Съдържание

Слънцезащита за мазна кожа

Всеки тип кожа има свой собствен режим на грижа, а мазната кожа изисква специално внимание. Трябва да почиствате, хидратирате - да, но не просто по стария начин. Можем да ви помогнем с подходящите продукти за балансиране на мазната ви кожа, без да я изтощавате или третирате прекалено агресивно. Нека видим как да започнем благотворния кръг за по-здрава (и красива!) кожа.

av_acne_maquillage_peau-grasse_1x1

Разпознаване на мазна кожа

На първо място, разпознаването на типа кожа е от съществено значение за избора на подходящи продукти за вашата кожа
Мазната кожа може да се разпознае по лъскавия вид на цялото лице, който се дължи на излишния себум, произвеждан от кожата. Порите ви - малките пори в кожата, през които се оттича себумът - ще бъдат разширени и ясно видими. Несъвършенствата се появяват, когато порите се запушат. Ако носите грим, фон дьо тенът ви трудно ще се задържа през целия ден и ще трябва редовно да го коригирате. И накрая, кожата на главата също ще бъде засегната, като косата ви ще се омазнява лесно.
Ако се разпознавате в това описание, вероятно имате мазна кожа.

Защо кожата ми е мазна?

„Казват ми, че мазната кожа старее по-добре от сухата, но междувременно не мога да понасям лъскавия вид на кожата си и разширените си пори...“

Емили, 29 години

Какви продукти трябва да използвам за почистване на мазната си кожа?

Ритуалът за мазна кожа започва с почистването. Вашият приоритет е да пречистите и да намалите излишния себум. Съществуват няколко начина за постигане на тази цел.

Почистващ гел

Гел без алкохол и сапун е най-нежният вариант за грижа за мазната кожа. Гелът се използва сутрин за отстраняване на себума, отделен през нощта, и вечер за отстраняване на себума, грима и замърсяванията, натрупани през деня. Почистващият гел се нанася върху влажна кожа и трябва да се изплакне. Завършете с успокояваща и противовъзпалителна термална вода, за да премахнете остатъците от варовик и хлор от чешмяната вода и да успокоите и омекотите кожата. За да увеличите ефективността ѝ, напръскайте водата върху лицето и масажирайте с върховете на пръстите си, за да отстраните всички останали замърсявания.

Мицеларна вода 

Тя улавя себума и замърсяванията благодарение на „мицелите“: малки частици, които привличат мастните субстанции. Много нежно решение, мицеларната вода премахва грима и почиства сутрин и вечер, като щади чувствителната мазна кожа. Практичен и бърз, този продукт с двойно действие (отстраняване на грим и почистване) се нанася с памучен тампон и не е необходимо да се изплаква. Идеалното решение, когато ви мързи да премахнете грима си...

 

Как да хидратирам мазната си кожа

Това, че кожата ви е мазна, не означава, че не се нуждае от хидратация, а точно обратното! След почистване сутрин нанесете лек, немазен матиращ дневен крем върху мазната си кожа, за да намалите излишното омазняване, да я хидратирате и защитите. Това може да се използва като основа, ако носите грим, и разбира се, трябва да използвате некомедогенен грим. Вечер не пропускайте да премахнете грима с почистващ гел или мицеларна вода и хидратирайте с емулсия, предназначена за мазна кожа. Ако е необходимо, можете да приложите и продукт, който да третира несъвършенствата. 

Всички наши съвети за грим за мазна кожа

 

av_acne_peau-grasse_creme_1x1

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ 

Мазната ви кожа се нуждае и от дълбоко почистване.

Почистването и хидратирането са част от ежедневната грижа за мазната кожа. За да дадете възможност на кожата да диша и да придобие блясък, можете да приложите нежна ексфолираща процедура или абсорбираща почистваща маска. Това ще „отпуши“ порите ви, като премахне излишния себум, мъртвите клетки и замърсяванията в дълбочина. Но бъдете внимателни: използвайте тези маски не повече от един или два пъти седмично и винаги заедно с продукти, които не са агресивни и не изтощават кожата. Ако кожата се третира прекалено агресивно, тя реагира, като се удебелява и произвежда повече себум, което е точно това, което искаме да избегнем. 

Добри навици за грижа за мазна кожа

Добри навици за грижа за мазна кожа

Макар че изглежда по-плътна и по-малко уязвима от сухата кожа, мазната кожа също се нуждае от омекотяване. Основното е да изберете продукти, които са предназначени за този тип кожа, и да ги нанасяте внимателно. Използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете почистващ продукт, крем или ексфолиант, и не търкайте кожата, ако използвате памучен тампон и мицеларна вода. 

От същата гама

Нашите решения за грижа за мазната кожа

Продукти на Eau Thermale Avène, предназначени да ви помогнат да се чувствате по-добре в кожата си

CLEANANCE Мицеларна вода

CLEANANCE Мицеларна вода

Премахва грима - Матира - Почиства - Премахва грим и замърсявания

Cleanance Почистващ гел

Cleanance Почистващ гел

Матира - Почиства - Балансира

Обратно към началото