Облекчете сухотата

Терапията прави кожата ми все по-суха. Какво да правя?

Сухата кожа е най-често срещаният страничен ефект, причинен от онкологична терапия. Най-добрият начин за поддържане комфорта на кожата е тя да бъде хидратирана, колкото е възможно по-често.

Кожата често е суха, груба на допир, с малки люспи, отделящи се, както при пърхот. Това състояние може да бъде съпътствано от сърбеж и усещане за опъване и дискомфорт. Тази сухота или « ксероза », може да бъде по-изразена, с поява на напуквания по краката, както и по пръстите и петите.

Назад
Едно от основните последствия от терапията върху кожата ми беше появата на изразена сухота. Трябваше да я хидратирам 4 - 5 пъти дневно!
Надин

НАШИЯТ СЪВЕТ

Използвайте продукти с възможно най-малко съставки, които са без аромат и алкохол.

ЛИЦЕ

  • Използвайте хидратиращ крем всеки ден. Нанасяйте го върху лицето, с върховете на пръстите с и, използвайте поглаждащи движения от центъра към външната част на лицето.
  • Нанасяйте хидратираща маска от един до три пъти седмично. Нанесете плътен слой и оставете да подейства 5-10 минути.

ОКОЛООЧЕН КОНТУР

  • Използвайте хидратиращ крем за околоочен контур всеки ден. Нанасяйте го с потупващи движения с върха на пръстите си. Завършете с поглаждащи движения.

УСТНИ

  • Нанасяйте балсам с колд крем два три пъти дневно, дори и под червилото си.

ТЯЛО

  • Нанасяйте емолиент един или два пъти дневно. Разнесете по тялото с нежни и кратки движения. Уверете се с цялата повърхност на дланта си, че продуктът е напълно абсорбиран.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?

  • Някои традиционни почистващи продукти (сапун, течен или в твърда форма) често са агресивни и могат да допринесат за изсушаване на кожата.
  • Всеки тип кожа, фина или по-груба, чувствителна или не, може да прояви сухота - понякога или само в определени зони на тялото.
  • С напредване на възрастта, кожата става по-суха, особено при жените. Тази тенденцията често се засилва по време на менопаузата и при хормонална онкологична терапия.
Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.