Съдържание

Как можете да се уверите, че белегът ви зараства добре?

Защо е толкова важно да следите заздравяването?

Когато кожата ви е наранена, се задейства естествен заздравителен механизъм, който я възстановява. Това е магията на вашето тяло! Цял отряд клетки влиза в действие, за да регенерира кожата ви стъпка по стъпка. Те спират кървенето, предпазват, дезинфекцират и затварят раната, след което възстановяват тъканта... Метаболизмът ви е подложен на изпитание, за да се излекува! Да, кожата ви има големи естествени сили. Но внимавайте за риска от усложнения, които могат да забавят заздравяването. Бъдете нащрек и дайте стимул на кожата си с правилната грижа.

Постигането на окончателния вид на белега може да отнеме няколко месеца или дори години. Затова, добрата новина е, че имате време да действате... Но колкото по-скоро, толкова по-добре! Осигурете си оптимална възможност за “красив” белег с помощта на кремове и други подходящи процедури.

Правило 1: наблюдавайте внимателно раната 

Качеството на белега се определя до голяма степен от начина, по който третирате раната. Раната е жива зона и външният ѝ вид се променя с течение на времето, по-бързо или по-бавно в зависимост от естеството на лезията.

Казано по-просто: ако раната ви е зачервена в ранните етапи, това обикновено е добър знак.  Това означава, че тъканта на белега заздравява. Но обърнете внимание, ако забележите жълтеникав, жилест вид или черни и/или свързани петна. 

Кога трябва да се притеснявате?

 Ако раната ви не е заздравяла след 6 седмици, става болезнена, има много секрет или неприятна миризма, трябва да се консултирате с медицински специалист.

av_votre-peau_cicatrisation_plaie-infection_1x1 473x473

Добри навици за добро излекуване

Кои са най-добрите начини за лечение на ежедневните наранявания за цялото семейство? Прочетете, препрочетете и запомнете тези навици, за да не се чудите всеки път!

1: Почистване
Чисти ли са ръцете ви? Почистете раната си с мек сапун и вода, за да отстраните чуждите тела. След това подсушете раната, за предпочитане с компрес. В случай на голяма рана, помислете за изолиране на раната с превръзка.

2: Ускоряване на възстановяването
Нанасяйте крем за заздравяване на белези поне два пъти дневно, за да стимулирате процеса на възстановяване на кожата. Ако раната ви сълзи, изберете изсушаваща формула.

3: Защита от слънцето
Белезите не обичат слънцето. Както през лятото, така и през зимата, вземайте правилните мерки, за да се наслаждавате на слънчевите лъчи в пълна безопасност.

 

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Какво трябва да ям, за да се излекувам правилно?

За да се възстановят правилно, тялото и кожата ви се нуждаят от здравословно и разнообразно хранене. Каква отлична възможност да изпробвате някои нови рецепти! 

Напълнете чинията си с храни, богати на витамин С (цитрусови плодове, киви, ягоди, касис, чушки, червено френско грозде и др.) и протеини, като яйца, месо и риба. Трябва да наблегнете и на богатите на желязо храни: морски дарове, червено месо, бобови култури и др. 

Някои храни трябва да се избягват, като например мляко, захар (за съжаление!) и някои подправки (куркума, джинджифил и др.).

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА ВИ

Най-важното за възстановяване, успокояване и почистване на чувствителна и раздразнена кожа за цялото семейство.

CICALFATE+ Подсушаващ възстановяващ спрей

CICALFATE+ Подсушаващ възстановяващ с...

Възстановява - Подсушава - Балансира - Изсушава

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

Успокоява - Възстановява - Балансира

CICALFATE+ Гел за белези

CICALFATE+ Гел за белези

Успокоява - Намалява белезите

CICALFATE Възстановяващ бариерен крем за ръце

CICALFATE Възстановяващ бариерен крем...

Хидратира - Защитава - Възстановява

Обратно към началото