Грижа за кожата при акне

Грижа за кожата при акне

Мазната лъщяща кожа, петната и черните точки, акнето винаги трябва да се приемат сериозно. Предразположената към акне кожа изисква специални продукти за грижа.

Филтриране на продуктите
Филтриране на продуктите

10 резултати "Грижа за кожата при акне"

ВАШАТА КОЖА
ВАШАТА КОЖА

Знаете ли, че акнето може да се появи по време на бременност?

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Причини за склонна към акне кожа

Причините за акне все още са предмет на разногласия между изследователите, но едно нещо остава сигурно: това е хормонално и възпалително състояние.  

Хормоналните промени, като пубертет, менструация, бременност и менопауза, могат да увеличат производството на себум и кожни клетки (корнеоцити). Тези явления се наричат хиперсеборея и хиперкератоза.

Натрупването на кожни клетки в стените на пилозно-мастните фоликули блокира мастните жлези, разположени в корена на косъмчетата, като не позволява на себума да се движи правилно, порите се разширяват и се появяват увреждания от задържане, т.е. черни и бели точки.

Мастните жлези са претоварени със себум, което причинява възпаление на повърхността на кожата. Този възпален терен е идеално място за размножаване на бактерии, особено на Cutibacterium acnes. Те разграждат себума и освобождава възпалителни медиатори, които увеличават и разпространяват възпалението в околните тъкани.

Други фактори предизвикват акне или го влошават, като запушват порите или засилват дейността на мастните жлези:

 • Стресът предизвиква появата на хормона кортизол, който влияе върху поведението на мастните жлези.
 • Продуктите и действията, които прекалено силно оголват кожата, стимулират производството на на себум.
 • Твърде мазните и некомедогенни козметични продукти и гримове запушват порите.
 • Генетична предразположеност.
 • Пушене.
 • Някои лекарства.

Как да разпознаете хормоналното акне?

Хормоналното акне при възрастни се дължи на хормонална промяна, която стимулира мастните жлези, отговорни за появата на петна в долната част на лицето. То се отличава от юношеското акне по разположението на зачервяванията в U-образна форма около брадичката и по шията.

Обратно, пубертетното акне е видимо по цялото лице, особено в Т зоната, но също и по шията, гърдите, раменете и горната част на гърба.

Предразположената към акне кожа при възрастните също може да развие възпалителни петна, които могат да оставят белези. Върху кожа с малко себум те изсъхват и лесно се дразнят от неподходящи процедури.

Времето на поява на симптомите също е показател: ако петната се появяват веднъж месечно, по същото време, когато е менструацията, най-вероятно става въпрос за хормонално акне. Обърнете внимание, че петната обикновено се появяват отново на същите места, където порите са били разширени от предишните петна.

Как се отървавате от акнето?

За да намалите несъвършенствата, намерете рутинна грижа за кожата при акне и се придържайте към нея, като постоянството ще бъде ключът към успеха на рутинната Ви грижа.

Почиствайте лицето си два пъти дневно с почистващ продукт, специално предназначен за мазна и склонна към акне кожа. Сутрин и/или вечер Cleanance Почистващ гел почиства кожата, намалява излишния себум и матира кожата, за да не лъщи. е идеална за премахване на грима на очите и лицето, за отстраняване на замърсяванията, като същевременно намалява излишния себум и лъщенето.

След това нанесете продукт, подходящ за несъвършенствата на кожата Ви - некомедоногенен матиращ овлажнител в случай на лъщене, против несъвършенства в случай на черни точки и пъпки, или изглаждащ в случай на остатъчни следи, като всеки от тях е подходящ за нуждите на кожата Ви и за Вашата възраст.

Гамата Cleanance е специално разработена за грижа за мазната и склонна към акне кожа на възрастни жени. Наред с други неща, ще намерите:

 • , която премахва петната и черните точки, изравнява тена и хидратира кожата.
 • , който се бори с пъпките и ограничава повторната им поява от 7 дни нататък.
 • Съчетайте ги с маската , която се нанася веднъж или два пъти седмично върху цялото лице, за да ексфолира и пречисти кожата Ви.

В нашите лаборатории са разработени и продукти за грижа за кожа с акне, която е била изсушена и раздразнена от предписаните лечения за акне. Те възстановяват комфорта на кожата, успокояват раздразненията и намаляват зачервяването на лицето. Ако дерматологът Ви е предписал такива видове лекарства, можете да се обърнете към:

 •  за почистване на лицето.
 • заради овлажняващите му свойства.

В случай на излагане на слънце не забравяйте да се защитите с подходящ, лесен за нанасяне, немазен, регулиращ себума продукт, като например .

И накрая, открийте нашите съвети за грим за кожа, склонна към акне.

Колко дълго продължава акнето?

При юношите акнето продължава средно три до четири години и изчезва на 18-20-годишна възраст. Ако не се лекува, този период може да продължи по-дълго.

То може да се появи отново и в зряла възраст след хормонални смущения, срещани главно при жените (бременност, менструация, менопауза).

Обратно към началото