av_tolerance control_social_7_post_3282770138801_hd  1440*579
Изворът на три постбиотични активни съставки

AQUAPHILUS DOLOMIAE Изворът на три постбиотични активни съставки

След повече от 12 години работа изследователите на Pierre Fabre откриват, че съществува термална вода, различна от минералната. Те разкриват тайните на уникален и все още неизвестен микроорганизъм.
Микрофлора, свързана с изключителната чистота на заобикалящата среда, която те наричат Aquaphilus Dolomiae. Тази бактерия, която не съществува в никоя друга екосистема в света, е източник на активни вещества, които отчасти допринасят за ефективността на Термалната вода Avène.

I-modulia®, първата постбиотична активна съставка против сърбеж, причинен от сухота

Термалната вода Avène е известна с успокояващото си и противодразнещо действие върху кожата, което отчасти се обяснява с нейната уникална биологична характеристика: Aquaphilus Dolomiae. Тази микрофлора, изолирана и след това подсилена чрез биотехнологии, е източникът на първата противодразнеща постбиотична активна съставка: I-modulia®

Той успокоява сърбежа, причинен от сухота, успокоява склонната към атопия кожа и има измеримо въздействие върху нея. Той е в центъра на серията XeraCalm A.D. Линия за грижа за кожата, създадена специално за успокояване на сърбежа, причинен от сухота, и изчезването му след 5 дни.

  • <span class="ezstring-field">av_instit-doctor-skin-patient-hdrvb-square</span>
  • <span class="ezstring-field">av_thermal spring water spray - xeracalm soothing concentrate_social_1_post_3282779003131_328277-1-jpg_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_instit-children-hydrotherapy-center hdrvb-square_368x460</span>

[C+-Restore]™ възстановяващ агент за чувствителна кожа

Лечебните свойства на Термалната вода Avène са научно доказани и демонстрирани в лаборатория. Опитвайки се да разберат този възстановителен механизъм, изследователите изолираха и патентоваха [C+-Restore]™ от микрофлората на Термалната вода Avène. Уникална постбиотична активна съставка от ново поколение, която подпомага възстановяването на епидермиса и е в основата на серията Cicalfate+.

В комбинация с антибактериален комплекс от мед и цинк и успокояваща и противодразнеща Термална вода Avène, той помага за възстановяване на раздразнената чувствителна кожа до 48 часа.

av_thermal spring water_spray_social_13_post_3282779003131_hd

Работим в обратна посока на тази, която се използва за създаване на лекарства, като започваме с молекула, за да тестваме нейната активност. Това е завладяващ и задълбочен анализ.

D-Sensinose™, иновация за контрол на хиперреактивността на кожата

Термалната вода Avène има успокояващи и противодразнещи свойства благодарение на уникалната си двойна минерална и биологична характеристика. Нашите изследователи са разработили уникална и патентована постбиотична активна съставка от тази вода: D-Sensinose™. Тя регулира всякаква свръхчувствителност на кожата и демонстрира всичките си сили в нашата серия за грижа за кожата Tolérance CONTROL. Незабавно успокоява свръхчувствителната кожа и трайно контролира реактивността. Кожата се успокоява за 30 секунди, а защитната ѝ бариера се възстановява за 48 часа.

 

Тази трета постбиотична активна съставка е тази, която концентрира цялото вътрешно богатство на Aquaphilus Dolomiae.

Катя Равард-ХелферРъководител на проекта за иновации на Eau Thermale Avène
Обратно към началото