av_cleanance_yasmine_4297-16x9
Съдържание

СУХА КОЖА И ДЕХИДРАТИРАНА КОЖА

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

1 от 4

души имат суха кожа

Избройте източниците

1. Проучване на Euromonitor за красотата 2020

Тази без блясък, опъната кожа, която става по-малко еластична и приятна: суха ли е или дехидратирана? Въпросът може да изглежда тривиален, но е важен, защото в зависимост от отговора и грижата за вашата кожа ще бъде различна.

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че докато сухата кожа е постоянно суха (това е тип кожа), дехидратираната кожа е такава само временно (и може да засегне всички типове кожа). Сухата кожа и дехидратираната кожа обаче имат едно общо нещо: и в двата случая качеството на хидролипидния филм е нарушено и не му позволява да изпълнява защитната си функция.

При сухата кожа са засегнати мастните жлези: те не произвеждат достатъчно себум. В случай на дехидратирана кожа, влагата в епидермиса се изпарява твърде лесно поради вътрешни и външни фактори.

За да се отговори правилно на нуждите на кожата и да се намали свързаният с това дискомфорт, е необходимо да се осигури адаптирана към деликатната кожа грижа. И да не е неправилна!

title

АНАЛИЗИРАНЕ

av_peau-seche-deshydratee_zooms_4x5 472x472

Суха кожа или дехидратирана кожа?

По отношение на клиничните симптоми сухата и дехидратираната кожа са много сходни. Важно е обаче да ги различавате, за да можете да прилагате правилните продукти за грижа за кожата, особено в ключови за кожата моменти, като бременност или зимен сезон.

Открийте
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-seche_5x4 472x452

Разбиране и грижа за сухата кожа

Сухата кожа е резултат от дисфункция на мастните жлези, отговорни за производството на себум, който участва в образуването на хидролипидния филм. Накратко, на сухата кожа по принцип липсват липиди(и този недостиг се задълбочава с възрастта). Как да я подхранваме? Как да се грижа за особено сухите зони на лицето, краката или ръцете?

Открийте
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-deshydratee_5x4 472xx452

Разпознаване и грижа за дехидратирана кожа

Дехидратираната кожа е извънредно състояние и може да засегне както мазната, така и сухата кожа! Основната ѝ характеристика е, че се бори да задържи влагата в епидермиса и да поддържа добро ниво на хидратация. Как да я идентифицираме? Как можете да помогнете за възстановяване на баланса ѝ?

Открийте

Нашите решения за суха и дехидратирана кожа

Продукти за грижа с Термална вода Avène, предназначени да възстановят комфорта на сухата и дехидратирана кожа
av_tolerance hydra 10_cream 3_post_eretail_3282770388336_1x1
Никога не знам дали да избирам продукти за суха или дехидратирана кожа, но току-що открих хидратиращ крем за суха кожа, който ми пасва идеално. Открийте TOLERANCE HYDRA-10
Обратно към началото