Ангажирани с развитието на дерматологията и подобряването на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа
За здравето на чувствителната кожа

За здравето на чувствителната кожа

Ангажирани с развитието на дерматологията и подобряването на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа

Стремим се да развиваме познанията си в областта на дерматологията и да предлагаме решения за подобряване на качеството на живот на потербителите с чувствителна кожа. Партнираме си заедно с университети, здравни специалисти и пациентски организации. Заедно с тях обединяваме нашия опит, за да разработваме иновативни активни съставки и продукти, и разчитаме на екипите в Хидротерапевтичния център Avène. Правим го и чрез обучение и действия на солидарност. Убедени сме, че като обединим усилията си, ще продължим да осигуряваме още по-голямо успокоение за най-чувствителните типове кожа.

av_instit-doctor-skin-patient-hdrvb 625*800

 

Постигаме успокоение на чувствителната кожа в партньорство с дерматолози

 За да предоставим решения, адаптирани към чувствителната кожа, ние установихме тесни контакти и многобройни сътрудничества с дерматолози. Повече от 30 години работим с тях за разработване на ефективни, безопасни и с висока толерантност продукти за грижа за кожата, които допълват терапевтичните лечения. За да отидем още по-далеч, подкрепяме действия за солидарност като тези на асоциацията Euromelanoma, създадена от известни дерматолози, в областта на превенцията на рака на кожата. Работим заедно както по програми за продължаващо обучение, така и осигуряваме подкрепа с информация за здравни специалисти с обща цел: да подобрим здравето и качеството на живот на хората с чувствителна, нетолерантна и склонна към алергии кожа.

 

Приложения за дерматоскопия за медицински специалисти, посветени на онкодерматологията

Side Onco Skin: Разработихме това мобилно приложение в сътрудничество с д-р Винсент Сибо от Университетския онкологичен институт в Тулуза и професор Каролин Робер от Института Gustave Roussy във Вилжуиф, специалисти онкодерматолози. Това приложение подпомага здравните специалисти в грижите и консултирането на пациенти, страдащи от дерматологични симптоми, свързани с лечението на онкологични заболявания (химиотерапия, целева терапия, имунотерапия и лъчетерапия). 

You Dermoscopy: Подкрепихме разработването на това мобилно приложение, създадено от Meeter, в сътрудничество с професор Джузепе Арженциано и Unité du Cancer de la Peau (Отдел свързан с рака на кожата). Това приложение, създадено по забавен начин, позволява на здравните специалисти да подобрят способността си за разпознаване на лезии с дерматоскоп. Дерматоскопията или дермоскопията е микроскопско изследване на повърхността на кожата. Той се използва предимно за диагностициране на злокачествени кожни лезии (т.е. такива, които са карциномен произход по природа).

av_lifestyle-woman-and-her-baby 577*753

 

Успокояване на чувствителната кожа при пациенти

Кожата играе много важна роля за всеки един от нас... Тя отразява това, което сме, позволява ни да усещаме света около нас и ни предпазва от него. Ние се стремим да успокояваме всички типове кожа с грижа, адаптирана към всеки от нас, и да инвестираме в действия, които помагат на кожата ни. Правим това заедно с експертните екипи за обучение в областта на състоянието на кожата в Хидротерапевтичния център Avène и заедно с пациентски организации или фондации като Фондацията „Екзема“ и Европейската фондация за борба с рака на кожата, като им предоставяме нашия опит или подкрепа. 

Открийте партньорството между Хидротерапевтичния център Avène и Асоциацията за ихтиоза Франция

 

Образователни семинари за състоянието на кожата

Процедурата в Хидротерапевтичния център Avène често е момент на спокойствие, в който можете да се свържете отново с най-приятните страни на живота. Това е и възможност да възстановите своя цялостен комфорт-физически и душевен. В допълнение към процедурите екипите предлагат образователни семинари за състоянието на кожата за посетителите на Хидротерапевтичния център и техните придружители. Целта е да им се помогне да се справят по-добре със състоянието си в ежедневието, да им се даде възможност да придобият полезни превантивни навици, за да удължат благоприятните ефекти на термалното лечение, да предотвратят обострянията и да намалят тревожността и стреса. Тези семинари също така дават възможност да общувате с други хора, които също живеят с кожни заболявания.

Научете повече за Хидротерапевтичния център

av_1709-02_72_stationthermale_avene_ateliers_enfants_hd 577x738
AD_LOGO_FONDATION-ECZEMA-PF_2021 577x505

 

Eau Thermale Avène и Фондацията „Екзема“

Eau Thermale Avène еосновател на фондацията Laboratoires Pierre Fabre, посветена изцяло на склонната към атопия кожа - Фондация „Екзема“. Мисията на фондацията е с дейността си да намали тежестта от склонната към атопия кожа при пациентите. Тя разработва и финансира проекти за терапевтично обучение с цел подобряване на познанията за болестта сред пациентите и техните семейства. Работи за обединяване на усилията на пациентите и техните близки, за да се намали несигурността при избора на терапия и да им се помогне да се научат как да се справят със склонната към атопия кожа.

Обратно към началото