Папки експерт

Смесена кожа

Смесена кожа

Кожа, наречена “смесена” е често срещана и може да бъде причина за консултация при дерматолог, тъй като грижата за нея не е лесна…

Какъвто и да е Вашият тип кожа, някои фактори могат да предизвикат или да благоприятстват изключителна чувствителност: Вашата кожа реагира бурно, по начин по който вие предпочитате да не се забелязва…

The brand Eau thermale Avène

Смесена кожа

Характеристиките на кожата ни варират в различните части на тялото. Например, кожата на клепачите, дланите на ръцете и подмишничната ямка не си приличат по анатомия или функция.Ако разглеждаме само лицето, ние ще открие различни характеристики на кожата на бузите, челото и брадичката..

"Комбинирана" кожа е често срещан тип кожа и затова причина за визита при дерматолог, тъй като е трудна грижата за нея.
Смесената кожа не е считана като дерматологична концепция сама по себе си, като сухата и хиперсеборейната кожа. Характеризира се с омазняване в центъра на лицето или т.нар. "Т-зона" (чело, нос и брадичка) и нормална към суха (понякога дори леко люспеста) на останалата част от лицето.

Защо смесена, а не суха кожа?

Ние не можем да променим нашия тип кожа, но можем да компенсираме някои дисбаланси, използвайки адаптирани продукти.
Въпреки това, типът кожа може да се промени през дълги периоди от време: кожата може да се променя от смесена към суха, например, често явление след 50-годишна възраст.
 
Защо борбата със себореята да е приоритет?
Въпреки че смесената кожа включва хиперсеборейни и дори склонни към акне зони, това не означава еднозначно, че цялостният подход за грижа за кожата трябва да бъде базиран на продукти, предназначени за мазна кожа. Хора с такъв тип кожа се нуждае от грижа за специфичната кожна реактивност често със сухи участъци на лицето на смесената кожа. Нанасянето на козметичен продукт, предназначен за мазна кожа на сухите зони (или обратно, нанасяне на продукти за суха кожа на мазни участъци) може да има негативен ефект и да причини изразен дискомфорт на кожата.


Как да се грижа за моята смесена кожа?
Ние препоръчваме употребата на продукти, специфично формулирани за смесена кожа, за да:
се грижат за T-зоната по същия начин, като мазната кожа. Целта е да се намали лъщенето на кожата и мазния вид с истинска ефикасност за хиперсеборея, съчетана с матиращ ефект.
да осигури хидратация и комфорт за зоните с усещане за опъване.
Силно почистващи продукти не трябва да се използват, тъй като са твърде агресивни за сухите зони на лицето и стимулират продукцията на себум на мазните участъци.
 

Questions

Carnets experts

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.