av_votre-peau_cicatrisation_irritations_enfant_coude_16x9
Съдържание

Заздравяване на белези и кожни обриви: чудото на възстановяването на кожата

title

Какво трябва да знаете

3

заздравяването на белезите протича на три основни етапа.

100

милион души развиват нови белези всяка година.*

21 дни

е средната продължителност на обновяването на кожата.

*B.C. Brown a,b, S.P. McKenna срещу, K. Siddhi срещу, D.A. McGrouther a,b, A. Bayat a,b, *Скритата цена на кожните белези: качество на живот след кожни белези

Да се преминаваме през живота означава да позволим на крехката, но здрава обвивка на нашата кожата да се сблъска с опасностите на ежедневието: измятане на нож при готвене, падане на детската площадка, лош завършек на "Направи си сам"... Когато се сблъска с малки и по-големи наранявания, кожата задейства прецизен механизъм и едно от най-забележителните свойства на човешката тъкан - заздравяването на белезите.

Заздравяването на белезите е процес на възстановяване на кожната тъкан на три етапа:
• Възпалителна фаза с продължителност от 2 до 7 дни, по време на която кожата ви, която изглежда зачервена и пареща, се защитава. Ако възпалението е твърде силно, се налагат медицински интервенции.
• Дълбока оздравителна фаза, по време на която дермалните тъкани се регенерират, като образуват месести пъпки: разпространение, богато на съдове и клетки.
• И накрая, след около две седмици, започва повърхностна фаза, наречена "епидермално ремоделиране", при която епидермисът се затваря около ръбовете на раната. Тази фаза може да продължи до две години от момента на образуване на раната.

Освен раните, които задействат този защитен механизъм, има и други повтарящи се форми на агресия, с които се сблъсква кожата ви: кожни обриви, за които има много причини, рецидиви, места и форми и които могат се различават при различните хора. Когато става въпрос за заздравяване на белези и кожни обриви, има много начини да помогнете на кожата си да се възстанови сама. Ако обърнете внимание на кожата си, полагате грижи за нея и най-вече й отделяте време, тя сама ще се погрижи за всичко останало. 

title

Подробности

Помогнете на кожата си и тя ще ви помогне

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5 473x473

Възстановяващ

Заздравяване на белези: Когато кожата ви е наранена, естественият процес на заздравяване започва автоматично. Ако първоначалната „рана“ е била дълбока, затварянето води до бързо възстановяване на епидермиса, но външният вид не е точно този на нормалната кожа: остава белег. Белегът ще се подобри, ще се оформи с течение на времето и дори може да изчезне напълно един ден, няколко месеца след като се е образувал. В някои редки случаи може да се стигне до реални проблеми със заздравяването. Възприемайки правилните навици за грижа за белезите си от самото начало, можете да насърчите кожата си в този деликатен процес на „правилно заздравяване на белезите“, давайки си най-добрия шанс за бързо и качествено възстановяване на кожата. Вашата мантра за постигане на това важи и за белезите от акне, татуировки и белези след операция: превенцията е по-добра от лечението.

Открийте
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_4x5 473x473

Успокояващ

зачервяване: Раздразнената кожа е кожа, която крещи за помощ . Зачервяването е първата аларма, която сигнализира за навлизането на чуждо тяло: частица, храна, триене... Макар и безобидно, зачервяването е източник на дискомфорт и неудобство, които могат да повлияят ежедневието ви. Някои форми на зачервяване засягат само най-малките деца, какъвто е случаят с варицелата и обрива от пелени. Освен това има и различни видове зачервяване, с които се сблъскваме в ежедневието. Каквато и форма на зачервяване да имате, трябва да я приемете сериозно, ако искате да се грижите за кожата си и да продължите напред.

Открийте
AV_Cicalfate-_Facebook_Post_Quarter2-2019_Repairing Protective Cream_3282770204667_2_High-resolution

Cicalfate+ Възстановяващ защитен крем

Открих този продукт, когато дъщеря ми беше много малка и имаше големи драскотини по лицето от падане. Оттогава никога не забравям моята аптечката, когато отиваме на екскурзия, защото лекува всичко! Това е магия!!!

НАНСИ, 51 ГОДИНИ

Разгледайте продукта
Обратно към началото