Съдържание

Как да се грижите за дехидратирана кожа?

За разлика от сухата кожа, която е постоянно суха, дехидратираната кожа е суха от време на време. Какви са причините за това? Какви продукти трябва да използвам? Ето няколко съвета как да улесните живота си!

Защо кожата се дехидратира?

За да се грижите правилно за дехидратираната кожа, първо трябва да разберете причините за дехидратацията. Причините за това са много: климатични условия, неподходящи продукти, възрастта... Всички тези причини имат един и същ ефект: вятърът, студът, слънцето, отоплението, климатикът, стягащата козметика и стареенето на кожата – всички те допринасят за промяна на хидролипидния филм, който трябва да задържа влагата в епидермиса.
В резултат влагата се изпарява твърде бързо и създава дискомфорт на кожата, както на лицето, така и на тялото.
Това опъване и бръчки от дехидратация, тази липса на блясък и еластичност, тази изострена чувствителност засяга всички типове кожа: мазна, нормална, смесена или суха.

Как разпознавате дехидратираната кожа?

av_peau-seche-deshydratee_schema_avant-apres_1x1 А - Нормална кожа / Б - Дехидратирана кожа: 1 - Хиподерма | 2 - Дерма | 3 - Епидермис | 4 - Вода | 5/6 - Екзогенни причини

Когато кожата ми е дехидратирана, тя се чувства много опъната, устните ми са сухи, а кожата на лицето ми е прекалено обтегната.

Грижа за дехидратирана кожа на лицето

За да възстановите хидролипидния филм на епидермиса и да намалите максимално трансепидермалната загуба на вода, избирайте продукти, съдържащи липиди – за да задържат влагата – и както се досещате, хидратиращите активни съставки!
Що се отнася до текстурата, можете да избирате: лека емулсия, ако кожата ви е дехидратирана, мазна, нормална или комбинирана, кремообразна текстура, ако сухата ви кожа се нуждае от допълнителен комфорт и гелообразна текстура за всички типове кожа.  

Нанасяйте тези продукти за грижа всеки ден с нежни движения: разнесете количество крем с размер на грахово зърно върху върховете на пръстите, нанесете върху бузите, челото и шията, след което разнесете от центъра към контурите на лицето и шията. А серумът, маската и скрабът ще допълнят тази ежедневна грижа.

Как да хидратирате лицето си?

 

av_peau-seche-deshydratee_soin-visage_1x1

Грижете се за дехидратираната кожа на тялото

Липидите и влагата също са печелившата комбинация за поддържане на хидратацията на кожата. Що се отнася до млякото или балсама, всичко е възможно!

Балсам за суха и дехидратирана кожа

Ако имате временна дехидратация върху обичайно сухата си кожа, епидермисът ви трябва да бъде подхранен още по-дълбоко. В този случай това е балсам, от който се нуждаете, за да върнете комфорта и еластичността на кожата на тялото.

Мляко, ако кожата ви е нормална и дехидратирана

Мляко с лека текстура е достатъчно, ако дехидратацията не е трайна или лека. Осигурява добра хидратация и придава комфорт на кожата, а немазната и нелепкава текстура ви позволява бързо да се облечете.

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

В допълнение към грижата за кожата, промените в навиците също могат да помогнат за увеличаване на съдържанието на влага в кожата.

Нивото на влажност на кожата зависи от фактори извън нашия контрол (като стареене на кожата) и от неща, които можем да повлияем. Това означава, че загубата на влага често е по-голяма през зимата, когато има тенденция за усилване на отоплението – сухият въздух ускорява изпарението на водата от кожата. Колкото по-голяма е разликата между външната и вътрешната температура, толкова по-деликатна е кожата. Вкъщи например можете да използвате хидратиращ продукт, за да поддържате кожата си добре хидратирана. Същото важи и през лятото: климатикът също изсушава атмосферата и отслабва баланса на кожата. За да ограничите тези ефекти, не забравяйте да пиете достатъчно вода през лятото, разбира се, но също и през зимата!

av_peau-seche-deshydratee_visage-application-creme-3_1x1 472x472

Добри навици за грижа за дехидратирана кожа

Жадната ви кожа се нуждае от нежно докосване. Топла, а не гореща вода за измиване, нежни почистващи продукти, съдържащи хидратиращи и подхранващи вещества, и продукти за грижа с лека или кремообразна текстура, в зависимост от нуждите и желанията ви!

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ДЕХИДРАТИРАНА КОЖА

Продукти за грижа за кожата с Термална вода Avene, предназначени да се грижат за дехидратирана кожа

Обратно към началото