Съдържание

Разпознаване и грижа за дехидратирана кожа

Много лесно се опъва или зачервява... На дехидратираната кожа й липсва влага. Често се бърка със суха кожа. Как можете да разберете дали кожата ви е дехидратирана? Какви са отличителните признаци? И най-вече как можете да се грижите за нея? Ще ви кажем всичко.

av_peau-seche-deshydratee_schema_alteration-film-hydrolipidique_1x1 1 - Хиподерма | 2 - Дерма | 3 - Епидермис | 4 - Вода

Какво представлява дехидратираната кожа?

Кожата на възрастните се състои от 70% вода. Това показва нейното значение. Както показва името ѝ, дехидратираната кожа е кожа, на която ѝ липсва хидратиране. И когато това се случва, дехидратацията се превръща в порочен кръг.

Тъй като на кожата ѝ липсва влага, хидролипидният филм, който трябва да я защитава, е недостатъчен. Клетките в епидермиса, които се предполага, че са свързани, губят своята кохезия. След това изпаряването на влагата, съдържаща се в кожата, се ускорява, което води до дехидратация на кожата... И така нататък. Проблем, който може да засегне всеки тип кожа: суха кожа, но също и комбинирана или мазна кожа. 

За щастие това състояние обикновено е временно. Задействащите фактори са добре известни. А грижите, които можете да осигурите на кожата си, за да възвърнете нейната еластичност и комфорт, са много ефективни. Ето нашия съвет. 

 

Как да разберете дали кожата ви е дехидратирана?

За да разберете дали кожата ви е дехидратирана, трябва да се запитате дали сте претърпели някакви промени по кожата напоследък? Чувства ли ли сте някога бузите си опънати? Забелязвали ли сте малки бръчки, когато се усмихвате? Остава ли гримът ви равномерен през целия ден?

Всички тези проблеми са индикации за дехидратация на кожата. Тъй като кожата, на която липсва вода, често е без блясък, набръчкана и има склонност да се лющи през зимата... Този дискомфорт може да продължи през целия ден, дори ако използвате мазни кремове. Освен това гримът не се задържа толкова добре...

Научете повече за признаците на дехидратирана кожа

av_peau-seche-deshydratee_front_1x1

Имам много дехидратирана кожа, в лошо състояние, груба, не е гладка и имам много мъртва кожа.

Какви са причините за дехидратиране на кожата?

Феноменът на дехидратацията е свързан и изострен от цял набор от вътрешни (или ендогенни) и външни (или екзогенни) фактори и се засилва от тях: 

Сред ендогенните фактори са:

  • Стареене на кожата;
  • Дисфункция на някои компоненти на епидермиса;
  • Кожни заболявания (като екзема и др.);
  • Прием на определени лекарства (например някои антиакнетични средства и др.).

Екзогенните фактори включват:

  • Студ, прекалено суха атмосфера, UV лъчи, замърсяване, климатизация и др.
  • Неподходящи хигиенни продукти, детергенти;
  • Бръснене, обезкосмяване.
av_peau-seche-deshydratee_visage-lavage_1x1

Как да се грижите за дехидратирана кожа?

Да мислите за „хидратиране“ на кожата е полезно. Още по-добре е да адаптирате ежедневната си хигиена. Защото, противно на това, което си мислите, хидратиранетона кожата не е просто нанасяне на крем сутрин. Това е цялостна процедура за грижа за кожата, с която да я поглезите. Ритуал, който се състои от 3 стъпки. Не се притеснявайте, нищо не е невъзможно:

  • Почиствайте кожата си (и премахвайте грима) сутрин и вечер. Това е първата козметична стъпка във всяка рутинна грижа за кожата, за да се запази нейният блясък и баланс.
  • Успокояване. Няколко пръскания с Термална вода Avène след почистване ще ви помогнат да се справите със зачервяването;
  • Възстановете кожата си със серум.

Всички наши съвети за грижа за дехидратирана кожа

 

Крайно необходима хидратация!

Предизвикателството е да възстановите баланса на кожата. Хидратиращите продукти могат да се използват за осигуряване на вода – жизненоважен елемент за рехидратиране на клетки, както и на липиди, които помагат за възстановяване на кожната бариера в борбата с външните агресори. 

Целта, както виждате, е да се сложи край на порочния кръг и да се борим с безсмисленото изчерпване на влагата. Кожата трябва да остане влажна (хидратирана), за да се подобри регенерацията на клетките, но и за да се избегне проникването на външни агенти и по този начин да се пребори с всички произтичащи от това симптоми: чувство на дискомфорт, опъване, зачервяване...

Всичко, което трябва да знаете за ползите от хидратацията

av_peau-seche-deshydratee_soin-corps-peau-foncee_1x1

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Серум – идеалният спътник за вашето лице! През цялата година кожата на лицето е най-податлива на влиянието на времето, жегата, студа, дъжда... Тя става уморена и дехидратирана. Използването на серум преди обичайната грижа за кожата ще подобри ефективността ѝ и ще възстанови свежестта на кожата ви. Хидратираща маска няколко пъти седмично ще даде на кожата ви истински тласък.

Всички наши съвети за правилно хидратиране на лицето

av_peau-seche-deshydratee_mains-creme_1x1

Хидратиранена тялото ви

Докато много от нас обръщат специално внимание на хидратацията на лицето, някои са склонни да пренебрегват тялото си. Хидратирането му обаче е също толкова важно. Защото така както и на лицето ви, ако ви липсва достатъчно влага, можете много бързо да изпитате кожен дискомфорт (силно залющване на кожата и др.)
Приемането на ежедневна рутинна грижа за кожата ще помогне за предотвратяване на тази сухота, ще премахне мъртвата кожа, ще улесни обновяването на клетките и, разбира се, ще предотврати сърбежа.
Когато става въпрос за състав, изберете млечна или кремообразна текстура, която се бори с дехидратацията и умерената сухота, и балсамова текстура за по-силна сухота. Този малък трик е само върхът на айсберга, когато става въпрос за грижа за тялото ви.

Научете всички наши съвети как да хидратирате тялото си правилно

ОТГОВАРЯМЕ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ

Да ви предоставим фактите: за това сме тук

НЕВЯРНО. Дехидратираната кожа е временно състояние. Мазната кожа е тип кожа. Двете неща не са взаимно изключващи се. Възможно е да се намери продукт за грижа за кожата, който съчетава хидратация и намаляване на себума. След като почистите и отстраните грима, нанесете тази грижа, особено за мазна кожа.

НЕВЯРНО. Въпреки че, нека си признаем, гримът има склонност да не се задържа добре. Целта е да не се правят линиите на дехидратация по-видими с грима и да се предпази кожата от по-голямо лющене. Печелившата комбинация е съчетаването на серум и хидратанткато основа за грим. За фон дьо тена избирайте флуидни текстури, които се нанасят с гъба и потупване.

ВЯРНО И НЕВЯРНО. Нищо не ви пречи да направите това. Струва си обаче да съобразите грижата за кожата си със сезоните. За по-голяма защита и комфорт през зимата изберете по-кремообразни формули. За лятото заложете на лекота с флуидни текстури и предпочитайте формули със слънцезащита.

av_tolerance hydra 10_cream 3_post_eretail_3282770388336_1x1
Този задължителен крем успокоява кожата! Кожата и лицето ми са съживени. TOLERANCE HYDRA-10 Крем
Обратно към началото