Съдържание

Акне при кърмачета

Понякога акнето може да засегне неочаквано най-малките - кърмачетата. Ако по лицето на бебето ви се появят лезии, характерни за тази форма на акне, не изпадайте в паника (особено ако не са болезнени). Бебешкото акне се изчиства спонтанно в рамките на няколко седмици и е много по-често срещано, отколкото изглежда. Междувременно ето няколко съвета как да поддържате кожата на бебето мека.

av_acne_bebe_1x1

Какво представлява акнето при кърмачета?

Акнето при кърмачета не е толкова рядко срещано. Засяга 1 от 5 новородени на възраст между 0 и 3 месеца, по-често момчета. Проявява се като малки червени или бели пъпки и затворени комедони, които почти не се виждат, главно по бузите, но също и по челото и брадичката (по-рядко по раменете, гърба и гърдите). Въпреки че може да причини страдание на родителите, акнето при кърмачета не е болезнено или сърбящо. Също така не предразполага към бъдещо младежко акне. 

Моят малък син започна с малки пъпки по челото, след което се разпространиха по носа, бузите, под очите и дори в косата му! Педиатърът ме успокои и ме посъветва да хидратирам и да почиствам кожата му с нежни продукти и наистина започна да отшумява...

Ан, на 28 години

Какви са причините за акнето при кърмачета?

Причините за появата на акне при кърмачетата не са напълно изяснени. Изглежда обаче, че това се дължи главно на остатъчната андрогенна активност на майката. С други думи, високите нива на на хормони, което майката изпитва в края на бременността, стимулира мастните жлези на бебето. Друга възможност е мама и татко да използват мазни субстанции за почистване на лицето на детето. Затова избягвайте това...

av_acne_bebe_parent_1x1

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Пъпки по малкото им лице? Не ги докосвайте!

Един съвет, който важи както за акнето при кърмачета, така и за акнето на тийнейджърите или възрастните: не докосвайте лезиите на бебето си и най-вече не се опитвайте да изстисквате пъпките му. Дори на тази възраст съществува реален риск от вторична инфекция и белези в резултат на тези манипулации. Ако акнето на детето ви продължава, не се колебайте да попитате педиатъра или дерматолога си за съвет.

Белези от акне

Как да се грижа за кожата на бебето си?

В повечето случаи бебешкото акне се лекува спонтанно в рамките на няколко седмици и не изисква специално лечение. Това не бива да ви спира да се грижите за кожата на бебето си с безопасни и подходящи продукти.

Кои продукти да изберете?

Избирайте продукти с минимално количество съставки, без аромати, оцветители, алкохол и парабени. Проверете дали са подходящи и за най-чувствителната кожа и дали са тествани под педиатричен и дерматологичен контрол.

Минимумът

По-малко е повече. Ограничете се до най-необходимото - основните неща. Почистващ продукт, специално разработен за бебета, термална вода ихидратиращ продукт, който успокоява и подхранва кожата. 

 

Серия за бебета

Правилният начин за почистване на лицето на бебето

Правилният начин за почистване на лицето на бебето

Лицето на бебето се почиства най-често по време на баня. Напоете памучен тампон или компрес с почистващ продукт и след това с него избършете лицето на детето, като започнете от челото и слепоочията, след това бузите, страните на носа и завършите с брадичката и устата. След като банята приключи, подсушете внимателно лицето. След това нанесете хидратиращ крем. 

От същата гама

Нашите решения за хидратиране на бебешката кожа

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени да се грижат за кожата на вашето бебе

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

CICALFATE+ Възстановяващ защитен крем

Успокоява - Възстановява - Балансира

INNOVATION
SUN INTENSE PROTECT FAMILY SPF50+ Водоустойчив флуид за цялото семейство

SUN INTENSE PROTECT FAMILY SPF50+ Вод...

Предпазва - Хидратира

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото