Само най-необходимите активни съставки
Нашите процедури с Eau Thermale Avène

Нашите процедури с Eau Thermale Avène

Само най-необходимите активни съставки

Те осигуряват лекота на формулата, която е способна да откликне на нуждите и на най-чувствителната кожа. Дерматалогични лаборатории Eau Thermale Avène -експерти в разработването на формули с точния и необходим брой съставки. Задълбочен поглед с Катрин Бидан, ръководител на лабораторията за създаване на формулите на Eau Thermale Avène.

av_formulation-expert-cbidan1 577x577

Какви са особеностите на козметичните продукти на марката Eau Thermale Avène?

Те съдържат съставка, която е изключителна за нас: Термална вода Avène - активна съставка с успокояващо действие, уникална по своя минерален и биологичен състав. Освен това нашите формули са толкова опростени, че могат да се понасят добре и от   най-чувствителните типове кожа: уверяваме се, че нашите списъци INCI са възможно най-кратки, като се стремим да включим само най-есенциаланите съставки. Леки текстури, без лъщящ ефект.

Предлагаме натурални формули и формули, които намаляват до минимум въздействието им спрямо околната среда: 90% от нашите хигиенни продукти с изплакване (например душ гел) са биоразградими* и използваме неекотоксични фотозащитни филтри**. Каквато и да е грижата, тя трябва да бъде ефективна, с приятна текстура, подходяща за многократно нанасяне през деня и най-вече да е с висока толерантност и към най-чувствителната кожа.

 *Тест на ОИСР 301В, с изключение на специфичните за страната продукти **Тестове, проведени от Океанската обсерватория в Банюл-сюр-Мер (Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer) върху представителни видове корали, фитопланктон и зоопланктон. 

Как гарантираме безопасността на козметичните продукти Eau Thermale Avène?

Всяка съставка, вложена в в нашето портфолио подлежи на одобрение от нашия отдел по токсикология. Щом получим съгласие, добавяме съставките в нашите формули, които след това също се тестват. След това провеждаме тестове за толерантност с алтернативни методи и клинични тестове. Едва след това решаваме дали да одобрим продукта или не. Протоколът, прецизността, изискванията и етиката без съмнение са свързани с нашата фармацевтична култура.

Леки текстури, без лъщящ ефект. Каквато и да е грижата, тя трябва да бъде безопасна, ефективна, с висока толерантност и с приятна текстура.

PF_RESEARCH_VIGOULET_HD_2016 -12- 577x611

Защо във формулите на козметичните продукти Eau Thermale Avène има толкова малко съставки?

Тъй като ограничавайки броя им, излагаме кожата на по-малък риск да реагира на някой от тях, това е ключов момент. Но това не е единственият начин да се избегне евентуална реакция, изборът на съставки очевидно също е от решаващо значение; чрез всичко това можем да се надяваме на подобрена толерантност към.

Формулите ни също така съдържат минимален брой съставки, тъй като си поставяме за цел да да отидем много по-далеч, отколкото изискват разпоредбите. Ние предвиждаме евентуални рискове, като намаляваме специфичните консерванти, като , се стремим да заменим съставки, които са полемични, като силикон, силициев диоксид, акрилат и т.н., като същевременно гарантираме същата толерантнотс, ефективност и текстура. Това е предизвикателството при минималистичните формули. Става дума за творчество. 

 

av_formulation-expert-cbidan2 577x577

Как се чете списъкът INCI върху козметичен продукт?

Първите споменати съставки са онези с най-висока концентрация във формулата. Ако кожата ви е чувствителна, избирайте формулите с най-краткия списък INCI и избягвайте тези, които съдържат оцветители, етерични масла и алкохол. 

Стерилните козметични продукти са разработени без консерванти и аромати, и се произвеждат в стерилна среда.

Нека разгледаме по-отблизо стерилната козметика: какво точно представлява стерилната козметика?

Това е производствен стандарт, който елиминира всички видове консерванти (листвани или нелиствани в списъка) от даден козметичен продукт. По този начин всички съответни продукти са разработени без консерванти и аромати и се произвеждат в стерилна среда. Продуктите са вложени в перфектно херметичнозатворена опаковка, която гарантира запазването им и ги предпазва от всякакъв риск от замърсяване след отваряне. Поради това продуктите от категорията Стерилна Козметика може да си позволят да съдържат само активните съставки, които са от съществено значение за тяхната ефективност. Това може да означава включвне на до шест съставки, подбрани само заради перфектната им съвместимост и доброто им ниво на толерантност към най-взискателните типове кожа, склонни към непредсказуеми кожни реакции. Основна иновация.

Обратно към началото