Съдържание

Защо да хидратирате кожата си?

На пръв поглед е трудно да се различи дехидратираната от сухата кожа. Всеки от тях обаче има специфични нужди и изисквания за грижа. Съсредоточете се върху дехидратираната кожа.

av_peau-seche-deshydratee_schema_peau-jeune_peau-vieille_1x1 472x472 A: Суха кожа – Б: Нормална кожа 1 – Хиподерма 2 – Дерма 3 – Епидермис 4 – Рогов слой

Защо кожата се дехидратира?

Около 70% от кожата ни е съставена от вода, като малка част – около 10%, е концентрирана в най-повърхностния й слой – роговия. Заедно с хидролипидния филм той осигурява бариерната функция на кожата. Но при недостиг на вода тази защита се нарушава и незабележимата загуба на вода се увеличава. Това означава, че водата се изпарява по-лесно. Кожата става по-чувствителна и по-малко еластична.

Това се дължи на външни фактори като вятър и студ, отопление, неподходящи козметични продукти, бръснене и др., но също така и на вътрешни фактори като стареене на кожата и хормонални промени. 

Затова идеалният продукт за грижа за дехидратирана кожа трябва да съчетава както влага – за хидратация, така и липиди – за възстановяване на бариерната функция на хидролипидния филм и ограничаване на изпарението на вода.

Как да различим сухата от дехидратираната кожа?

 

Не можех да разбера защо кожата ми поглъща фон дьо тена, докато един козметик не ми обясни, че просто е дехидратирана.

av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-deshydratee_1x1 472x472

Как изглежда дехидратираната кожа?

Без блясък, груба и опъната кожа, фини бръчки в ъглите на очите, грим, който не се задържа и предизвиква появата на ивици по бузите, около очите или около устата, по-малко еластична кожа, която изглежда преждевременно състарена... Това са някои от признаците, които показват, че кожата ви е дехидратирана. Тези характеристики са еднакви за всички типове дехидратирана кожа – мазна, нормална, смесена или суха. 

Защото да, можете да имате едновременно мазна и дехидратирана кожа. Но ако кожата ви е постоянно мазна (вашият тип кожа), водата само намалява. За щастие е възможно да подобрите комфорта на кожата си, стига да изберете правилните продукти.

Как да се грижим за дехидратирана кожа?

Хидратирайте лицето... и тялото!

Дехидратацията засяга не само кожата на лицето. Тя засяга и тялото, особено през зимата.

Добре хидратирани крака и ръце

Краката ви не са пощадени от дехидратация и със сигурност знаете това, ако носите чорапогащи: през зимата краката ви могат да изглеждат с лющеща се кожа. Ръцете ви също могат да пострадат от студа и многократното миене със сапун или хидроалкохолен гел. Във всеки случай, хидратирайте се възможно най-често!

За супер меки устни!

Кожата на устните, която няма хидролипиден филм и е пет пъти по-тънка от тази на лицето, е особено застрашена от дехидратация, особено в студено време. За да избегнете появата на напукани устни, които са колкото неприятни за гледане, толкова и болезнени, използвайте често хидратиращия стик или балсам за устни.

 

Как правилно да хидратиратетялото си?

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Хидратацията започва... под душа!

Прекалено агресивен душ-гел и прекалено твърда вода: това е рецептата за дехидратирана кожа на тялото и лицето след душ, която води до зачервяване и опъване. Този ефект може да бъде допълнително засилен от изсушаващия ефект на загряването.

За да предотвратим това, ние използваме нежни почистващи продукти без сапун, които едновременно овлажняват кожата и възстановяват кожната бариера. След душ върху тялото се нанасят хидратиращи продукти с течна, нелепкава и немазна текстура, специално създадени за дехидратирана кожа. А за лицето избирайте хидратиращи продукти, съобразени с вашия тип кожа.

Как да хидратирате лицето си

Най-добри практики за хидратиране на кожата ви

Най-добри практики за хидратиране на кожата ви

Малък трик за подсилване на хидратацията на кожата: напръскайте обилно кожата си с Термална вода Avène с успокояващи свойства, масажирайте с върховете на пръстите си и абсорбирайте излишното количество с памучен тампон за многократна употреба. След това бързо нанесете продукта за грижа за кожата, за да предотвратите изпаряването на термалната вода.

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ДЕХИДРАТИРАНА КОЖА

Продукти за грижа за кожата с Термална вода Avène, предназначени да овлажняват кожата ви

HYDRANCE AQUA-GEL Хидратиращ аква гел-крем

HYDRANCE AQUA-GEL Хидратиращ аква гел...

Освежава - Хидратира

HYDRANCE LIGHT Лека хидратираща емулсия

HYDRANCE LIGHT Лека хидратираща емулсия

Хидратира

TOLERANCE HYDRA-10 Хидратиращ крем

TOLERANCE HYDRA-10 Хидратиращ крем

Подхранва - Хидратира - Омекотява

Обратно към началото