БЕЛЕЖНИК НА ЕКСПЕРТА

Несъвършенства на кожата

АКЦЕНТ ВЪРХУ НЕСЪВЪРШЕНСТВАТА НА КОЖАТА

Белези, петна,родилни петна и матов тен са несъвършенства на кожата, които могат да бъдат коригирани или замаскирани с подходяща коригираща грижа.

Различни несъвършенства на кожата

Съществуват много различни несъвършенства на кожата и различни аспекти на несъвършенствата на кожата. Някои от тях са вродени, като например родилните петна. Те могат да бъдат светли, депигментирани, пигментирани или червени (ангиоми).
Други са придобити кожни заболявания:

 • светлите петна на витилиго (локална депигментация) са безвредни, но неестетични и са видими предимно върху тъмна кожа.
 • Кафявите петна са резултат от прекомерно излагане на слънце. Те са по-често срещани по време на бременност, откъдето идва и наименованието „маска на бременността“, но се срещат и извън бременността при жените, а понякога дори и при мъжете.
 • Някои състояния на кожата на лицето (купероза, склонност към зачервяване и др.) могат да се подобрят чрез специфични процедури, но никога не изчезват напълно.
 • Обикновеното акне заслужава специално внимание. Някои пъпки от акне могат да оставят дълготрайни следи, особено ако са големи, дълбоки или ако са били „обърквани“ в тертирането твърде много.

Всяка козметична или пластична операция на лицето може да бъде последвана от дълъг възстановителен период. Тези временни несъвършенства също заслужават внимателно отношение.

И накрая, някои по-тежки кожни заболявания (ихтиоза, тежки изгаряния и др.) могат да изискват коригиращ грим.

av_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Основни елементи на превенцията

Дерматолозите много внимателно следят дали във всички тези ситуации можете да се възползвате от най-добрите грижи, както превантивни, така и лечебни. Защото „превенцията е по-добра от лечението“ важи с особена сила за несъвършенствата по лицето.
Основните елементи на превенцията са:

 • Първо, ранно и ефективно лечение на възпалителния дерматит;
 • след това - ефикасна слънцезащита. Повечето пигментни петна се причиняват или влошават от слънцето. Ефикасната фотозащита е добра застраховка срещу тъмни петна. Избирайте продукти с висок SPF и широкоспектърно действие, както и формули с галенови структури, които осигуряват добро покритие на кожата, за да действат дълготрайно.
 • Избягвайте травми.

Това не винаги е лесно, но поне не трябва да „допринасяте за това“, като случайно нараните кожата си.
Независимо дали разчесвате кожата си или изстисквате пъпките по навик, щом ноктите ни се доближат до кожата, съществува голям риск да причиним трайни следи.

 

Пазете се от белези!

Ако се налага зашиване на рана или отстраняване на лезия, възстановяването трябва да се извърши съгласно правилата на дерматологичната хирургия, така че белегът, който често е неизбежен, да бъде възможно най-незабележим. Въпреки всички тези предпазни мерки, може да не успеем да предотвратим някои несъвършенства и може да не успеем да се справим ефективно с тях, използвайки някое от средствата, с които разполагаме в момента.
В тези случаи техниките за коригиращ грим са чудесно алтернативно решение.

av_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Дермокозметични процедури

Продукти с „висока толерантност“: използването на продукти за грижа за кожата с висока толерантност ви позволява да сведете до минимум зачервяването, което може да възникне в случай на непоносимост или алергия към определена съставка.

Дерматологичен грим: коригиращият грим е важно оръжие в арсенала на дерматолога. Независимо дали става въпрос за временна ситуация (след дерматологична операция) или за дълготрайни несъвършенства, когато се използва добре, медицинският грим дава наистина невероятни резултати.

Мерките за „маскиране“ са подходящи за

 • дерматологични състояния като ангиоми, витилиго, склонна към атопия кожа, псориазис, купероза, склонност към зачервяване, акне и белези от акне, себореен дерматит, мелазма;
 • или след дерматологични процедури, като лазер, дермабразио, инжектиране на филъри, пилинг;
 • или след хирургични процедури като лифтинг, блефаропластика, ринопластика и др.

Основните принципи за коригиране на несъвършенствата на кожата са:

Използването на два допълващи се цвята от палитрата на цветовете неутрализира несъвършенствата на кожата.

 • Зеленото неутрализира червеното (купероза, белези, ангиоми и др.).
 • Жълтото неутрализира виолетовото (тъмни кръгове, разширени вени и др.).
 • Кафявото „скрива“ бялото.

Светлите нюанси повдигат, а тъмните контурират.

Чрез играта с тези контрасти можем да коригираме формата на лицето, да намалим белезите или вдлъбнатите зони и да скрием дисхромията.
Белият тон деликатно изравнява и улавя светлината.

Нашият експерт отговаря на вашите въпроси

По-добър живот с кожа, склонна към несъвършенства

Съществува голямо разнообразие от родилни петна. За да намалите родилните петна , се консултирайте със специалист, от който да получите необходимата информация, да извършите медицински прегледи, и ако е необходимо, да определите дали има някакво лечение. За прикриване на родилни петна използването на коригиращ грим е чудесно решение.

Това зависи от белега:
- Ако белегът е вдлъбнат, използвайте нашата компактна крем-пудра, а след това използвайте коректор.
- Ако белегът е релефен, след като изравните тена, нанесете още малко от нашата компактна крем-пудра в нюанс, малко по-тъмен от предишния (тъмните цветове правят белега по-малко забележим).

Ръцете ви често са с цвят, подобен на този на лицето ви, така че използвайте зоната в основата на палеца си (между дланта и гърба на ръката), за да проверите цвета. Нанесете фон дьо тена върху по-светлата област. Запомнете нюанса, който е най-близо до тъмната зона. Ако предпочитате по-светъл или по-тъмен тон, изберете тон под или над него.

Почистете добре кожата си. Нанесете основа за грим, съобразена с чувствителността на кожата ви. Неутрализирайте несъвършенствата с коригиращ стик. Изравнете тена на лицето с течен фон дьо тен или компактен крем. Коригирайте локалните несъвършенства с помощта на четка за коректор. Фиксирайте грима с нашата пудра-мозайка. Скулптурирайте лицето с пудрата-мозайка за клепачи, коригиращия молив за вежди, за да озарите очите си, и с дуото за устни и контур, за да подчертаете усмивката си.

Нашите продукти за грижа за кожата, съобразени с несъвършенствата на кожата

Нашите продукти за грижа за кожата, съобразени с несъвършенствата на кожата

Открийте

COUVRANCE

Грим

Изравняване на тена

 • Шест нюанса
 • Нова, лека, изграждаща се текстура, която се нанася лесно благодарение на микрозърнестата гъба с висока толерантност, за лек и естествен завършек.

Коригира сериозните несъвършенства на кожата и изравнява тена на светлата кожа. Без аромати.

Открийте компактния крем за фон дьо тен
Грим
Обратно към началото