Грижа за тялото

Грижа за тялото

Да се грижите за тялото си означава да се грижите и за кожата си! Нашите дермо-козметични продукти за грижа за тялото хидратират и подхранват кожата Ви, за да я успокоят. Подарете на кожата си един важен момент, момент на удоволствие.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

23 резултати

ВАШАТА КОЖА
ВАШАТА КОЖА

Епидермисът съдържа от 20 до 30% вода. От съществено значение е да се поддържа това ниво на хидратация, като се ограничава нечувствителната загуба на вода.

 • 1 (current)
 • 2
 • 1 (current)
 • 2
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Защо е важно да се грижите за тялото и кожата си?

Кожата е важна защитна бариера за тялото срещу външни агресори (вятър, екстремни температури, замърсяване и др.). Всяко нарушение на баланса ѝ може да се отрази на здравето на тялото Ви.

Някои области могат да имат специални нужди, тъй като структурата на кожата се променя в зависимост от частта на тялото. Текстурата е различна за ръцете, краката и стомаха например.

Ежедневното миене Ви позволява:

 • Да отстранявте от кожата праха и мръсотията, които могат да причинят кожни проблеми.
 • Да отстранявате потта и премахвате неприятната миризма на тялото.
 • Да ограничете риска от разпространение на микроби и замърсяване, включително чрез добра хигиена на ръцете.
 • Да се Освежите, да възстановите енергията си и да се отпуснете.

Второ, продуктите за грижа за тялото помагат:

 • Да поддържате здрава кожа например като избягвате дискомфорт като кожа с "рибешки люспи", груби участъци или загуба на плътност;
 • Да Забавите стареенето на кожата;
 • Физически и психически комфорт.

Как се грижа за кожата си?

За дълготрайно мека и еластична кожа препоръчваме тази процедура за грижа за тялото.

Грижа за кожата под душа

Само водата не е достатъчна, за да измиете тялото си. Замърсяванията трябва да бъдат отстранени с душ продукт като например дерматологично блокче, или друг душ гел, който е нежен към чувствителната кожа. Това предотвратява риска от изсушаване и опъване, причинени от обикновените сапуни.

За да избегнете същия риск, трябва също така да се уверите, че не изплаквате с прекалено гореща вода. Това води до влошаване на хидролипидния филм - мазен слой, който предпазва кожата от околната среда.

Освен това препоръчваме да изберете душ вместо вана, за да ограничите времето, през което влизате в контакт с чешмяна вода със съдържание на варовик, който изсушава кожата, и хлор, който дразни епидермиса.

Накрая се подсушете внимателно, като потупвате кърпата, вместо да търкате енергично.

Седмично ексфолиране

Веднъж или два пъти седмично използвайте скраб за тяло, за да отстраните мъртвата кожа и замърсяванията. След това кожата ще се възползва още повече от свойствата на Вашия овлажнител за тяло.

Овлажняваща грижа за тялото

Ежедневното овлажняване на кожата на тялото, и по-специално след ексфолиране, помага за поддържането на хидролипидния филм на епидермиса, съставен от вода и мазнини. Avène разработи за Вас овлажняващи кремове за тяло, както и гама, специално адаптирана за ръце, зона от тялото, която е прекалено изложена на въздействието на слънчевите лъчи.

Тези продукти за грижа ще Ви помогнат да поддържате кожата си сияйна, да я предпазвате, да предотвратявате изсушаването ѝ и да забавяте стареенето ѝ.

защита от слънцето

Да се защитите сами от слънцето е от съществено значение за запазване на кожата млада и здрава. Открийте нашите продукти за слънцезащита, адаптирани към различните тонове и чувствителност на кожата. По-честото нанасяне върху особено открити части на тялото като гърдите, ръцете и мишниците може да предотврати и ограничи появата на старчески петна.

Освен това трябва да се стараете да стоите на сянка по време на пиковите часове на излагане, обикновено между 12 и 15 ч.

Защита през зимата

През зимата не забравяйте да се облечете с топли дрехи, за да предпазите тялото си от зачервяване, опъване и сърбеж, свързани с интензивните температурни промени.

Сухият въздух в домовете, дължащ се на отоплението, също е основната причина за изсушаване на кожата през зимата. Ето защо е разумно да се обърнете към , за да овлажните и защитите кожата от природните стихии.

Какъв е продуктът за всеки тип кожа?

Текстурата на продуктите за грижа за тялото варира в зависимост от Вашия тип кожа и срещаните проблеми.

 • Суха кожа и много суха, стегнатата и лющеща се в различна степен кожа изисква интензивна хидратация, съчетана с доза подхранване. Душ кремът, млеката и подхранващите балсами от гамата TriXera Nutrition ще осигурят на тези типове кожа всички необходими липиди.
 • Чувствителната кожа ще намери нежност и комфорт в продуктите за грижа за тялото от .
 • Продуктите Cicalfate, под формата на спрейове, гелове и кремове, възстановяват повърхностните слоеве на раздразнената кожа.
 • Имате ли склонна към атопия кожа по тялото си и изпитвате ли сърбеж, причинен от сухота? Гамата Xeracalm A.D. Ви осигурява облекчение и подхранване с Почистващо олио, Свръх обогатен сапун, Релипидиращ крем и балсам , както и Успокояващ концентрат.

Температурата също може да повлияе на избора Ви на продукт за тяло. Когато е студено, избирайте продукти за грижа за тялото с богата текстура например балсами, а през лятото - с лека текстура например лосиони или кремове, които се абсорбират по-бързо от кожата.

Обратно към началото