Грижа за много суха кожа и склонна към атопия кожа

Грижа за много суха кожа и склонна към атопия кожа

Червени петна, сърбеж, причинен от сухота, суха кожа. Какво трябва да сложа върху склонната към атопия кожа на бебето си? Склонната към атопия кожа при кърмачетата трябва да се третира със специфични емолиентни кремове и хигиенни продукти. Открийте нашата грижа за склонна към атопия кожа при бебета

5 резултати "Грижа за много суха кожа и склонна към атопия кожа"

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Склонна към атопия кожа при бебета: как да я разпознаете?

Склонната към атопия кожа при децата е състояние на кожата, което обикновено се появява между тримесечна и двегодишна възраст. То се проявява под формата на склонна към атопия кожа: червени петна с мехури. Последните са съпроводени с изключителна сухота и силен сърбеж на кожата, причинен от сухота. Този признак често води до смущения в съня.

Ако кожата се разчеше или разтрие, малките петна се разкъсват и причиняват сълзене и жълтеникави струпеи.

Обострянията на склонната към атопия кожа при бебетата се редуват с периоди на ремисия, когато признаците отшумяват за известно време.

Преди навършване на една година склонната към атопия кожа при бебетата може да се наблюдава по изпъкналите части на тялото и лицето, като челото, бузите, брадичката, ръцете и бедрата. След първата година тя напуска тези по-плътни зони и се премества в кожните гънки (лакти, крака и зад ушите).

Повечето петна изчезват преди юношеството.

Причини за склонна към атопия кожа при бебета

Склонната към атопия кожа при бебетета обикновено се причинява от генетична алергия: атопия. Кожата е засегната от склонност към атопия вследствие на хранителна или контактна алергия (акари, животински косми, полени, прах за пране и др.).

Бебетата с кожа, склонна към атопия, имат пореста кожна бариера и силно реактивна имунна система. По този начин при най-малкия контакт с алергизиращо вещество, последното прониква по-лесно в епидермиса и имунните клетки реагират прекомерно, предизвиквайки раздразнение на кожата, характерно за склонната към атопия детска кожа.

След това обострянията на склонната към атопия кожа при бебетата се влошава от външни агресори:

Какви процедури трябва да избера за лечение на склонната към атопия кожа на бебето си?

При склонната към атопия кожа при бебета педиатърът или дерматологът ще препоръча три области на действие:

  • Третиране на кожното раздразнение с медикаменти под формата на локални кортикостероидни мехлеми. Това локално третиране трябва да се прилага върху зачервените петна на бебето Ви.
  • Третиране на сухата кожа на останалата част от тялото чрез интензивна хидратация с помощта на емолиентни кремове за бебета.
  • Измивайте бебето си с неждни почистващи препарати без сапун.

Какви продукти трябва да използвам за измиване на бебе със склонна към атопия кожа?

Ежедневната хигиена при бебета със склонна към атопия кожа трябва да включва нежно почистване на кожата и подготовка за мазила. Това повишава ефективността на предписаното третиране в случай на повторение.

Забранете и тоалетните принадлежности на основа на сапун и с аромат. Изберете например Xeracalm A.D. Свръх обогатен сапун заради много нежната му почистваща основа и физиологичното pH, които не увреждат защитния филм на кожата. Този продукт е разработен така, че да ограничава риска от алергии.

Можете също така да направите на бебето си емолиентна вана , като използватеXeracalm A.D. Почистващо масло. Липидовъзстановяващото му действие възстановява хидролипидния филм на кожата на Вашето бебе и успокоява сърбежа, причинен от сухота.

Други съвети:

  • Измивайте бебето си във вода с температура между 32°С и 34°С веднъж дневно за не повече от десет минути, за да ограничите контакта с чешмяна вода.
  • В края на банята успокойте зачервяванията на бебето с пръскане на Термална вода Avène.
  • Подсушете детето си, без да го търкате, като внимателно го попивате с кърпа.

Нашите кремове за склонна към атопия кожа при бебета

След като измиете бебето си, нанасяйте емолиент няколко пъти дневно, за да предотвратите появата на обостряния на кожата, склонна към атопия. Овлажняващото и подхранващо действие на емолиента намалява сухотата на кожата и укрепва защитната бариера на епидермиса за по-добро задържане на вода.

Лабораториите Avène разработиха бебешки емолиенти, базирани на технологията Sterile Cosmetics. Така се намалява броят на съставките, като се запазва само това, което е от съществено значение за бебешката кожа: грижа без аромати и без запазващи свойствата агенти. Освен това предлага идеално запечатана защитна опаковка (бутилка с помпа и туба с капсули).

За сухата чувствителна кожа на бебето - Xeracalm A.D. Крем възстановява бариерната функция на кожата и нейния комфорт и успокоява сърбежа, причинен от сухота.

Ако Вашето бебе има особено суха, удебелена кожа или сухи участъци, които се лющят или образуват струпеи, изберете Xeracalm A.D. Балсам за интензивна хидратация.

При обостряне на склонна към атопия кожа и силен сърбеж, причинен от сухота, които пречат на бебето Ви да заспи, нанесете Xeracalm A.D. Успокояващ концентрат. Действието му против разчесване е незабавно и тази емолиентна грижа може да се използва за лицето, тялото и клепачите на цялото семейство.

Освен това Cicalfate Спрей изсушава сълзенето, причинено от разчесване, а Cicalfate Крем успокоява кожните раздразнения на Вашето бебе

Обратно към началото