av_acne_adolescent_sourir_16x9
Съдържание

Мазна, склонна към несъвършенства и акне кожа

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

6 милиона

французи са засегнати от акне¹

3

от 4 тийнейджъри са засегнати²

Сред лицата над 25 години

12% от жените и 3% от мъжете са засегнати²

1.Société française de dermatologie - https://dermato-info.fr/
2.
Haute Autorité de santé - https://www.has-sante.fr/jcms/c_2574402/fr/acne-quand-et-comment-la-traiter

Мазна кожа, черни точки, пъпки... Акнето е състояние на кожата с много лица. То е много често срещано и засяга предимно тийнейджъри. Но не само тях...
Акнето е заболяване на космения фоликул, в който се заражда косъмът. В основата му се намират мастните жлези, които отделят себум - мазна течност, чиято нормална функция е да защитава кожата и която постоянно се се кретира. Но в случай на акне този добре работещ механизъм не работи. Прекомерната секреция не позволява на космения канал да освободи излишния себум. Така се стимулира бактериалният растеж. 
Колкото и да е често срещано, акнето не бива да ни кара да подценяваме въздействието му върху качеството на живот и самочувствието ни. Защо? Защото променя представата за тялото в ключови моменти от живота и защото засяга лицето. 
Това е и най-честата причина за дерматологични посещения във Франция. И с право: защото дори при леки симптоми чрез намесата на професионалист ще получите най-подходящото лечение за вашата ситуация, независимо дали просто имате мазна кожа, или сте засегнати от тежко акне.
 

title

АНАЛИЗИРАНЕ

По-добро разбиране на вашето състояние, за да се погрижите за себе си

av_acne_peau-grasse_jeune-femme_4x5 500x500

Мазна кожа

Блестящ вид, разширени и видими пори, неравномерна текстура на кожата... Това, което прави кожата мазна, е излишъкът на себум, чиито причини най-често са хормонални. Тази хиперсекреция на себум се проявява в областите, където има най-много мастни жлези (лице, гърди, гръб и др.). Основното усложнение на мазната кожа е появата на черни точки, микрокисти или пъпки. Ето защо тя заслужава цялото ви внимание и изисква адаптирани грижи.

Открийте
av_acne_legere_femme_5x4 500x500

Склонна към акне кожа

Акнето е най-често срещаното усложнение при излишния себум. Предразположената към акне кожа е кожа, която е силно склонна към образуване на черни точки и пъпки. Но нещата не са толкова прости:

  • Защото има не „една“, а „много“ форми на акне;
  • Защото тя може да засегне всеки, не само тийнейджърите;
  • Защото има няколко степени на тежест.

От причините за появата му до грижите, които трябва да предприемете, за да се отървете от него - ето всичко, което трябва да знаете в зависимост от формата на акнето.

Открийте
av_acne_adolescents-groupe_5x4 500x500

Живот с акне

Животът с акне започва с консултация с личния лекар или дерматолог. Те ще могат да ви насочат и да ви поставят индивидуална диагноза. След това възприемете правилни навици по отношение на хигиената, храненето, грима и слънцезащитата. Те ще ви помогнат да се почувствате по-добре и постепенно да се отървете от акнето.

Открийте
av_cleanance_comedomed-cleansing-gel-400ml_1_post_3282770202854_3282770207774_hd

Cleanance

Серията Cleanance разшири асортимента си от продукти, за да се превърне в козметична серия за мазна кожа, склонна към формиране на несъвършенства, която предлага специфично и цялостно решение за всеки етап на акне. Нашата мисия е да ви осигурим трайно решение и да възвърнем самочувствието ви. Cleanance
Коя рутината по грижа за кожата трябва да приемете?

Коя рутината по грижа за кожата трябва да приемете?

Вашата кожа е динамична и уникална: идентифицирайте какво наистина й трябва с помощта на нашите експерти и открийте най-подходящата рутината по грижа за кожата за вас.

Моят диагноза на кожата
Обратно към началото