ДИАГНОЗА

Намерете подходящите продукти за вашата кожа!

Искате ли да знаете как да се грижите за кожата си ежедневно, без да се консултирате със специалист? Искате ли да знаете кои продукти са подходящи за вашия тип кожа? Тогава добрата новина е, че екипът на Eau Thermale Avène работи усилено, за да ви предостави онлайн диагностика, чрез която да определим вашия тип кожа. Тя отнема само няколко минути. Докато чакаме да заработи, няма да ви разочароваме - тук сме, за да ви обясним как да я направите .

av_visual-gif_application_cream 577x577

Диагностика на кожата ви за индивидуална програма, според вашите нужди

Понякога може би се чувствате безпомощен/а пред рафтовете на аптеките и техните хиляда и един продукти... Трудно е да се избере един... Чувствителна, свръхчувствителна, суха до много суха, дехидратирана, мазна или склонна към акне... Всеки тип кожа има свои уникални характеристики, особености и нужди. Кожата Ви се нуждае от свой СОБСТВЕН продукт и от подходяща рутинна грижа. Не изпадайте в паника, ние сме тук, за да ви посъветваме. 

 

Основни стъпки в ежедневната грижа за кожата

За да се грижите за кожата си всеки ден, е важно да въведете специфична ежедневна грижа, съобразена с вашия тип кожа, основана на продукти и стъпки , които могат да се повтарят ден след ден. Какъвто и да е вашият тип кожа, тези процедури имат три основни стъпки: почистване, хидратация и защита. 

av_ trixera nutrition_cleansing gel_social_post_2_3282770202946_hd

Стъпка 1

Почиствам кожата си

Какъвто и да е вашият тип кожа , никога не пренебрегвайте почистването на лицето: това е от ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ. , Отстраняването на замърсяванията, за да се насити кожата с кислород, е първа стъпка в грижата за нея, особено когато живеете в града и кожата е изложена на замърсяване всеки ден.

Открийте нашите продукти

av_tolerance control_cream_social_3_post_3282770138801_hd

Стъпка 2

Хидратирам кожата на лицето си

След като кожата ви се освободи от замърсяванията, които са останали на повърхността, хидратациятаѝ позволява да се възстанови - водата и мазнините са от ключово значение. Ежедневното хидратиране й осигурява тези два основни ресурса. В зависимост от типа на кожата си изберете повече или по-малко богата текстура, за да възстановите комфорта и първоначалната свежест на кожата.

Открийте нашите продукти

av_sun care_fluid 50-_social_1_post_3282770112047_hd

Стъпка 3

Предпазвам кожата си от ултравиолетовите лъчи през цялата година

През цялата година кожата ви е изложена на слънчевите ултравиолетови лъчи и тяхното вредно въздействие... Затова трябва да придобиете навика да защитавате кожата си ежедневно, като използвате продукт за грижа за лицето със слънцезащитен фактор – дори и нисък. Въпреки това, ако решите да се излагате на слънце интензивно, помислете за слънцезащитен крем с SPF 50+, за да избегнете неприятни изненади!

Открийте нашите продукти

av_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Стъпка 4

Подхранвам кожата на тялото си в дълбочина

Често кожата на тялото се забравя в ежедневната ви грижа за кожата, особено през зимата. Хидратирането ѝ обаче е също толкова важно. Препоръчваме ви да хидратирате след душ, когато кожата е еластична, чиста и суха. Изберете текстурав зависимост от вашия типкожа и сезона.

Открийте нашите продукти

 

Каква е най-добрата грижа за всеки тип кожа? 

Моята ежедневна грижа стъпка по стъпка
Да разберем по-добре вашата чувствителна кожа

Да разберем по-добре вашата чувствителна кожа

Вашите характеристики Често усещате изтръпване, стягане и дискомфорт? Имате тънка, най-често светла, деликатна кожа, която лесно се зачервява?

Тогава имате чувствителна кожа. С други думи, кожата ви е склонна да реагира много лесно на външни фактори, свързани с времето, начина на живот и неподходящакозметика.

Вашите нужди Дълбока хидратация с продукти с висока толерантност, подходящи за чувствителна кожа.

Открийте продукти, подходящи за вашата чувствителна кожа.
Да разберем по-добре вашата свръхчувствителна кожа

Да разберем по-добре вашата свръхчувствителна кожа

Вашите характеристики: Реагира ли кожата ви прекомерно на дадено вещество или ситуация, което причинява зачервяване и понякога лющене? Нещо повече, изпитвате ли дискомфорт като изтръпване, стягане или горещи вълни? 

Ако е така, имате свръхчувствителна или нетолерантна кожа, която реагира силно на ежедневните агресори, като например атмосферните условия, химикалите, стреса или неподходяща козметика. 

Вашите нужди Употребата на продукти с висока толерантност, за предпочитане без парфюм или консерванти, е препоръчителна за успокояване на дискомфорта и възстановяване на кожната бариера.

Открийте продукти, подходящи за вашата свръхчувствителна кожа.
От същата гама

Ежедневна грижа за кожата

Грижа за свръхчувствителната ми кожа

TOLERANCE CONTROL Нежен почистващ лосион

TOLERANCE CONTROL Нежен почистващ лосион

Премахва грима - Успокоява - Почиства

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

TOLERANCE CONTROL Успокояващ възстановяващ крем

TOLERANCE CONTROL Успокояващ възстано...

Хидратира - Успокоява - Укрепва кожната бариера

ESSENTIELS Успокояващ крем за очи

ESSENTIELS Успокояващ крем за очи

Успокоява - Хидратира - Намалява подпухналостта

Да разберем по-добре вашата мазна кожа

Да разберем по-добре вашата мазна кожа

Вашите характеристики Изглежда ли кожата ви лъскава? Кожата Ви е неравна, с широки пори? Смятате, че гримът не издържа?

Тогава имате мазна кожа. Това се дължи на факта, че кожата ви произвежда излишен себум поради хиперсекреция на мастните жлези. В допълнение към някои състояния, като акне, мазната кожа може да бъде причинена от хормонален дисбаланс, неподходяща козметика, стрес или хранителен дисбаланс. 

Вашите нужди Премахване на замърсяванията и регулиране на производството на себум чрез редовно почистване на кожата с нежни почистващи продукти и използване на матиращ хидратиращ продукт с лека текстура.

Открийте продукти, подходящи за вашата мазна кожа.
От същата гама

Ежедневна грижа за кожата

Грижа за моята мазнакожа

Почистващ гел

Почистващ гел

Матира - Почиства - Балансира

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Да разберем по-добре вашата склонна към акне кожа

Да разберем по-добре вашата склонна към акне кожа

Вашите характеристики Отделя ли кожата ви излишен себум? Има ли петна, комедони или черни точки? Тези несъвършенсва, възпалени или болезнени ли са? 

Тогава имате кожа, склонна към акне. Мастните жлези произвеждат излишен себум, запушват се и се образуват кисти и комедони. Това се появява главно в юношеството, но може да засегне и възрастни в други периоди от живота им, особено поради хормонален дисбаланс.

Вашите нужди Редовното почистване на кожата (сутрин и вечер) с нежни почистващи продукти, и използване на некомедогенни продукти, които са специално предназначени за вашата кожа, е от основно значение. Ако обаче забележите, че акнето ви е по-тежко, препоръчваме да се консултирате с дерматолог.

Открийте продукти, подходящи за вашата склонна към акне кожа.
От същата гама

Ежедневна грижа за кожата

Грижа за моята склонна към акне кожа

Почистващ гел

Почистващ гел

Матира - Почиства - Балансира

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Да разберем по-добре вашата суха кожа

Да разберем по-добре вашата суха кожа

Вашите характеристики Чувствате ли кожата си стегната след душ, а лицето ви -грубо, стегнато и изтръпнало? 

Тогава вие имате суха кожа. Това е знак, че липсват липиди (мазнини) и че кожната бариера, която вече е нарушена, не изпълнява правилно своята бариерна функция на защита от ежедневните агресори (триене, студ, замърсяване и др.).
Това се характеризира по-специално със загуба на мекота, леко лющене на кожата, опъване на кожата, поява на преждевременни фини линии. 

Вашите нужди Нанасянето на подхранващ крем възстановява липидната бариера на кожата и възвръща комфорта и еластичността ѝ.

Открийте продукти, подходящи за вашата суха кожа.
От същата гама

Ежедневна грижа за кожата

Грижа за моята сухата кожа

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

ESSENTIELS Подхранващ ревитализиращ крем

ESSENTIELS Подхранващ ревитализиращ крем

Подхранва - Успокоява - Предпазва

Да разберем по-добре вашата много сухата кожа

Да разберем по-добре вашата много сухата кожа

Вашите характеристики Кожата ви е на люспи и понякога се лющи? Да не говорим, че усещате дискомфорт и изтръпване, които могат да бъдат смущаващи или болезнени? Има ли лющене кожата в определени зони на лицето като бузите, страните на носа, клепачите или челото? 

Тогава вие имате много суха кожа. Всъщност кожната ви бариера е увредена. Трябва бързо да успокоите и възстановите кожата с продукт с богата текстура, особено през зимата, тъй като студеното време може да причини наистина неприятно напукване на кожата.

Вашите нужди Нанасяне на продукт с богата текстура, например балсам, за да възстановяване на липидната бариера.

Открийте продукти, подходящи за вашата много суха кожа.
Да разберем по-добре вашата смесена кожа

Да разберем по-добре вашата смесена кожа

Вашите характеристики Имате ли склонност към омазняване на кожата в Т зоната (чело, нос, брадичка)? Какво ще кажете за скулите и челюстите си, изглеждат ли сухи или нормални? Имате ли усещането, че не контролирате кожата си и че не можете да откриете идеалнатагрижаза нея? Тогава имате смесена (комбинирана) кожа.

Вашите нужди Използвайте продукти, специално разработени за смесена кожа, за да: 
- третирайте Т зоната, както при мазна кожа, за да намалите лъщенето и омазняването и да осигурите матиращ ефект.
- осигурете хидратация и комфорт в областите, където усещате, че кожата ви опъва и по-суха.
- избягвайте използването на прекалено агресивни процедури за кожата, които са твърде агресивни за сухите части на лицето и стимулират производството на себум в мазните части.

Открийте продукти, подходящи за Вашата смесена кожа.

 

Къде можете да ни намерите?

Нашите партньори-фармацевти са насреща, за да ви посъветват

Намерете търговски обект

Обратно към началото