Грижа за тялото

Грижа за тялото

Да се грижите за тялото си означава да се грижите и за кожата си! Нашите дермо-козметични продукти за грижа за тялото хидратират и подхранват кожата Ви, за да я успокоят. Подарете на кожата си един важен момент, момент на удоволствие.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

24 резултати "Грижа за тялото"

ВАШАТА КОЖА
ВАШАТА КОЖА

Епидермисът съдържа от 20 до 30% вода. От съществено значение е да се поддържа това ниво на хидратация, като се ограничава нечувствителната загуба на вода.

 • 1 (current)
 • 2
 • 1 (current)
 • 2
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Защо е важно да се грижите за тялото и кожата си?

Кожата е важна защитна бариера за тялото срещу външни агресори (вятър, екстремни температури, замърсяване и др.). Всяко нарушение на баланса ѝ може да се отрази на здравето на тялото Ви.

Някои области могат да имат специални нужди, тъй като структурата на кожата се променя в зависимост от частта на тялото. Текстурата е различна за ръцете, краката и стомаха например.

Ежедневното миене Ви позволява:

 • Да отстранявте от кожата праха и мръсотията, които могат да причинят кожни проблеми.
 • Да отстранявате потта и премахвате неприятната миризма на тялото.
 • Да ограничете риска от разпространение на микроби и замърсяване, включително чрез добра хигиена на ръцете.
 • Да се Освежите, да възстановите енергията си и да се отпуснете.

Второ, продуктите за грижа за тялото помагат:

 • Да поддържате здрава кожа например като избягвате дискомфорт като кожа с "рибешки люспи", груби участъци или загуба на плътност;
 • Да Забавите стареенето на кожата;
 • Физически и психически комфорт.

Как се грижа за кожата си?

За дълготрайно мека и еластична кожа препоръчваме тази процедура за грижа за тялото.

Грижа за кожата под душа

Само водата не е достатъчна, за да измиете тялото си. Замърсяванията трябва да бъдат отстранени с душ продукт като например дерматологично блокче, или друг душ гел, който е нежен към чувствителната кожа. Това предотвратява риска от изсушаване и опъване, причинени от обикновените сапуни.

За да избегнете същия риск, трябва също така да се уверите, че не изплаквате с прекалено гореща вода. Това води до влошаване на хидролипидния филм - мазен слой, който предпазва кожата от околната среда.

Освен това препоръчваме да изберете душ вместо вана, за да ограничите времето, през което влизате в контакт с чешмяна вода със съдържание на варовик, който изсушава кожата, и хлор, който дразни епидермиса.

Накрая се подсушете внимателно, като потупвате кърпата, вместо да търкате енергично.

Седмично ексфолиране

Веднъж или два пъти седмично използвайте скраб за тяло, за да отстраните мъртвата кожа и замърсяванията. След това кожата ще се възползва още повече от свойствата на Вашия овлажнител за тяло.

Овлажняваща грижа за тялото

Ежедневното овлажняване на кожата на тялото, и по-специално след ексфолиране, помага за поддържането на хидролипидния филм на епидермиса, съставен от вода и мазнини. Avène разработи за Вас овлажняващи кремове за тяло, както и гама, специално адаптирана за ръце, зона от тялото, която е прекалено изложена на въздействието на слънчевите лъчи.

Тези продукти за грижа ще Ви помогнат да поддържате кожата си сияйна, да я предпазвате, да предотвратявате изсушаването ѝ и да забавяте стареенето ѝ.

защита от слънцето

Да се защитите сами от слънцето е от съществено значение за запазване на кожата млада и здрава. Открийте нашите продукти за слънцезащита, адаптирани към различните тонове и чувствителност на кожата. По-честото нанасяне върху особено открити части на тялото като гърдите, ръцете и мишниците може да предотврати и ограничи появата на старчески петна.

Освен това трябва да се стараете да стоите на сянка по време на пиковите часове на излагане, обикновено между 12 и 15 ч.

Защита през зимата

През зимата не забравяйте да се облечете с топли дрехи, за да предпазите тялото си от зачервяване, опъване и сърбеж, свързани с интензивните температурни промени.

Сухият въздух в домовете, дължащ се на отоплението, също е основната причина за изсушаване на кожата през зимата. Ето защо е разумно да се обърнете към , за да овлажните и защитите кожата от природните стихии.

Какъв е продуктът за всеки тип кожа?

Текстурата на продуктите за грижа за тялото варира в зависимост от Вашия тип кожа и срещаните проблеми.

 • Суха кожа и много суха, стегнатата и лющеща се в различна степен кожа изисква интензивна хидратация, съчетана с доза подхранване. Душ кремът, млеката и подхранващите балсами от гамата TriXera Nutrition ще осигурят на тези типове кожа всички необходими липиди.
 • Чувствителната кожа ще намери нежност и комфорт в продуктите за грижа за тялото от .
 • Продуктите Cicalfate, под формата на спрейове, гелове и кремове, възстановяват повърхностните слоеве на раздразнената кожа.
 • Имате ли склонна към атопия кожа по тялото си и изпитвате ли сърбеж, причинен от сухота? Гамата Xeracalm A.D. Ви осигурява облекчение и подхранване с Почистващо олио, Свръх обогатен сапун, Релипидиращ крем и балсам , както и Успокояващ концентрат.

Температурата също може да повлияе на избора Ви на продукт за тяло. Когато е студено, избирайте продукти за грижа за тялото с богата текстура например балсами, а през лятото - с лека текстура например лосиони или кремове, които се абсорбират по-бързо от кожата.

Обратно към началото