Съдържание

Какви са признаците на сухата кожа?

„Имам суха кожа!“ Кой не го е казвал преди? Това може да не е така. Тъй като сухата кожа има много специфични признаци, които не бива да се бъркат с чисто временна дехидратация. Какви са тези характеристики и как се проявяват? Ще ви помогнем да ги осмислите.

av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-seche_1x1 472x472

Признаци на суха кожа

Сухата кожа е по-нежна и деликатна. Някои от клиничните признаци могат да се видят с невъоръжено око. Сухата кожа често е по-тънка. Структурата е много плътна и порите не се виждат. Освен това кожата не изглежда лъскава Както може би се досещате, това е обратното на мазната кожа.

Сухата кожа също може да означава загуба на еластичност, гъвкавост и мекота.

При по-тежки случаи кожата може да се лющи.

Притеснявам се, че имам фини линии около очите, а съм само на 30 години.

av_peau-seche-deshydratee_symptomes-visage_1x1 472x472

Щипе ли? Сърби ли? Как се появява сухата кожа?

Сухата кожа се забелязва! Въпреки че всички части на тялото могат да са податливи, най-засегнати са лицето, краката и лактите.

Ако това се отнася за вас, познавате това неприятно, опъващо, щипещо или дори изгарящо усещане, когато излезете от душа, което може да продължи цял ден. Можете да усетите колко груба е тази суха кожа на допир.

Тази сухота също може да се види: може да се лющи и да се появи зачервяване. Особено през зимата, което може да доведе до появата на струпеи. Да не говорим, че поради загубата на еластичност тенът ви може да изглежда по-сив и да се появят по-рано фини линии и бръчки.

Научете повече за дехидратираната кожа 

 

„Механизмът“ на сухата кожа

Двоен дефицит: липиди + вода

Липса на мазнини в тялото

Сухата мазна кожа е тясно свързана с дисфункция на мастните жлези. По-малко себум означава липса на мазнина в най-външния слой на кожата. Хидролипидният филм на повърхността на кожата вече не изпълнява естествената си защитна роля, особено срещу външни агресори

Загуба на вода

Липидната бариера, която вече не изпълнява защитната си функция, има още един недостатък: тя трудно забавя изпаряването на влагата, съдържаща се в кожата. Която постепенно губи гъвкавостта си.
 

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ 

Борба с външни агресори

Ако някои фактори, като възрастта или хормоналните промени, благоприятстват сухотата на кожата, то други, свързани с начина ви на живот, се идентифицират лесно: хидратирайте се, като пиете 1,5 литра вода всеки ден; предпазвайте се от студа; прилагайте слънцезащитни продукти, ако се излагате на слънце; избягвайте прекалено сух въздух ; ограничете дразнещото търкане с фланели, кърпи или тампони за премахване на грим, доколкото е възможно, избягвайте да нанасяте парфюми директно върху кожата...

Избягвайте всичко, което може да изсуши кожата ви: прекалено агресивни сапуни, душове или вани с прекалено гореща вода...

Всичко, което трябва да знаете за сухата кожа

Правилният начин за грижа за сухата ви кожа

Добрата новина е, че дори и да е постоянно състояние, все пак е възможно да се погрижите за сухата кожа, като приспособите ежедневието си. Вашата мисия: първо, възстановете бариерната функция на епидермиса с помощта на емолиентно средство. След това трябва да защитите кожата си с адаптирани продукти: използвайте нежен почистващ продукт и подхранващ и хидратиращ продукт, за да предотвратите изсушаването и опъването.

Всичко, което трябва да знаете: Грижа за вашата суха кожа

От същата гама

Нашето решение за облекчаване на суха или дехидратирана кожа

Продукти за грижа за кожата с Термална вода Avène, предназначени да ви накарат да се чувствате по-добре в кожата си

Подхранващ ревитализиращ богат крем

Подхранващ ревитализиращ богат крем

Подхранва - Успокоява - Предпазва

Обратно към началото