СЪСТАВКА

МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН

Многобройните му ползи за сухата кожа
Маслото от бял трън, извлечено от растение с многобройни достойнства, е водещата активна съставка в грижата ни за суха кожа - XERACALM NUTRITION.
На първо място, то подхранва интензивно и в дълбочина. То също така възстановява и укрепва кожната бариера, като прави кожата по-устойчива на външни въздействия. И накрая, маслото от бял трън стимулира синтеза на серамиди ( наподобяващи липиди, съдържащи се в кожата) и по този начин спомага за ограничаването на сухотата на кожата. Забележително тройно действие, което го прави чудесен съюзник на сухата кожа на всички възрасти. Une triple action remarquable qui en fait un allié de taille pour les peaux sèches, à tous les âges.
Произход: Натурален
Източник: Франция
Патент: Патентована активна съставка*

ПОВЕЧЕ ЗА

Маслото от бял трън в Eau Thermale Avène

av_cleanance_page-gamme_2 472x472

Активно подхранване против изсушаване

Благодарение на богатството си на есенциални мастни киселини и особено на омега 6, маслото от бял трън възстановява хидролипидния филм на кожата.
av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_5_3282770155181_hd_4x5 472x472

Активната защита чрез бариерен ефект

Освен предимствата си за интензивно и продължително подхранване, маслото от бял трън стимулира синтеза на серамид 1 (EOS) - липиди, които естествено присъстват в кожата, играят роля за поддържане на бариерната ѝ функция и запзват хидратацията.
av_cleanance comedomed_chardon-marie_3282770202854 472x472

Патентовано масло със 100% растителен произход

Извлича се чрез студено пресоване, за да се запазят максимално свойствата на растението.
av_xeracalm-nutrition_champs-chardon-marie 472x472

Слабо въздействие върху околната среда

Белият трън се отглежда във Франция с цел къса верига на доставки. Активната съставка, използвана в гамата XERACALM NUTRITION, идва от принципа на ъпсайклинга, за да оптимизира приложенията на растението и да ограничи използването на земеделска земя. Освен това отглеждането на бял трън изисква малко вода, само едно напояване на насажденията, а пресовъчната машина е разположена в близост до културите.

ЗА ДА ОТИДЕТЕ ПО-ДАЛЕЧ

Какво е ъпсайклинг?

 

Принципът на ъпсайклинга

Принципът на ъпсайклинга, който е силно застъпен в кръговата икономика, се състои в това, че по време на производствения процес се възстановяват съпътстващи продукти или материали, които не се използват, като се превръщат в продукти с по-високо качество. Целта на този подход е да се намалят отпадъците, свързани с производството на даден продукт.

Белият трън

В Eau Thermale Avène използваме ахените (изсушени плодове от растението), за да извлечем ComedoclastinTM (активна съставка на серията Cleanance Comedomed, която се бори с излишния себум и несъвършенствата). Именно от вторичния продукт на тази екстракция се получава рафинираното масло от бял трън, използвано в гамата XERACALM NUTRITION. Ъпсайклингът ни позволява да получим две висококачествени активни съставки от една и съща растителна суровина, като същевременно ограничаваме максимално производството на отпадъци.

av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_9_3282770155181_hd_4x5 472x472

Масло от бял трън + ниацинамид = XERACALM NUTRITION

Именно в търсене на най-добрите съставки за суха кожа, нашите екипи разработиха тази изключителна комбинация, която подхранва и повишава защитните сили на кожата! Те комбинираха ниацинамид - с  всеобхватен и бърз ефект и  масло от бял трън - с тройното действие в дългосрочен план. Две водещи активни съставки на подхранващата гама XERACALM NUTRITION.

Открий XERACALM NUTRITION
 

НЯКОЛКО ДУМИ ОТ ЕКСПЕРТА

Идеята беше да създадем подхранващ ексклузивен дует. Ниацинамидът осигурява бързо и цялостно действие за укрепване на бариерната функция и стимулиране на синтеза на серамиди 1. Маслото от бял трън съчетава в себе си дългосрочно действие против изсушаване, защита на бариерната функция и стимулиране на естествения липиден метаболизъм на кожата.

СЮЛИ ЛАБАРЕРМениджър в Център за изследвания и развитие Pierre Fabre

В ИМЕТО НА КОЖАТА

Нека дешифрираме думите на експертите

Това е основният клас липиди, които естествено присъстват в кожата ни. Тяхната роля е да свързват клетките на кожата, подобно на междуклетъчен цимент, който запечатва кожната бариера. Серамидите ѝ помагат да устои на външните агресори и да поддържа добра хидратация. С течение на годините тялото ни произвежда все по-малко и така се появяват първите фини линии и усещане за дискомфорт.

Това са две мастни киселини, които допринасят за гъвкавостта и еластичността на кожата. Те са известни със своите подхранващи, възстановяващи и защитни свойства. Присъстват в храната ни и се съдържат в маслото от бял трън.

Това е щит, образуван от емулсия от вода и мазнини, който покрива повърхността на кожата и по този начин създава липидната бариера. Тази бариера предпазва от бактерии и агресивни агенти и допринася за еластичността на кожата.
 

ОТКРИЙТЕ НАШИТЕ СЪСТАВКИ

Съставките в нашите продукти са внимателно подбрани заради тяхната ефективност.

Ниацинамид

av_ingredient_niacinamide_1x1

Известен още като витамин В3, той стимулира клетките и удължава тяхната продължителност на живот, за да регенерира кожата в дългосрочен план. Намалява бръчките и хиперпигментациите на кожата и подобрява нейната еластичност.

Вижте повече

Термалната вода Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Благодарение на уникалното си минерално и биологично наследство, тя има успокояващи, възстановяващи и балансиращи свойства.

 

Вижте повече

*Заявен патент 

Обратно към началото