Съдържание

Как можете да се избавите от белезите от акне?

Пъпките от акне са повече или по-малко възпалителни лезии. Когато избледнеят, понякога оставят следа: белези от акне, от които често се страхуваме, защото могат да предизвикат неудобство. Как можете да заличите тези следи?

Целенасочени решения за намаляване на белезите от акне

Целенасочени решения за намаляване на белезите от акне

С правилното лечение кожните лезии по лицето, шията и гърдите вероятно ще изчезнат, докато някои упорити лезии от акне могат да оставят незаличими белези. При по-слабо видими белези от акне процедурите са съобразени с вида на белезите. При атрофичните белези лечението е хирургично и често се допълва от техники за възстановяване на повърхността. При най-упоритите белези, т.нар. хипертрофични белези, се използват методите на криотерапия, криохирургия, кортикостероидни инжекции и силиконови превръзки.

Масажът с възстановяващ балсам ще намали пигментацията, болката и сърбежа и ще увеличи дебелината, еластичността и гъвкавостта на кожата.

Френско дружество по дерматология
Какво можете да направите, за да избледнеят белезите по лицето?

Какво можете да направите, за да избледнеят белезите по лицето?

При много видими белези от акне по лицето дерматологът може да приложи редица техники (дермабразио, лазерно абразио, пилинг с трихлороцетна киселина или фенол, ресърфейсинг, фракционна фототермолиза). Тези стъпки изглаждат повърхността на увредената кожа и допринасят за неоколагенезата: процес, който помага на собствените ви клетки да произвеждат колаген - основен протеин за заздравяването. Това лечение изисква социална изолация за около десет дни и редовни медицински грижи. 

Как да изберете грим за белезите от акне

Маскирането на белези от акне може да се извърши дискретно и да се адаптира към вида на несъвършенството по отношение на текстурата и цвета

 

При дълбоки белези изравнете тена си с фон дьо тен, съдържащ светлоотразяващи пигменти , за да "покриете" по-ефективно текстурата на белезите от акне. Нанесете фон дьо тен с гъба и нанесете малко бежов коректор върху всеки белег от акне, за да запълните вдлъбнатите белези

Коректори като компактни кремове за фон дьо тен с висока покривност маскират червени (светла кожа) и хиперпигментирани (тъмна кожа) белези. Първо, корекцията на цвета е полезна за дискретно маскиране на силно оцветени белези и за избягване на "ефекта на маската". Препоръчваме ви жълт коректор за сини/лилави петна, зелен коректор за червени петна и коралов коректор за кафяви петна

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Избягване на белези от акне: отделете време за размисъл

Лечението на белези от акне не трябва да се предписва твърде рано. 

Като първа стъпка използвайте дермо-козметични продукти 2 в 1, за да се погрижите за белезите си, които предотвратяват появата им и ги намаляват. В случай че кожата ви се съпротивлява на лечението, то трябва да се започне само след проява на огнище, когато кожата не е възпалена. Обмислете възможностите си няколко седмици след края на кризата, преди да започнете лечение за намаляване на белезите от акне. Това невинаги е лесен момент за пациентите, но е необходимо да се даде шанс на белезите да станат по-малко видими сами по себе си. Тогава решението ще бъде по-подходящо и по-малко инвазивно. 

 

Избягване на белези от акне: какво да правите и какво да не правите

Избягване на белези от акне: какво да правите и какво да не правите

Ето кои са основните точки за предотвратяване на появата на белези от акне: 

  • Почиствайте кожата си два пъти дневно с почистващ гел Cleanance за кожа, склонна към акне, мицеларна вода Cleanance за смесена кожа и кожа с петна, Cleanance Hydra за чувствителна кожа.
  • Използвайте крем против петна, за да предотвратите и намалите хиперпигментацията на белезите, и възстановяващ крем, за да подпомогнете заздравяването на кожата.

 

От същата гама

Нашите решения за грижа за склонната към акне кожа

Eau Thermale Avène грижа за кожата, предназначена за намаляване на белезите от акне

Възстановяващ защитен крем

Възстановяващ защитен крем

Успокоява - Възстановява - Балансира

Изглаждащ нощен крем

Изглаждащ нощен крем

Намалява несъвършенствата - Намалява видимостта на белезите - Подобрява текстурата на кожата

Компактна крем-пудра комфорт SPF 30 2.0 Натурален

Компактна крем-пудра комфорт SPF 30 2.0 Натурален

Изравнява тена на кожата - Грим - Коригира несъвършенствата

Kоригиращ стик жълт SPF 20

Kоригиращ стик жълт SPF 20

Изравнява тена на кожата - Грим

Обратно към началото