Съдържание

Суха кожа на краката: какви са решенията?

Ако след душ чувствате, че кожата на краката ви е опъната, грапава и се лющи (прословутата „крокодилска кожа“), няма съмнение, че тя страда от сухота. За щастие има много достъпни решения за възстановяване на мекотата ѝ. Ще ви помогнем да ги осмислите.

Защо кожата на краката ми е суха?

Сухата кожа е състояние на кожата. То е постоянно и не засяга само лицето. Засегнати са и останалите части на тялото ви. Като краката ви например.

Проблемът е, че освен фактори, които е трудно да се контролират (като възраст или генетика), има и други фактори, които допринасят за сухите крака. 

Така че може би сте се подготвили за тази сухота, без да знаете. Прекалено горещите душове и вани обикновено променят хидролипидния филм, който трябва да защитава епидермиса. Козметичните продукти, които не са адаптирани към кожата ви (като сапуни с прекалено високо PH), също имат отрицателно въздействие. Точно както честата кола маска или бръснене на краката ще раздразни и отслаби кожата ви. 

Научете повече за сухата кожа

 

av_peau-seche-deshydratee_corps-jambe_1x1
av_peau-seche-deshydratee_jambes_1x1

Адаптирайте ежедневната си рутина за предотвратяване на сухотата на краката

За да защитите кожата на краката си всеки ден, рутинната грижа за красота ще ви помогне да възстановите еластичността и мекотата ѝ:

  • Както знаете, прекалено горещата вода е агресивна за кожата. Когато вземате душ, изберете температура между 32 и 34°C;
  • Водата, която използвате за измиване е вероятно прекалено твърда, затова не се задържайте под душа за твърде дълго;
  • Измийте краката си само с ръце. Те са по-меки от почистващите ръкавици и други гъби...
  • Почистващите продукти и измиващите продукти за тяло са задължителни! Търсете нежни продукти за грижа за кожата без сапун;
  • Ако взимате чести душове , добавете хигиенен емолиентен продукт, напримеремолиентно олио , за да неутрализирате твърдостта на водата;
  • За да се подсушите, използвайте мека кърпа, нежно потупване, без търкане...

Винаги нанасям хидратиращия си балсам след душ. Разнася се се по-бързо и по-лесно, и нямам нужда от голямо количество.

ПРИЯТЕЛСКИ ( И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

За отстраняване на мъртвата кожа изберете опцията „ексфолиране“

Вярвате ли, че ако имате суха кожа, трябва да избягвате ексфолирането, за да не отслабите допълнително кожата? Това е често срещано погрешно схващане. Вместо това нежното ексфолиране на кожата ще ви помогне да премахнете мъртвата кожа, да изгладите и подобрите текстурата ѝ, като същевременно я хидратирате. За да направите това, нанасяйте продукта веднъж или два пъти седмично под душа. Масажирайте нежно, като се съсредоточите върху зоните със удебелена кожа като колене и пети, след което изплакнете обилно.

Как да прилагате лечението върху краката си

Почистете, ексфолирайте... а сега хидратирайте. Ето още една важна стъпка, за да накарате краката ви да се чувстват добре. Но как да прилагате вашата грижа?

Използване на емолиентно средство

Защо? Това е формула, която хидратира и омекотява кожата. Бариерната функция е възстановена и кожата ви е защитена. Но също така се омекотява, намалява усещането за дискомфорт и разчесване.

С една лесна стъпка.

В идеалния случай след всеки душ или вана. Това е така, защото грижата се прилага най-добре върху леко влажна кожа. Нанасяйте с големи кръгови движения, по посока от прасеца към бедрото. Обърнете внимание на областите, които са склонни към изсушаване, например коленете.

Не забравяйте стъпалата си

Те често са пренебрегвани, а заслужават цялото ви внимание. За да предотвратите образуването на мазоли, не пренебрегвайте петите си. А за да предотвратите образуването на кожички, хидратирайте ноктите и пръстите си всеки ден.

От същата гама

Нашето решение за облекчаване на суха или дехидратирана кожа

Продукти за грижа с Термална вода Avène, предназначени за сухи крака

Обратно към началото