Свръхобогатени блокчета Свръхобогатени блокчета

За разлика от дерматологичния или свръхобогатения сапун, дерматологичните или свръхобогатените блокчета имат рН, по-близко до това на кожата. Те запазват хидролипидния филм и не влошават състоянието на сухата кожа. Почистващо блокче за нежно почистване!

1 резултат "Свръхобогатени блокчета"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Как да изберете подходящия за Вас Eau Thermale Avène Свръх обогатен сапун?

Eau Thermale Avène предлага блокчета без сапун, за да зачита чувствителността на кожата Ви. Сапунът може да има склонност да атакува чувствителната и реактивната кожа, да я изсушава и да предизвиква опъване.

Този тип почистващ продукт за тяло се нарича дерматологично блокче. Съставът му не съдържа сапун, има физиологично рН, т.е. ниво на киселинност, съответстващо на това на кожата, и следователно зачита целостта на хидролипидния филм на кожата.

Когато е обогатен с подхранващи активни съставки, той се нарича свръхобогатен сапун. Той задоволява нуждата от хидратация и подхранване на суха до много суха кожа. Eau Thermale Avène предлага две серии от свръхобогатени почистващи сапуни в зависимост от причината за сухотата на кожата Ви или свързаните с нея признаци:

  • Xeracalm A.D. Свръх обогатен сапун, предназначен за склонна към атопия кожа, т.е. склонна към атопия и сърбеж, причинен от сухота. Този дерматологичен сапун съдържа активна съставка, която намалява сърбежа, причинен от сухота, и драскането и стимулира защитните сили на кожата.
  • Cold Cream Свръхобогатен сапун осигурява еластичност и комфорт за суха до много суха кожа и за цялото семейство.

Как използвате свръхобогатения сапун?

Дерматологичното блокче се използва като класически сапун, т.е. върху навлажнена кожа, независимо дали под душа или за миене на ръцете. Eau Thermale Свръхобогатени сапуни на Avène са напълно подходящи и за къпане и миене на бебета.

Няколко съвета за използване на блокче за почистване на тялото под душа:

  1. Намокрете кожата си с вода, която не е прекалено гореща, за да не рискувате да я изсушите.
  2. Разпенете сапуна в ръцете си, за да го емулгирате, и след това измийте тялото си с кръгови движения, вместо да се миете директно с него
  3. Можете да използвате фланела, гъба за вана или душ, но нищо не може да се сравни с чистотата и нежността на ръцете за суха и склонна към атопия чувствителна кожа.
  4. Изплакнете се обилно и се подсушете, като леко потупате кожата си с кърпа.

След това не забравяйте да хидратирате и подхраните кожата си с крем за тяло, адаптиран към Вашите нужди.

Как да съхранявате и пътувате с дерматологичните блокчета?

Твърдите блокчета са по-екологични и могат да издържат два пъти по-дълго от течните почистващи препарати за тяло, ако се използват и съхраняват внимателно.

За да защитите почистващото си блокче, не забравяйте да го изплаквате след измиване и да го оставяте да изсъхне между отделните използвания. Това предотвратява разтапянето или омекването на почистващото блокче при контакт с вода, както и развитието на бактерии.

Освен това не забравяйте да го изсушавате на въздух върху сапунерка с отвори, които позволяват на водата да тече свободно. Поставяйте го на сухо и проветриво място между отделните използвания.

За да пренасяте сапуна си без риск да измокрите тоалетната си чанта, изберете малка, здрава херметична кутия или миеща се водоустойчива торбичка от плат. Не забравяйте да почиствате редовно двата контейнера, за да предотвратите натрупването на бактерии.

Обратно към началото