Намаляване и облекчаване
на страничните ефекти върху вашата кожа
вследствие на онкологична терапия.

Възможно е.

Терапията на онкологични заболявания се промени значително през последните няколко години: освен хирургична интервенция, лъчетерапия и „конвенционална“ химиотерапия, специалистите в областта на онкологията вече разполагат с нови ефективни терапии, с таргетно действие върху мултиплицирането на ракови клетки, туморната васкуларизация и стимулиране на имунитета.
Тези иновации в терапията оказват значителен ефект върху хода на заболяването и качеството на живот на пациента
(научете повече)

Въпреки откритията в областта, все oще не могат да се избегнат страничните ефекти от лечението, свързани с механизма на действие на тези молекули.
Те варират от лек дискомфорт до сериозни реакции, които могат да поставят под въпрос продължаването на лечението. Страничните ефекти често засягат кожата: интензивна сухота, възпаление, болка в областта на облъчените зони, напукване, акнеиформена ерупция...са сред най-често срещаните.

Има решение за овладяването на тези ефекти върху кожата, предизвикани от медикаментозна терапия и в някои случаи от лъчетерапия. Дермокозметиката е допълваща грижа - лесни за употреба продукти, които отговарят на строги стандарти за качество. В комбинация с правилната препоръка за грижа за кожата, те се превръщат в съществено допълнение, което позволява на пациентите да продължат лечението при по-малко засегнат комфорт на кожата и качество на живот.

Д-р Дидие Гереро
Консултант-Дерматолог в Дерматологични Лаборатории Avène

СПРЕЙ ТЕРМАЛНА ВОДА AVENE

Активна и мощна вода, успокояваща по природа.

Спреят дава възможност всеки ден да се възползвате от благотворните свойства на Термалната вода Avène (успокояващи, омекотяващи и антииритативни). Доверен източник на успокоение на Вашата чувствителна кожа. Можете да съхранявате спрея в хладилник, за да повишите успокояващия ефект и незабавно да намалите усещането за парене и сърбеж.

 • РАЗЛИЧНИТЕ Й НАЧИНИ НА УПОТРЕБА
 • Преди лъчетерапия
  Напръскайте директно върху кожата и оставете да действа 2 - 3 минути, след това подсушете с нежни потупващи движения.
 • В случай на раздразнения
  напръскайте директно върху иритираните зони (лице или тяло), оставете за 5 до 10 минути, след това подсушете нежно с потупващи движения, преди да нанесете последващата грижа, адаптирана за вашата кожа.
 • При раздразнение на устната лигавица
  напръскайте засегнатата зона, толкова често колкото е необходимо.
 • При по-тежки прояви**
  поставете компрес, напоен с Термална вода Avène за 10-15 минути, върху зоните, които се нуждаят от успокоение.
 • Намалява чувствителността на кожата*
  • -30% dès 5 min
  • -64% durant la 1ère semaine
* Дерматологично проучване, проведено с 6 368 участника с чувствителна кожа. Непатологична чувствителна кожа с възпалителна дерматоза или след повърхностна дерматологична процедура. Оценка след 7 дни, при употреба два пъти дневно. Самостоятелна употреба на спрея или в комбинация с медикаментозна терапия и/или други козметични продукти.
** Сухота или раздразнения в резултат на лъчетерапия, зачервяване, кожни обриви, сърбеж, свързани със сухота на кожата, вследстие на терапия.

Споделено от пациенти

ХИДРОТЕРАПЕВТИЧЕН ЦЕНТЪР AVÈNE

Хидротерапия в AVÈNE: клинично доказана ефикасност

 • étude clinique

  Клинично проучване, проведено в Хидротерапевтичен център Avène, показва значително повишаване качеството на живот, както и подобрение на основните признаци на дискомфорт на кожата, вследствие терапия на рак на гърдата (химиотерапия, лъчетерапия, хирургична интервенция)*

  • Sécheresse : -100%
  • Prurit : -61%
  • Lymphoedème : -43%
 • През последните години, дерматологичната експертиза на Хидротерапевтичен център Avène обхваща и страничните ефекти върху кожата, причинени от онкологична терапия. Хидротерапевтичният център непрекъснато търси възможност за алтернативни форми на подкрепа в приятелска и приветлива среда. Хидротерапията може да е от полза за възстановяване на физическото и психическо здраве на пациентите. Клинично проучване доказва значително намаляване на страничните ефекти върху кожата, вследствие на онкологична терапия.

  Посетете уебсайта на центъра

  *Dalenc F et al, Eur J Cancer Care 2017 Aug 22.
Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.