Балсами

Балсами

С кремообразната си текстура балсамите за тяло осигуряват на кожата еластичност и комфорт. Независимо дали става дума за топящ се, овлажняващ или подхранващ балсам, намерете този, който е най-подходящ за Вас и Вашето семейство.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

3 резултати "Балсами"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Каква е целта на балсама за тяло?

Балсамите за тяло възстановяват и подхранват кожата, отслабена от външни агресори. Замърсяването, хормоналните колебания, триенето, причинено от дрехите, температурните промени, особено през зимата, нарушават бариерната функция на кожата и нарушават хидролипидния филм на кожата. Последният е от съществено значение за поддържане на влажността на кожата и за предотвратяване на нейното изсушаване. Ако не се възстановява ежедневно, това може да доведе до дискомфорт, опъване, раздразнение или несъвършенства и стареене на кожата, особено в най-изложените зони на тялото като ръцете, мишниците и гърдите.

Здравето на кожата Ви е особено застрашено през зимата поради студа и вятъра. Хидратиращият балсам за тяло едновременно овлажнява и подхранва кожата с мастните вещества, които липсват в защитния хидролипиден филм. Овлажняването на кожата помага и за поддържане на баланса на кожната флора или микробиота. Някои балсами за тяло имат и ефект против дразнене и против сърбеж, причинен от сухота.

Балсам или крем: каква е разликата?

Балсамът за тяло е с по-богата и гладка текстура от крем за тяло или лосион за тяло. Нашите лаборатории ги разработват с изключително подхранващи активни съставки като например натурални масла. Формулата се допълва от други активни съставки, като Термална вода или I-Modulia®, които осигуряват успокояващите и омекотяващите свойства против дразнене и против сърбеж, причинен от сухота..

По този начин балсамът е по-подхранващ с топяща се текстура. За да се усвои бързо, просто първо го стоплете в ръцете си.

Високата му подхранваща стойност го прави особено подходящ за

  • суха кожа или по-груби зони на тялото като лактите, коленете и стъпалата.
  • Много суха и люспеста кожа
  • Кожа, склонна към атопия и сърбеж, причинен от сухота
  • Кожа, раздразнена от студа

Кой балсам за тяло да избера?

Когато избирате балсам за тяло, е важно да прецените състоянието на кожната си бариера или просто степента на сухота на кожата Ви.

Ето няколко допълнителни съвета, които ще Ви насочат:

  • TriXera NUTRITION Нутри-флуиден балсам нежно почиства много суха кожа на цялото семейство. Разнася се лесно по цялото тяло и се абсорбира бързо благодарение на нутри-флуидната си текстура. Съдържа и три липидни активни съставки за борба със сухотата и дехидратацията. Кожата възвръща своята еластичност и комфорт.
  • Xeracalm A.D. Релипидиращ балсам е разработен за чувствителна кожа, склонна към атопия и сърбеж, причинен от сухота. Този емолиентен продукт за грижа за тялото е предназначен да възстанови бариерната функция на кожата и да успокои сърбежа, причинен от суха кожа. Формулата му не съдържа аромати и запазващи свойствата агенти и намалява риска от алергии. И накрая оставя кожата мека благодарение на Термалната вода Avène.
  • Body Хидратиращ топящ се балсам за тяло осигурява интензивна хидратация на сухата и чувствителна кожа. Формулата му, обогатена с масло от ший, оставя кожата мека и гладка до 24 часа. Неговата кремообразна текстура и успокояващ аромат Ви приканват да се отпуснете и да се поглезите.

Как използвате балсама за тяло?

Използвайте балсама като част от ежедневната рутинна грижа за тялото. Това трябва да започне с почистване на кожата с душ гел, подходящ за проблемите на Вашата кожа и типа на кожа Ви.

Всеки овлажняващ продукт трябва да се нанася сутрин и/или вечер върху чиста и суха кожа.

За да подсилите ефекта на балсама, помислете за използване на скраб за тяло веднъж седмично. Премахвайки мъртвата кожа, тя се подготвя за овлажняващи и подхранващи процедури.

След това можете да завършите ритуала си за комфорт с фина мъгла от Термална вода Avène.

Накрая нанесете балсама по цялото тяло, като масажирате с кръгови движения и обръщате специално внимание на грубите или сухите зони.

Обратно към началото