Скрий търсенето Продуктова серия/намери грижа
Нетолерантна кожа

Серия Нетолерантна кожа

Грижи, предназначени да успокоят бързо раздразненията, които провокират кожната  нетолерантност.

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
  • „Чувствителната кожа” се характеризира с това, че реагира по-бързо и по-силно, отколкото нормалната кожа на един и същи агресивен фактор и в подобни условия. Това се изразява с неприятни усещания (дразнене, опъване,сърбеж…) и понякога със зачервявания или сухота.

  • Те са комплексни. Кожата е орган, който изпълнява множество функции и множество видове аномалии могат да доведат до кожна чувствителност: лезии на роговия слой, които променят неговата бариерна функция, хиперваскуларизация, която причинява зачервявания…

  • Дори ако кожата е чувствителна, възможно е тази кожна чувствителност да се смекчи, като се прекрати употребата на лошо поносими продукти и замествайки ги със специфични продукти с добра толерантност, с мощно хидратиращо действие на роговия слой.

  • За почистване са препоръчителни т.нар. дерматологични сапуни или почистващи продукти без сапун, неагресивни за кожата. За грижа, използвайте продукти с минимален брой съставки, за да ограничите риска от реакция на кожата.

  • Често става объркване между чувствителна, нетолерантна и алергична кожа. Хората, които са „алергични” често имат много чувствителна, дори нетолерантна кожа, която реагира по прекомерен начин на нанасянето на определен брой продукти, лекарства или козметични продукти за почистване и грижа. Алергията се дължи на имунологична реакция. Тя се проявява с червени плаки с малки мехурчета, силно дразнене, подуване и подмокряне, придружени понякога със силен сърбеж.

  • Вашият лекар ще Ви посъветва за избора за подходящите продукти за почистване и грижа. За предпочитане са продукти, които не съдържат съставки, известни като иритиращи или алергизиращи, които притежават потвърдена от клинични тестове висока толерантност.

Вашата кожа и Avène

Всички текстури
Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.