av_instit-water-laboratory-hdrvb 450x360

Нашите принципи

През 2018 година измерихме водия и въглеродния отпечатък на марката, за да потвърдим линиите на на напредъка на действията, необходими за по-нататъшното му ограничаване. Френското производство, биоразградимостта на продуктите за грижа за кожата, опаковките с екодизайн - ние сме определили принципи за интегриране на екологичните измерения в разработването и производството на нашите продукти.

Водно и въглеродно въздействие 

През 2018 година измерихме своето водно и въглеродно въздействие Общото ни потребление на вода се равнява на потреблението на град Париж за 20 дни1. Потреблението на Термална вода Avène се равнява на годишното потребление на 350 френски домакинства2. Това потребление е свързано главно с производството на съставките и използването от клиентите на нашите продукти с изплзакване. По отношение на въглерода нашето въздействие се равнява на емисиите на 11 580 французи годишно3. Това потребление е свързано главно с производството на опаковки. Проучването на нашето водно и въглеродно въздействие беше отправна точка за оценка на вече положените усилия и идентифициране на нови възможности за напредък.
Източници на данни: 
1 - Кметството на Париж
2 - INSEE (Национален институт за статистика и икономически изследвания на Франция), потребление на заводи, термални бани, хотели и свързаните с тях продукти: пряко потребление за дом на 2,5 души
3 - Planetoscope.com

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7

Френско производство

Гарантираме, че предпочитаме френското производство. 35% от нашите суровини се произвеждат във Франция, а 43% - в Европа1. Нашата изключителна активна съставка Термална вода Avène извира от извора Сент-Одил в сърцето на регионалния природен парк Горен Лангедок в Югозападна Франция. 86% от опаковките ни се произвеждат във Франция, а 13% - в Европа2. Всички наши продукти се произвеждат и опаковат във Франция3, основно в Avène-les-Bains. 
Източници на данни:
1 - данни за 2019 година - Европа = Европейски съюз, Англия и Швейцария, извън Франция
2 - данни за 2019 година - Европа = Европейски съюз, извън Франция
3 - С изключение на специфични продукти от серията Couvrance
 

Placeholder-188x128 D

Формули

Стремим се да прилагаме принципа „по-малкото е повече“ при всяко преформулиране, за да намалим броя на съставките. Това означава, че трябва да изберете само необходимото, така че продуктът да има правилния ефект и да ви даде точната доза съставки.
Планираме да предлагаме все повече натурални формули. Новите формули ще бъдат разработени така, че да съдържат поне 85-90% натурални съставки. Ще се уверим, че правим това, без да намаляваме значително водното си въздействие. Всъщност производството на натурални съставки обикновено изисква по-значителен разход на вода за отглеждане на растенията.
За всички нови продукти за грижа за кожата, които са с и без изплакване, ще дадем приоритет на биоразградимостта на вече използвани формули1, за да не се променя водната среда. Днес 90% от нашите продукти с изплакванеса биоразградими.
Данни:
Изпитване 1 и 2 по OCDE 301B
2- с изключение на специфични продукти

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_1

Опаковка

С всеки нов продукт си поставяме за цел да пестим материали или да използваме рециклирани материали. Нашите кутии и материали са изработени от картон, добит от устойчиво управлявани гори, и където е възможно не ги използваме. 
До 2025 година 100% от нашите опаковки ще могат да се използват повторно или да се рециклират в условията на кръгова икономика.
 

Обратно към началото