Скрий търсенето Продуктова серия/намери грижа
Много висока защита

Много висока защита

Имате много чувствителна на слънчева светлина кожа, която винаги изгаря? Открийте подходящата слънцезащита, която да Ви предпази от UV лъчите.

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
  • UVB лъчите са също толкова опасни както UVA лъчите. Двата вида са свързани с кожното стареене и с появата на рак на кожата. За разлика от отговорните за слънчевите изгаряния UVB лъчи, то UVA засягат в по-голяма степен и то без най-малкия алармиращ признак.

  • Не. Вие сте защитени от UVA и UVB лъчите, и от техните вредни ефекти (слънчево зачервяване и в дългосрочен план кожно стареене), но процесът на образуване на бронзов загар не е изцяло блокиран. След няколко дни на интензивно излагане, Вие ще добиете приятен загар, без да се уврежда кожата.

  • Облаците спират само една малка част от слънчевите лъчи. Лекото заоблачаване позволява преминаването на UV лъчите до 95%. Следователно, внимавайте! Под чадъра, се допуска половината от слънчевото огряване. Светлината и UV лъчите могат да засегнат недиректно кожата, отразявайки се от различни повърхности. Това отражение е с 20% от повърхността на морето и с 15 до 25% от пясъка. Затова удвоете бдителността си!

  • Никога не забравяйте, че бронзовият загар не защитава от слънчево изгаряне. Още повече, той не спира UVA лъчите, отговорни в дългосрочен план за рак на кожата.

  • Херпесният вирус има свойството да „спи” (т.е. в латентно състояние) в нервните окончания, инервиращи кожата. Под влияние на умора, емоционални състояния, период на менструация, както и слънцето, той се „събужда” и се проявява в локализиран лабиален обрив. За да се избегне това неприятно състояние, защитете устните си с помощта на подходящ продукт с висока защита.

  • 1. Най-добрата защита са дрехите за всички и най-вече децата: тениски, шапки и слънчеви очила.2. Бебета под 3 години не трябва да се излагат на слънце.3. Малките деца трябва особено да са много добре защитени.4. Слънчевите изгаряния са винаги опасни, особени при децата.5. Избягвайте излагането между 11 и 16ч.6. Излагането на слънце не трябва да бъде продължително.7. Пясъкът, снегът, водата могат да отразяват на кожата Ви повече от половината лъчи. Облаците не защитават достатъчно.8. Вашата слънчева защита срещу UVB и UVA трябва да се подновява на всеки два часа и след всяко къпане, независимо от слънцезащитния фактор.9. Използвайте подходящ слънцезащитен продукт за Вашата кожа.10. Слънцезащитния продукт не е предназначен за увеличаване на времето на излагане.11. При изкачване на високо и в областта на тропиците, трябва да използвате продукт с по-висок слънцезащитен фактор от този, който обичайно използвате.12. Приемайте редовно течности, наблюдавайте децата и помислете за защитата на по-възрастните хора.13. Добре подберете и добре нанесете слънцезащитния продукт.

Слънцезащита - чувствителна кожа

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.