Папки експерт

Несъвършенства на тена

Несъвършенства на тена

Белег, пъпка, петно по рождение, неравномерен тен са кожни несъвършенства, които могат да бъдат коригирани или маскирани с подходящи коригиращи продукти.

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

The brand Eau thermale Avène

Несъвършенства на тена

Различните несъвършенства на тена
Кожните несъвършенства са многобройни и с разнообразен вид.

Някои са вродениНаричат ги „петна по рождение”. Те могат да бъдат светли, обезцветени, с цвят „кафе с мляко”, червени (ангиоми).

Други са придобити дерматози :
Бели петна при витилиго (локализирана липса на кожна пигментация) са доброкачествени, но неестетични и са видими на матова кожа.


Кафяви петна произлизат от прекомерно излагане на слънце. Те са по-чести по време на бременност, откъдето и идва името „маска на бременността”, но се появяват и при жени, които не са бременни, дори понякога и при мъжете.

Някои дерматози на лицето (купероза, розацея) могат да се подобрят чрез специфично лечение, макар и да не могат да бъдат изцяло премахнати.

Акнето заслужава да бъде отделно споменато. Често се случва някои пъпки при акне да оставят трайни белези, още повече ако някои са обширни, дълбоки или са в резултат на неуместно третиране.

Всички интервенции при дерматологичната или пластична хирургия на лицето могат да бъдат последвани от „труден” период, по време на който цикатризацията не е още завършена. Тези преходни несъвършенства също представляват пример за необходимостта да се обърне внимание.

Накрая, някои по-сериозни кожни увреждания (ихтиоза, големи изгаряния…) се нуждаят от коригиращ грим.


Главни елементи на превенция
Дерматолозите са много внимателни, за да може при всички ситуации Вие да се облагодетелствате от най-добрите грижи, които същевременно са предпазващи и лечебни. Обръщайки внимание към правилото „по-добре да предпазваме, отколкото да лекуваме”, то това се отнася особено за несъвършенствата на лицето.
Главните елементи на превенцията са :
На първо място- ранно и ефикасно лечение на възпалителните дерматити ;
След това идва ред на една добра слънцезащита. По-голямата част от хиперпигментните петна са предизвикани или утежнени от слънцето. Внимателната фотопротекция е едно добро „ анти-петна” осигуряване. Изберете продукти с висок фактор и широк спектър, както и галенични форми, позволяващи добро кожно попиване и дълготраен ефект след нанасяне.

Избягвайте травмите
Това не винаги е лесно, но трябва поне да не се наслагват, осъществявяйки агресивно действие на кожата по неуместен начин.
Дали става въпрос за сърбеж или тикове, в момента в който нашите нокти се приближат до кожата ни, има огромна опасност това да завърши с трайни белези.

 
Белези, внимание!

Когато раната от инцидент е зашита, лезията трябва да бъде премахната, много е важно възстановяването да бъде направено по всички правила на дерматологичната хирургия, така че белегът, понякога неизбежен, да бъде възможно най-дискретен. Въпреки всички тези предпазни мерки, се случва несъвършенствата да не могат нито да бъдат ефикасно предвидени, нито лекувани по достатъчно удовлетворителен начин с актуалните средства на разположение.
В тези случаи, техниките на гримирането са много интересно решение.


Козметични грижи
Продукти с висока толерантност: употребата на продукти за хигиена и грижа с висока степен на толерантност позволява да се намалят раздразненията, които могат да се появят в случай на нетолерантност или алергия към някоя козметична съставка.

Специален грим коригиращият грим е важна опора в арсенала на дерматолога. Дали се отнася за преходно състояние (следствие на дерматологичната хирургия) или за дълготрайни несъвършенства, то една добра употреба на техниките на коригиращия грим позволяват да се постигнат истински смайващи резултати.

Мерките на „камуфлажа” обхващат:
За дерматологични заболявания като ангиоми, витилиго, екзема, псориазис, купероза, розацея, акне, белези от акне, себореен дерматит, мелазма;
Следствия на дерматологични интервенции като лазер, дермабразио, инжекции за запълване, пилинги
Следствия от хирургични интервенции като лифтинг, блефаропластики, ринопластики.
За коригиране на кожните несъвършенства, базисните принципи са следните:
Наслагването на два допълващи се цвята в хроматичния кръг неутрализира кожните несъвършенства.


- Зеленото неутрализира червеното (купероза, белези, ангиоми…).
- Жълтото неутрализира синьо-лилавото (тъмни кръгове, видими варикозни съдове…).
- Кафявото „скрива” бялото.


Светлите тонове на грима подчертават, а тъмните тонове
Играейки си с контрастите, могат да се оформят контурите на лицето, прикрият белезите или хлътванията, както и да се маскират дисхромиите.

Петте етапа на естествения грим:
1 - Почистете грижливо кожата
2 - Нанесете база за грим, съобразена с типа и чувствителността на кожата.
3 - Маскирайте несъвършенствата с Коригиращите стикове (зелен, жълт или корал, в зависимост от цвета на несъвършенството),
4 - Уеднаквяване на тена с нанасяне на течен коректор или компактна пудра
5 - Фиксиране на грима с пудрите- палитри.
 

Questions

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.