av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Обяснение на кожните обриви

Кожните обриви са част от живата, увредена и възстановяваща се кожа. Кожата е първият ни щит срещу външния свят. Всеки ден ни предпазва от различни дразнители.. Понякога обаче са твърде много": определени фактори променят кожната бариера и предизвикват възпаление.

Зачервяване, подуване, петна, парене, опъване, сърбеж... Кожните обриви са с различна форма и се появяват по различни части на тялото, включително и в най-интимните зони. Важно е да се установи причината, за да може обривът да се лекува по подходящ начин. Кожата ви има нужда от вас: подайте ѝ ръка, за да я успокоите и да й помогнете да се възстанови...

Как да различим кожен обрив от алергия

Зачервяване на лицето, петна по ръцете, пъпки между пръстите или в ъгъла на окото... Когато кожата моли за помощ, е естествено да желаете да намерите някакво обяснение. И понякога възниква въпроса: дали това е алергия или "само" кожен обрив?

Кожните обриви обикновено са много по-чести от истинските кожни алергии. Те изглеждат като локално възпаление на мястото на контакт с дразнещ фактор.

От друга страна, алергиите са имунологична реакция (към алерген). По кожата това се проявява като очевидни признаци: червени петна с обрив с малки мехурчета, силен сърбеж, подуване и сълзене, понякога придружени от интензивен сърбеж.
Ако имате алергични реакции, незабавно се консултирайте с вашия лекар. Той може да ви насочи към дерматолог или алерголог, който да направи тест за алергия и да определи компонента, който предизвиква реакцията на кожата ви.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_1 473x473
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_2 473x473

"Обривът по лицето ми оказа огромно влияние върху психическото ми здраве и увереността ми. Поради това станах и много раздразнителна! Откакто установих причината и съответно промених грижите за себе си, вече дори не мисля за това!"

Орели42 години

Контактно дразнене: най-често срещания кожен обрив

Сред най-често срещаните видове кожен обрив е контактното дразнене (иритативен контактен дерматит"). Този кожен обрив може да се появи при многократно триене на дреха в брадичката, при триене между кожата на бедрата, при изпотяване по време на спорт, при реакция към лошо поносим продукт (крем, перилен препарат и др.), както и при малки наранявания в ежедневието... Има толкова много възможности да влезете в контакт с дразнители! Как можете да успокоите раздразнената си кожа с няколко прости стъпки? Ще разкажем на всички!

Предотвратяване и успокояване на кожни обриви

SOS за раздразненото дупе на бебето

Ох... Колко тежко е да видите малкото дупе на вашето бебе толкова зачервено и възпалено. Но няма нужда да се паникьосвате. Обривът в обалстта на пелените е лек кожен обрив, който обикновено отшумява за няколко дни, ако предприемете правилните мерки.

 Всичко, от което имате нужда, за да успокоите вашето малко дете!

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-fesses-bebe_1x1 473x473

Инфекциозен кожен обрив: вниманието е от ключово значение

Херпес, варицела, херпес зостер, импетиго... Някои кожни обриви могат да се дължат на вирусна, бактериална или гъбична инфекция, какъвто често е случаят с гениталните инфекции. Ако вашият случай е такъв, непременно се консултирайте с фармацевт или лекар.

  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_varicelle_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_herpes_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_zona_4x5_367x460</span>

Ами ако е кожно заболяване?

Петна, зачервяване, сърбеж... Имате ли рецидивиращ кожен обрив, който започва да заема твърде много място в живота ви? Възможно е това да е хронично кожно заболяване, като псориазис или екзема. За щастие има много решения за неговото успокояване.

Всички наши съвети за лечение на псориазис и екзема

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Грижете се за кожата си, като избирате продукти с оптимална поносимост за чувствителна кожа (такива с минимално съдържание на съставки) и избягвате агресивни фактори на средата (като студ, горещина, вятър и слънце). Обърнете внимание и на факторите, свързани с начина на живот: премахнете факторите, причиняващи стрес, като тютюнопушенето, алкохола, някои храни и, разбира се,... Стрес.

av_votre-peau_cicatrisation_peau-irritee_apaiser_1x1 473x473

Съвети за лечение на кожен обрив

Както виждате, има много причини за кожен обрив. Затова, разбира се, решенията са различни... И все пак можете да се отървете от повечето видове кожни обриви с няколко прости стъпки. Да се успокоим ли?

  • Оставете кожата да си почине като спрете употребата на всякакви подозрителни продукти.
  • Почистайте кожата с продукт, чието pH съответства на това на кожата.

  • Нанесете подходящ продукт за грижа за кожата, който кожата ви може да понесе, за да помогнете на кожата да се възстанови.
  • Защитете кожата си от слънцето с крем с много висок SPF

Всичко, което трябва да знаете, за да лекувате ежедневен кожен обрив

Кожа и COVID-19: да поговорим за това

Маски за лице, промени в начина на живот, стрес... Кожата ви е на първа линия. Тази безпрецедентна ситуация може да доведе до кожен обрив. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да успокоите и да се погрижите за кожата си.

Как да се грижим за кожата си по време на COVID-19

av_votre-peau_cicatrisation_covid-19_1x1 473x473

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА ВИ

Задължителните продукти за възстановяване, успокояване и пречистване на чувствителна и раздразнена кожа за цялото семейство.

ОТГОВАРЯМЕ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ

Ние сме тук, за да ви помогнем да разграничите фактите от измислиците.

Да, стресът може да доведе до появата на обриви, особено при тези, които саподатливи на това.. Стресът се отразява на имунитета на кожата, като я прави по-нежна и по-неспособна да се регенерира. Той може да стане директна причина за екзема, псориазис, акне и други проблеми. Какво е решението? Научете как да се справите със стреса и да се чувствате по-добре в кожата си.

Повечето ежедневни кожни обриви са свързани с контакт с дразнещ фактор (триене, студ, вятър, слънце, реакция спрямо продукт и т.н.). Някои обриви обаче, могат да бъдат причинени от вирусна, бактериална или гъбична инфекция и може да изискват лечение с медикаменти. При съмнение се консултирайте с медицински специалист.
Всичко, което трябва да знаете за причините за кожните обриви

Лечението на кожен обрив, разбира се, зависи от причината. Но има няколко начина да успокоите възпалената си кожа: определете фактора, предизвикващ раздразнение и го отстранете (това ще бъде вашата "мисия"!), използвайте нежни почистващи продукти без сапун и нанасяйте крем за възстановяване на кожата.
Всичко, което трябва да знаете, за да се грижите за кожния обрив

Лечението на анален кожен обрив зависи от причината. Разбира се, добрата хигиена е от съществено значение: почиствайте внимателно областта след всяко изхождане с вода или мек продукт без сапун и подсушавайте добре. Можете също така да използвате успокояващи, заздравяващи лечебни кремове. Консултирайте се с медицински специалист, ако симптомите продължават или се влошават.

Силно препоръчително е да се консултирате с лекар, за да определите причината за кожния обрив. Някои интимни кожни обриви са свързани с бактериална, гъбична или вирусна инфекция и изискват медицинско лечение. За някои видове възпаления, като тези на вулвата (вулвит) или на главичката на члена (баланит), можете да изберете и лечение, което комбинира мед и цинк за антибактериално и противогъбично действие.

Накратко, обривът в областта на пелените е обрив, причинен от влажността и киселинноста (поради използването на пелени) на бебешкото дупе. . За да избегнете това, е важно редовно да сменяте пелените на детето си. Ами ако обривът все пак се появи? Успокойте кожата на бебето с нежни, успокояващи и възстановяващи кремове.
Най-новата информация за обрива в областта на пелените

AV_CICALFATE_Brand-website_Cicalfate-plus -Repair-cream

Cicalfate+ Възстановяващ защитен крем

Откакто открих този продукт, не мога без него. Кожата ми се възстанови след голяма пъпка и възвърна своята еластичност.

Карин, 42 години

ОЩЕ: ЗАРАСТВАНЕ НА БЕЛЕЗИ

ОЩЕ: ЗАРАСТВАНЕ НА БЕЛЕЗИ

Драскотина на коляното, порезна рана на пръста, изгаряне на ръката, драскотина на лицето... Всички ние ги познаваме добре, нашия прекрасен екип от малки ежедневни наранявания! Но знаете ли как да се грижите правилно за тях, за да избегнете ясно видими белези по кожата си? Съвети, трикове и малки екстри... Ще ви кажем всичко, което ви е необходимо, за да зараснат раните ви добре.
Обратно към началото