Скрий търсенето Продуктова серия/намери грижа
Cold cream за тяло

Серия Cold cream за тяло

Продукти, предназначени за подхранване и защита на изсушена и засегната от студа кожа

Мнението на лекаря

Въпроси/Отговори
    • Суха кожа по природа е най-честият тип. Причина за нея са много фактори: възрастта (особено в областта на ръцете и краката), климатични условия (сух студ през зимата, вятър и слънце), продукти за почистване, които съдържат повърхностно активни вещества с много агресивно действие…
    • Патологично суха кожа: Най-напред трябва да се направи точна диагностика, за да се отстрани локализиран кожен проблем, който може леко да се коригира (отстранявайки агресивните продукти за почистване и използвайки хидратиращ крем). Вашият дерматолог ще ви посъветва за подходящо третиране за сухотата на Вашата кожа.

  • Да, но не само: не може да се рехидратира повърхностния слой на епидермиса само с пиене на вода или с мокрене на кожата. Липидите (мазнините) са също необходими за задържане на вода.

  • Да, то е една от причините за сухата кожа. Излагането на слънцето е външен фактор, на която епидермисът реагира с образуване на повече пигмент (бронзов загар) и удебеляване. Наблюдаваната сухота е преходна поради увеличаване на загубата на вода и от това удебеляване.

  • Да. Някои води са много варовити: т.нар. „твърди води”. Те могат да подчертаят изсушаващия ефект на продуктите за почистване. Може да се омекоти кожата със специална грижа, за да се компенсира тази твърдост със свръхобогатени продукти.

  • Целта е да подхраним и хидратираме кожата, ограничавайки агресиите и раздразненията. За почистване избягвайте сапуните и предпочитайте свръхобогатени сапуни или гелове, обогатени на защитаващи и хидратиращи продукти. За грижа, емолиентните кремове хидратират и подхранват кожата, но осигуряват също добра кохезия към епидермиса, което е неделимо за функцията на защитната бариера. Важно е тези емолиентни продукти да се нанасят редовно. В най-добрия случай- ежедневно.

Изпрати по е-мейл

Протичащо търсене

Нужно е вписване

Трябва да се впишете във Вашия Avène профил, за да запазите информацията.


Впишете се или създайте профил

You can't post more than one comment on a product

Направете коментар

* Задължителни полета

Моята регистрация

-Ден
-Месец
-Година

Всички марки на групата Pierre Fabre:

*Задължителни полета

Благодарим Ви за споделеното мнение!

Вашият коментар е в процес на одобрение от администраторите и ще бъде публикуван веднага след одобрение.