Съдържание

Сухи ръце: какво можете да направите за това?

Студът, използването на хидроалкохолни гелове или твърде агресивни сапуни могат да раздразнят и изсушат ръцете ни. В резултат на това кожата става червена, опъната, напукана и набраздена... Как можете да я направите мека отново? Ето нашия съвет.

Кожата на ръцете

Кожата на ръцете е една от най-тънките зони на тялото, но и една от най-изложените на риск. На студа (особено ако не носите ръкавици през зимата), когато е влажно, но не само. За вашето здраве е препоръчително да миете ръцете си редовно. Един прост навик, който влияе на хидратацията. Хидроалкохолните гелове, макар и ефективни в предпазването от вируси, също променят естествения защитен филм. Същото важи и за сапуните, които са твърде агресивнии могат да изсушат кожата ви, особено ако се комбинират с прекалено твърда вода.

Научете повече за сухата кожа

av_peau-seche-deshydratee_mains-phalanges_1x1
av_peau-seche-deshydratee_mains-lavage-eau_1x1

Как се грижите за сухите ръце?

Ръцете ви сухи ли са? Може би трябва да коригирате навиците си за миене и грижа за кожата? Що се отнася до хигиената са валидни няколко основни правила. Те се състоят от 4 стъпки:

  • За да измиете ръцете си, използвайте продукт без сапун или почистващоолио, което е подходящо за вашата кожа;
  • Топлата вода е за предпочитане пред горещата, която е твърде изсушаваща;
  • Избягвайте да търкате ръцете си, за да ги подсушите. Това може да ги раздразни още повече. Подсушавайте леко, с потупване;
  • Завършете с богат крем за ръце за оптимална ефективност, поне 3 пъти дневно и не забравяйте и вечер за по-добро възстановяване на кожата.

Хидроалкохолният гел толкова изсушава ръцете ми, че за да се грижа за тях, имам тубичка крем за ръце в офиса, в колата и в чантата си.

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Cold Cream Крем за още по-добро подхранване на кожата

Какво ще кажете за малко разкрасяване и комфорт за ръцете си? Имайки предвид това, Cold Cream Крем ще бъде вашето решение. Няколкодневно прилагане на този много подхранващ продукт ще облекчи опъването на кожата.

Бърз съвет: след като лечението ви приключи, поддържайте резултатите, като нанасяте Cold Cream Крем за ръце поне веднъж на ден, особено вечер за по-голям ефект. А за да се отървете от кожичките, тази неприятни образования, масажирайте зоната около ноктите... винаги с Cold Cream Крем.

Кои са най-добрите продукти за грижа за много суха кожа на ръцете?

Ако ръцете ви са много сухи, интензивната грижа за тях е задължителна. Не се притеснявайте, необходимо е „интензивно лечение“, но трябва да е нежно... Ето 2 метода:

Памучни ръкавици

За да възстановите мекотата на ръцете си, започнете с нанасяне (щедро) на Cold Cream Крем. След това си сложете памучни или копринени ръкавици и заспете с тях. Сутрин ще забележите ясно подобрение.

Опцията „прилепващо фолио“.

Ако не искате да чакате цяла нощ и имате нужда от бърз резултат, нанесете Cold Cream Крем отново, но този път увийте ръцете си в прилепващо фолио. Дръжте ги на топло, например под одеяло за 30 до 45 минути. Точно толкова, колкото е необходимо, за да изгледате епизод от любимия си сериал...

av_peau-seche-deshydratee_mains-application-creme_1x1 472x472

Осигурете на ръцете си втора кожа

Ако ръцете ви са силно раздразнени, страдате от екзема или сте изложени на различни вещества на работното място, те може да се нуждаят от внимание. За това решението може да бъде изолиращ възстановяващ крем за ръце. Обвивайки ръцете ви със водоустойчив защитен филм, той ще им осигури втора кожа и ще помогне за възстановяване на кожната бариера. Идеален след често миене или многократно използване на хидроалкохолни разтвори.

От същата гама

Нашето решение за облекчаване на суха или дехидратирана кожа

Продукти за грижа за кожата с Термална вода Avène, предназначени за сухи ръце

Възстановяващ бариерен крем за ръце

Възстановяващ бариерен крем за ръце

Хидратира - Защитава - Възстановява

Крем за суха кожа

Крем за суха кожа

Подхранва - Предпазва - Защитава

Обратно към началото