахне възпалението с продукти.

- Електрическа самобръсначка...
С репутация на безопасно, електрическото бръснене изисква добра подготовка. Особено, когато косъмът е предварително израснал и затвърдял. Превенцията и грижата е основна при враснали косми, което е неприятно и досадно състояние.
- … И механична самобръсначка!
Това досадно мъжко занимание е източник на много неприятности. Така нареченото „механично” бръснене е всъщност източник на раздразнения, порязвания, болка, драскотини. Още повече,че те представляват входна врата за болестотворни микророганизми.
При това то остава винаги актуално, защото позволява едно перфектно бръснене.
От значение е грижите за кожата да се полагат преди, по време и след бръснене.


Няколко съвета
За щастие, съществуват „поливалентни” по действие вещества, които в един състав участват в хидратацията на кожата и нейната защита (например, слънчева). Грижата може да бъде също хидратираща и възстановяваща (например, балсам за след бръснене).
По този повод, важно е да се избере внимателно крема, пяната или гела за бръснене, защото всяка форма притежава определено „динамично” действие. Вашата кожа е тази, която трябва да предпочете подходящата от тях за по-доброто си благосъстояние.

Questions

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.