Съдържание

Грижа за кожа, склонна към акне

Какво представлява акнето?

Първите пъпки от акне се появяват по време на пубертета в резултат на хормонални промени, които стимулират производството на себум. Кожата се омазнява и себумът може да се оттича трудно през порите. След това по лицето, гърба, раменете и деколтето започва да се появява акне.

За появата на акне могат да допринесат и други фактори, като гени (попитайте родителите си дали са имали акне), стрес, тютюнопушене, замърсяване, някои лекарства и диета, богата на захар. Козметиката също може да бъде виновна, когато не е специално разработена за склонна към акне кожа.

Как можете да намалите акнето? Използвайте подходяща ежедневна грижа за кожата. Тъй като предразположената към акне кожа произвежда повече себум... И още петна.

Опитах много кремове, но нищо не помогна в дългосрочен план - петната винаги се връщаха! Моят фармацевт ме посъветва да опростя нещата и да обръщам повече внимание на начина си на живот, а качеството на кожата ми се подобри значително!

Матилде,18 години

Грижа за кожа, склонна към акне: почистване

Кожата с акне често е мазна, но някои лечения могат да я изсушат. Как да почистваме кожата, без да я увреждаме

 

 Кожата ми е мазна и имам леко до умерено акне

Целта ви е да матирате и пречистите кожата си. Какъв е най-добрият начин да се справим с това? Намаляване на излишния себум и премахване на замърсяванията, които допринасят за запушването на порите. Използвайте нежен почистващ гел без сапун или мицеларна вода сутрин и вечер.

Кожата ми е суха след лечението на акне

Ако кожата ви е станала уязвима от лечението, предписано от дерматолога ви, внимавайте да не я "изсушите" допълнително. Изберете нежен почистващ крем, специално предназначен за чувствителна кожа, склонна към акне, който ще ви помогне да възстановите и защитите кожната бариера.

 

Мазна кожа с петна и акне / Живот с акне

Грижа за кожа, склонна към акне: кой крем да изберете?

Изборът на овлажняващ крем зависи и от външния вид на кожата ви. Кожата ви е мазна или изсушена?

 

Кожата ми е мазна с няколко петна от акне

След почистването е време за овлажняване. Да, въпреки че кожата ви е мазна, тя все пак се нуждае от овлажняване! Изберете лек, немазен дневен крем с абсорбиращи микрокапсули за матиране на кожата. Овлажняващият ви крем трябва да е с некомедогенна формула против пъпки, за да предотвратява и намалява появата на пъпки. Можете също така да използвате ексфолираща маска с абсорбиращи и почистващи свойства, но не повече от два пъти седмично.

Кожата ми е суха след лечението на акне

Малък съвет, преди да преминете към етапа на овлажняване: напръскайте лицето си с термална вода! Това ще ви помогне да успокоите кожата си след почистване и преди да нанесете специално разработения крем за кожа, която е била изсушена от лечението на акне. Овлажняващият ви крем трябва да е успокояващ и подхранващ, за да възстанови хидролипидния филм и да възстанови комфорта на кожата ви. Когато кожата е твърде суха, трябва да се избягва ексфолирането.

 

Мазна кожа с петна и акне / Живот с акне

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ 

Несъвършенствата могат да бъдат отстранени още преди да станат видими.

Добрата новина е, че някои иновативни продукти за грижа за кожата вече са предназначени за микрокомедони. Това е стадий, предшестващ комедона или пъпка от акне. Когато се прилага този вид лечение, съществуващите микрокомедони се лекуват и се предотвратява появата на нови. Накратко, трябва да стигнем до корена на проблема и да прекъснем порочния кръг!

Добри навици за грижа за кожа, склонна към акне

За да се погрижите за кожа, склонна към акне, първо трябва внимателно да оцените кожата си. Мазна ли е кожата ви? Суха? Имате ли много петна? По този начин можете да изберете почистващи и овлажняващи продукти, които са по-подходящи за вашата кожа. Но първият (и най-труден) съвет е следният: не изстисквайте петната!

От същата гама

Нашите решения за грижа за склонната към акне кожа

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени да поддържат баланса на вашата кожа

Почистващ гел

Почистващ гел

Матира - Почиства - Балансира

Концентрат срещу несъвършенства

Концентрат срещу несъвършенства

Успокоява - Матира - Намалява несъвършенствата

Mаска- ексфолиант

Mаска- ексфолиант

Матира - Балансира - Намалява излишния себум

Мицеларна вода

Мицеларна вода

Премахва грима - Матира - Почиства - Премахва грим и замърсявания

Спрей с термална вода Avène

Спрей с термална вода Avène

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото