Успокоява най-чувствителната кожа
Хидротерапевтичен център Avène

Хидротерапевтичен център Avène

Успокоява най-чувствителната кожа

Посветен на дерматологията и оборудван с висококачествено медицинско оборудване, Хидротерапевтичният център Avène практикува хидротерапия с иновативен и научен подход, за терапия на на кожни заболявания.

В здравословна среда и защитено пространство Хидротерапевтичният център Avène ви позволява да се насладите на уникална вода с научно доказани свойства.

Причини за провеждане на термална терапия в Avène

Хидротерапевтичният център Avène приема пациенти от цял свят, страдащи от кожни заболявания като, склонна към атопия кожа, псориазис, ихтиоза, хронични състояния със сърбеж, причинен от сухота, пруриго, неестетични белези, белези от изгаряния, кожно-лигавични лезии/мукозни лишеи, проблеми с лигавиците на устната кухина, заболявания на скалпа или дори след онкологично лечение. Този списък не е изчерпателен и е възможна грижа и за други състояния след консултация между Вашия лекар и лекаря от Хидротерапевтичния център Avène . 

AV_instit-bath-hydrotherapy-center-avene-hd

Индивидуални процедури

Съзнавайки, че всяко състояние на кожата е различно , при пристигането ви лекарят от термалната база ще изготви индивидуална програма за лечение по време на вашия престой (престоят може да бъде за 1, 2 или 3 седмици).

Това включва основни процедури с термална вода: вани, душове и спрейове, като,терапията винаги се съчетава с пиене на термална вода.. В зависимост от нуждите на вашата кожа могат да се предложат допълнителни процедури с термална вода, като например филиформени душове или дори компреси с термална вода, подводен масаж, спрейове за локално приложение и т.н., както и специфични процедури, като обвивания или хидратиращи процедури на тялото, хидратиращи процедури за лице и цялостни процедури за скалпа.

AV_instit-local-pulverization-hydrotherapy-center-hd

Индивидуална подкрепа

Процедурите в Avène често са момент на спокойствие, в който можете да се свържете отново с най-приятните страни на живота. Става дума за постигане на душевен мир със себе си и с другите...

Ето защо ви предлагаме възможност да участвате в е семинари и конференции, за да ви информираме и да ви помогнем да се грижите по-добре за състоянието си в ежедневието си. Това ви позволява да предприемете правилните превантивни мерки, за да удължите благоприятния ефект на термалното лечение, да предотвратите обострянията или просто да намалите тревожността и стреса. Възползвайте се от тези моменти, които са свързани с дискусии и споделяне.

AV_workshop-make-up-Avene-hydrotherapy-center

Нашите семинари:

хигиена и хидратация, алтернативи на поривите за разчесаване, релаксация и медицински грим.

Нашите конференции:

термализъм в Avène, дерматология, диета и хранене.

Редовно се предлагат нови семинари или теми за конференции.

Хидротерапевтичен център Avène: царството на децата

В Avène знаем, че хроничните детски дерматологични състояния като склонност на кожата към атопия не само оказват значително влияние върху ежедневието на децата, но и върху техните семейства.

Термалните процедури в Avène могат да се разглеждат като възможност да контактувате с отново с детето си в нова, уникална и успокояваща среда. Тук един от всеки четирима гости на СПА центъра е дете, а в термалните бани се приемат дори бебета от 3 месечна възраст! Тъй като всяко състояние е различно , детето ви ще бъде лекувано веднага след пристигането си с индивидуална програма за грижи, препоръчана от лекар в центъра. Благодарение на специалните семинари ще придружавате детето си и ще се възползвате от престоя си, за да учите заедно как всекидневно да се справяте по-добре със състоянието на кожата.
 

AV_instit-hydrotherapy-treatment-compress-kid-hd

Aquacert ® сертифициран хидротерапевтичен център

От 2010 година Хидротерапевтичния център Avène.е сертифициран със сертификат Aquacert HACCP thermalisme®. Този сертификат удостоверява безопасността за здравето на термалната вода, която се използва за процедури. 

av_certification-aquacert-avene-center

Видими и дълготрайни резултати

Индивидуална програма за лечение за видими подобрения в края на курса на лечение, с цел ефективност и намаляване на нежеланите ефекти върху кожата. 

Значително подобрение от началото до края на лечението1

В Avène проведохме проучване в продължение на осем сезона на лечение въз основа на досиетата на повече от 10 000 пациенти, страдащи от склонна към атопия кожа или псориазис.

¹. Списание на Европейската академия по Дерматология и венерология Февруари 2011; 25 Приложение 1:30-4.

Атопичен дерматит - 42%

намаляване на SCORAD (самооценка на тежестта на склонната към атопия кожа) след 3-седмични процедури

av_treatment-result-da-d0d18 1:1
av_treatment-result-psoriasis-d0d18  473*473

Псориазис - 54%

намаляване на PASI (засегната площ от псориазис и индекс на тежест) и на обхвата на псориазиса след 3-седмични процедури

Доказана ефикасност в краткосрочен и средносрочен план 2

В контекста на наследствена ихтиоза е проведено проучване върху 44 пациенти.

². Британско списание по дерматология 2011;165(6):1087-94

Наследствена ихтиоза - 31%

намаляване на дългосрочната оценка на ихтиозата (6 месеца)

av_treatment-result-ictyosis-d0d18  473*473

Намаляване на страничните ефекти от проведени лечения върху кожата след термални процедури 3

³. Европейско списание за грижа за онкологичните заболявания 2017;e12735.

AV_instit-postcancer-hydrotherapy-massage-hd 473*473

След лечение на онкологично заболяване

Неотдавнашно проучване е проведено при70 жени в ремисия от рак на гърдата след проведено лечение на онкологично заболяване.

Намаляване на сухотата и склонността към сърбеж (специфична скала на NCI CTAE) и лимфедема (специфична скала на EORTC BR23) след 3 седмици

СУХОТА: -100%.
СКЛОННОСТ КЪМ СЪРБЕЖ, ПРИЧИНЕН ОТ СУХОТА: -61%.
ЛИМФЕДЕМ : -43%.

Обратно към началото