Съдържание

Как да живеете с акне в ежедневието си

Акнето поставя много въпроси в ежедневието. Как се отървавате от него? Трябва ли да не нося грим? Трябва ли да променя начина си на хранене? Или (и това е много актуално) дали покриването на лицето насърчава появата на несувуршенства? Ето нашите експертни отговори на основателните ви въпроси.

Как да правим и да не правим при акне

Как да правим и да не правим при акне

За да се отървете от акнето, всеки има свой собствен малък съвет или бабешки лек. Но се пазете от всички тези фалшиви „добри идеи“. Да, почистването на кожата е от съществено значение, но не бъркайте „почистването“ с „остъргване“. Да, да изстисквате пъпките си е съблазнително, но така само ще влошите възпалението. Ето кои са основните навици, които трябва да усвоите, и кои да избягвате.

Добри и лоши навици

Живея с акне от 12 години... Очевидно, за да скрия страданието си, нося грим и за щастие намерих това решение, защото всеки ден съм в контакт с клиенти. Не смея да се появя с пъпки... дори и да ми спести време сутрин!

Колин, на 26 години

Акне: възможно е да се носи грим всеки ден

Ако разчитате, че гримът ще ви помогне да прикриете някои от недостатъците си, добра новина: това е напълно възможно. Това дори е добра идея. Стига да спазвате два елемента: да избирате правилните продукти (некомедогенни) и да възприемате правилните навици (като внимателно отстраняване на грима всяка вечер). Ние сме тук, за да ви обясним всичко.

Грим за кожа, склонна към акне

Адаптирайте диетата си

Адаптирайте диетата си

Развитието на акнето зависи и от това какво ядете. И тук има много предубедени идеи по темата. Дали нездравословната храна предизвиква появата на пъпки? По принцип твърде многото мазнини не са фактор, който влошава акнето. От друга страна, бързите захари с висок гликемичен индекс биха могли да участват в появата и поддържането на акне. Затова трябва да се избягват бонбони и сладкиши! От друга страна, хлебчетата за бургери и чипсът (които съдържат скрити захари) трябва да се консумират умерено.

Съвети за начина на живот при акне
За да се преборите с акнето, раздвижете се!

За да се преборите с акнето, раздвижете се!

Няма тайна. За да се чувствате по-добре, е важно да постигнете душевно спокойствие. В този случай упражненията могат да се превърнат в най-добрия Ви приятел! Раздвижването на тялото помага да се отървете от умората, да пречистите и детоксикирате кожата и тялото и да придобиете незабавен блясък. И не забравяйте да пиете вода: кожата също се хидратира и регенерира отвътре.

Съвети за начина на живот при акне

ПРИЯТЕЛСКИ И ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Сигурно сте забелязали, че през лятото слънцето ви дарява с красива кожа и намалява признаците на акне. Това явление обаче не е трайно, защото след като отпуската ви свърши, акнето започва отново. Това е така нареченият ефект на рикошета. За да се предпазите, винаги се защитавайте от слънцето със SPF индекс 50.

Въздействието на слънцето върху склонната към акне кожа

Акне по време на COVID-19

Акне по време на COVID-19

Чували ли сте за „маскне“? Това е неологизъм, използван за описание на акне, свързано с носенето на маска. Тази маска може по някакъв начин да „задуши“ кожата и да я направи по-податлива на обостряния. Нашият съвет: продължете да полагате грижи за кожата си сутрин и вечер. И не забравяйте да носите чиста маска всеки ден, тъй като тя може да се напои с козметика и кремове, което ще я направи по-дразнеща и комедогенна. Що се отнася до това какъв тип маска да носите, няма твърдо правило. За да разберете коя е най-подходяща за вас, опитайте всяка маска за няколко дни...

Носене на маска и акне

Нашите отговори на вашите въпроси

Да отделим вярното от невярното - за това сме тук.

Да. Когато потта е в контакт с кожата твърде дълго време, тя насърчава развитието на бактерии, които могат да причинят пъпки или черни точки. Ето защо след спортна сесия отидете направо под душа и не забравяйте да почистите лицето си с подходящ продукт за грижа за кожата.

Това не е вярно. Дори ако трябва да бъдете нежни. Изберете гел, а не пяна, тъй като той се захваща по-добре за косъма и улеснява бръсненето. По този начин избягвате риска да се порежете или да надраскате пъпките си. Прокарайте самобръсначката по посока на косъма, внимателно и без натиск. И, разбира се, не използвайте афтършейв на алкохолна основа!

Вярно. Рискът от поява на акне е 1,4 пъти по-голям, когато сънят ни е нарушен и се събуждаме уморени. Това често е признак на физически и/или психически стрес. Ето защо е важно да се наспивате добре през нощта. А това означава преди всичко да намалите или дори да премахнете екраните вечер...

Нашите решения за грижа за склонната към акне кожа

Нашите продукти за грижа за кожата Cleanance са създадени, за да ви приведат в хармония със собствената ви кожа
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed Концентрат срещу несъвършенства

Малко чудо за кожата ми. Помага много за намаляване на несъвършенствата ми. За два месеца той наистина помогна! Нямам търпение да видя резултата след още няколко месеца и се надявам, че те ще изчезнат завинаги.

Марго, на 26 години

Cleanance Comedomed Концентрат срещу несъвършенства
Обратно към началото