Ангажирани с развитието на дерматологията и подобряването на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа
За здравето на чувствителната кожа

За здравето на чувствителната кожа

Ангажирани с развитието на дерматологията и подобряването на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа

Ангажирани с развитието на дерматологията и подобряването на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа

Стремим се да развиваме познанията си в областта на дерматологията и да предлагаме решения за подобряване на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа. Партнираме си заедно с университети, здравни специалисти и пациентски организации. Заедно с тях обединяваме нашия опит, за да разработваме иновативни активни съставки и продукти, и разчитаме на екипите в Хидротерапевтичния център Avène. Правим го и чрез обучение и действия на солидарност. Убедени сме, че като обединим усилията си, ще продължим да осигуряваме още по-голямо успокоение за най-чувствителните типове кожа.

av_instit-doctor-skin-patient-hdrvb 625*800
Капка изворна вода

 

Постигаме успокоение на чувствителната кожа в партньорство с дерматолози

 За да предоставим решения, адаптирани към чувствителната кожа, ние установихме тесни контакти и многобройни сътрудничества с дерматолози. Повече от 30 години работим с тях за разработване на ефективни, безопасни и с висока толерантност продукти за грижа за кожата, които допълват терапевтичните лечения. За да отидем още по-далеч, подкрепяме действия за солидарност като тези на асоциацията Euromelanoma, създадена от известни дерматолози, в областта на превенцията на рака на кожата. Работим заедно както по програми за продължаващо обучение, така и осигуряваме подкрепа с информация за здравни специалисти с обща цел: да подобрим здравето и качеството на живот на хората с чувствителна, нетолерантна и склонна към алергии кожа.

Капка изворна вода

 

Приложения за дерматоскопия за медицински специалисти, посветени на онкодерматологията

Side Onco Skin: Разработихме това мобилно приложение в сътрудничество с д-р Винсент Сибо от Университетския онкологичен институт в Тулуза и професор Каролин Робер от Института Gustave Roussy във Вилжуиф, специалисти онкодерматолози. Това приложение подпомага здравните специалисти в грижите и консултирането на пациенти, страдащи от дерматологични симптоми, свързани с лечението на онкологични заболявания (химиотерапия, целева терапия, имунотерапия и лъчетерапия). 

You Dermoscopy: Подкрепихме разработването на това мобилно приложение, създадено от Meeter, в сътрудничество с професор Джузепе Арженциано и Unité du Cancer de la Peau (Отдел свързан с рака на кожата). Това приложение, създадено по забавен начин, позволява на здравните специалисти да подобрят способността си за разпознаване на лезии с дерматоскоп. Дерматоскопията или дермоскопията е микроскопско изследване на повърхността на кожата. Той се използва предимно за диагностициране на злокачествени кожни лезии (т.е. такива, които са карциномен произход по природа).

av_lifestyle-woman-and-her-baby 577*753
Капка изворна вода

 

Успокояване на чувствителната кожа при пациенти

Кожата играе много важна роля за всеки един от нас... Тя отразява това, което сме, позволява ни да усещаме света около нас и ни предпазва от него. Ние се стремим да успокояваме всички типове кожа с грижа, адаптирана към всеки от нас, и да инвестираме в действия, които помагат на кожата ни. Правим това заедно с експертните екипи за обучение в областта на състоянието на кожата в Хидротерапевтичния център Avène и заедно с пациентски организации или фондации като Фондацията „Екзема“ и Европейската фондация за борба с рака на кожата, като им предоставяме нашия опит или подкрепа. 

Открийте партньорството между Хидротерапевтичния център Avène и Асоциацията за ихтиоза Франция

Капка изворна вода

 

Образователни семинари за състоянието на кожата

Процедурата в Хидротерапевтичния център Avène често е момент на спокойствие, в който можете да се свържете отново с най-приятните страни на живота. Това е и възможност да възстановите своя цялостен комфорт-физически и душевен. В допълнение към процедурите екипите предлагат образователни семинари за състоянието на кожата за посетителите на Хидротерапевтичния център и техните придружители. Целта е да им се помогне да се справят по-добре със състоянието си в ежедневието, да им се даде възможност да придобият полезни превантивни навици, за да удължат благоприятните ефекти на термалното лечение, да предотвратят обострянията и да намалят тревожността и стреса. Тези семинари също така дават възможност да общувате с други хора, които също живеят с кожни заболявания.

Научете повече за Хидротерапевтичния център

av_1709-02_72_stationthermale_avene_ateliers_enfants_hd 577x738
AD_LOGO_FONDATION-ECZEMA-PF_2021 577x505
Капка изворна вода

 

Eau Thermale Avène и Фондацията „Екзема“

Eau Thermale Avène еосновател на фондацията Laboratoires Pierre Fabre, посветена изцяло на склонната към атопия кожа - Фондация „Екзема“. Мисията на фондацията е с дейността си да намали тежестта от склонната към атопия кожа при пациентите. Тя разработва и финансира проекти за терапевтично обучение с цел подобряване на познанията за болестта сред пациентите и техните семейства. Работи за обединяване на усилията на пациентите и техните близки, за да се намали несигурността при избора на терапия и да им се помогне да се научат как да се справят със склонната към атопия кожа.

Обратно към началото