Скрий търсенето Продуктова серия/намери грижа
Tolérance Extrême

Серия Tolérance Extrême

Tolérance Extrême е отговорът на Дерматологични лаборатории Avène за всяка чувствителната кожа, която желае да се фокусира върху есенциалното.

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
  • Това представлява Изключителна Технология за Непокътната Формула, която е система, позволяваща да се съхрани непокътнат продукта, без влагането в състава му на консерванти в туба с голям обем. Системата D.E.F.I. на Tolérance extrême гарантира стерилността на продукта преди и по време на употреба.

  • Опаковка с безвъздушен дозатор избягва всякакво навлизане на въздух и оттам и окислението на продукта. Въпреки това остава „празен обем” в накрайника на дозатора, който съдържа продукт. Съществува риск от бактериално развитие, изискващ включването в състава на консерванти. Системата D.E.F.I на Tolérance extrême също предотвратява навлизането на въздух и оттам окисляването на продукта. Не остава празен обем, следователно не е възможно бактериално заразяване. Формулата е стерилна и остава такава през целия период на употреба.

  • Частичната стерилизация се състои в произвеждането на „формула” в контролирани, но нестерилни условия. Стерилизацията повлиява готовия състав, преди неговото опаковане в стерилния блок (това е принципа на млякото - частична стерилизация).Пълната стерилизация при Tolérance extrême е осъществена в производството и опаковането в стерилни условия. Това включва:- предварителна стерилизация на всеки материал в контакт с продукта;- стерилизираща филтрация на всички течни или разтворими вещества, които влизат в състава на продуктите;- опаковане в стерилни условия.

  • Продуктите Tolérance extrême са разработени за най-взискателната кожа, които не понасят никакъв дразнещ или улесняващ навлизането на алергени агент.Те са предназначени за всички потребители, държащи на сигурността: - Свръхчувствителна и алергична кожа.- Кожа, която не понася класическите козметични продукти (които не са Стерилна Козметика).- Прояви на раздразнение (зачервявания, сърбежи, опъвания…) - След процедури (лазер, пилинг…).

  • Свръхчувствителната кожа има променена бариерна функция и в резултат на действието на различни фактори - замърсена формула на продукт или наличие на някои вещества (пр. консерванти), се появяват раздразнения. Формулите Tolérance extrême, перфектно стерилни и без консерванти, е с предимство за защита от всеки потенциален дразнещ агент.

  • Консервантът е вещество, предназначено да ограничава развитието на микроорганизми в даден състав. Анекс VI на Регламент №1223/2009 определя 57 консерванти. Следователно, случва се някои вещества в козметични състави за друга употреба (ароматизиране, тонизиране, стягане…) имат също антимикробни свойства, които позволяват да се подтисне растежа на микроорганизмите. Тези вещества, които не са включени в списъка, са „ подобни на консерванти” (например: някои алкохоли, етерични масла, етилхексилглицерин…).

  • В Tolérance extrême, няма нито официално разрешен консервант, нито такъв извън Анекса („ подобни на консерванти”). Продуктите се отличават с това, че съставът е стерилен и неговата непокътнатост е осигурена от системата D.E.F.I.

  • Само 7 съставки в Почистващото мляко без изплакване и 10 в Успокояващ хидратиращ крем, Tolérance extrême предлага ултра- безопасни състави, включващи само най-необходимото.Съставките са чисти и са: • Термална вода Avène, естествено успокояваща и антииритативна.• Фармакопеен глицерин, хидратиращ емолиент.• Фармакопеен парафин, циклопентасилоксан, циклохексасилоксан и масло от картам - емолиенти.• Сквалан, който възстановява кожната бариера.• Агенти за консистенцията, които позволяват да се добие нужния вискозитет при смесването на фази в псевдоемулсия.

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.