Съдържание

Суха или дехидратирана кожа по време на бременност?

Нарастващият корем не е единственият видим признак на бременността. Това се забелязва и върху кожата, която може да изглежда по-суха и по-слабо хидратирана. Ето няколко съвета можете да я хидратирате безопасно за вас и вашето бебе.

av_peau-seche-deshydratee_etats-peau-2_1x1 472x472

Защо кожата ми изглежда по-суха по време на бременност?

Хормоналните влияния предизвикват много промени в бъдещата майка по време на бременността. Разбира се, вътре в тялото, но също и върху кожата. Това включва, например, акне, което може да се появи за първи пъти или повторно, или маската на бременността – хиперпигментация на кожата, която е свързана с излагането на слънце. При постепенното разтягане нейната еластичност също е подложена на изпитание и могат да се появят стрии. При някои жени кожата може да стане по-суха.

В действителност тя се дължи главно на дехидратацията: хормоналните промени нарушават баланса на кожата и променят хидролипидния филм, който трябва да я предпазва. За да се възстанови бариерната функция на кожата, да се възвърне комфортът ѝ, да се предотврати появата на стрии и да се ограничи сърбежът, който може да се появи по време на бременността, кожата трябва да се подхранва с мазнини, разбира се, и най-вече с хидратиращи средства.

Суха или дехидратирана кожа, каква е разликата?

 

Имах кожа, склонна към акне. От раждането на дъщеря ми насам кожата ми е опъната. Сега използвам крем през нощта, за да осигуря на кожата си комфорт.

av_peau-seche-deshydratee_grossesse-hydrater_1x1 472x472

Бременност: хидратацияна кожата отвътре... и отвън

Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за поддържане на кожата еластична. Дори ако, подобно на много бременни жени, сте загрижени за задържането на вода, все още е важно да пиете от 1,5 до 2 литра вода на ден. Не забравяйте и пресните плодове и зеленчуци, които също са добър източник на вода. Краставицата, например, се състои от 96% вода!

За да избегнете допълнително дехидратиране на кожата си, избягвайте също така прекалено суха поради отопление среда (ако бременността ви е през зимата) или климатизация (ако е през лятото). Помислете за поставяне на овлажнител в стаята си. А в банята изберете продукти и грижи, които са безопасни за употреба по време на бременност.

Как да се грижим за дехидратирана кожа

 

Почиствайте и подсушавайте кожата си, за да я предпазите по време на бременността

Ето няколко съвета как да почиствате и подсушавате нежно кожата си.

 

Как да се миете по време на бременност

Дехидратираната кожа и горещата вода не се смесват добре, особено когато водата е твърда: рискът от опъване се увеличава. За вашата ежедневна рутина вземете душ с топла вода и използвайте богат кремообразен душ гел. Той ще осигури необходимите подхранващи и хидратиращивещества, за да възстанови комфорта на кожата ви.

Как да се подсушавате по време на бременност

По време на бременност подсушаването на кожата трябва да се извършва внимателно, в противен случай тя ще стане още по-дехидратирана и суха.

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Бременност: избор на безопасни, чувствени продукти

След като вземете душ, е време да хидратирате тялото си. По отношение на текстурата има няколко опции в зависимост от степента на сухота на кожата ви. Гладки или богати текстури, под формата на млека или балсами – изборът е ваш! За да се облечете бързо след хидратиране на тялото, използвайте формули, които не оставят мазни следи по кожата.

И за да избегнете употребата на козметични съставки, които не се препоръчват по време на бременност поради потенциалната им токсичност за вас или бъдещото ви бебе, изберете строго контролираните козметични продукти, които можете да намерите в аптеките и парааптеките.

Хидратиране  на лицето ви по време на бременност

Хидратиране на лицето ви по време на бременност

Дехидратацията на кожата по време на бременността е свързана с промените, които тя претърпява. През този период може да е полезно да промените рутинната си грижа за лицето, като изберете продукти, които са по-богати, по-подхранващи и хидратиращи от обикновено. А що се отнася до тялото, изберете продукти, които ще бъдат толерантни към чувствителната ви кожа като бременна жена.

От същата гама

Нашите решения за грижа за кожата по време на бременност

Продукти с Термална вода Avène, предназначени за дехидратирана кожа по време на бременност

TOLERANCE HYDRA-10 Хидратиращ крем

TOLERANCE HYDRA-10 Хидратиращ крем

Подхранва - Хидратира - Омекотява

TOLERANCE CONTROL Успокояващ възстановяващ крем

TOLERANCE CONTROL Успокояващ възстано...

Хидратира - Успокоява - Укрепва кожната бариера

HYDRANCE LIGHT Лека хидратираща емулсия

HYDRANCE LIGHT Лека хидратираща емулсия

Хидратира

Обратно към началото