Съдържание

Как да се грижим за сухата кожа?

Как да се грижим за сухата кожа, без да я увреждаме допълнително? Ако страдате от суха кожа, разбира се сте си задавали този въпрос. Разбира се, като подхранвате кожата си. Но не само това. Грижата за сухата ви кожа включва редица козметични навици. Отстраняване на грима, почистване, хидратиранеи ежедневна грижа... Ние обясняваме всичко.

Грижа за сухата кожа: нежно почистване

 Сухата кожа е опъната, лющи се и е некомфортна. Понякога сърби. Вашата първа стъпка е да избегнете влошаване на ситуацията и увреждане на хидролипидния филм при измиване. За да направите това, трябва да възприемете подходящи навици:

  • Избягвайте агресивни сапуни и душ-гелове. Изберете омазняващи сапуни или гелове, обогатени със защитни и хидратиращи съставки;
  • Прекалено горещата вода е дразнеща. Препоръчваме температура между 32 и 34°C;
  • Вземайте кратки душове. Водата често е твърда и дразни кожата;
  • Подсушете се внимателно чрез потупване, а не търкане.

Научете повече за причините за сухата кожа

 

av_peau-seche-deshydratee_mains-lavage-savon_1x1
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-seche_1x1

Грижа за сухата кожа: „емолиентна“ опция

 Знаете ли за емолиентите? Това са продукти за грижа за кожата, които осигуряват на кожата естествени хидратиращисвойства. Те възвръщат еластичността на кожата.

Ако кожата ви е умерено (до силно) суха, нанесете емолиентнияпродукт след душ. Той е най-подходящ, защото се разнася по-лесно върху леко влажна кожа. Загрейте го в ръцете си, след което го разнесете по цялото тяло. Внимателно натиснете с цялата повърхност на ръката си. 

Очевидно избягвайте триенето, за да не раздразните кожата си. Тя бързо ще стане по-мека, хидратирана и защитена. Ще се възстанови и бариерната функция.

Бърз съвет: ако кожата ви е много суха, използвайте Cold Cream Крем – особено подхранващ, защитен и емолиентен –- като грижа за няколко дни, за предпочитане вечер.

 

Тъй като кожата ми се променя в зависимост от сезона, през лятото предпочитам леки хидратиращи продукти, а през зимата – по-богати кремове.

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Грижа за кожата: съсредоточете се върху витамините

Изборът на правилните хранителни вещества също е важен за здравата кожа. Съсредоточете се върху продукти за грижа за кожата и храни, богати на:

  • Витамин С. Помага особено в борбата срещу свободните радикали (причината за оксидативния стрес). Той играе съществена роля и в синтеза на колаген. С доброто снабдяване с аскорбинова киселина (научното ѝ наименование) тенът ви ще бъде по-сияен. Що се отнася до грижата за кожата ще ги откриете в серуми, които ще подобрят ефекта на дневния ви крем. Когато става въпрос за храна, опитайте с киви или касис;
  • Витамин ЕТой е антиоксидант и защитава кожата ежедневно. Отново, серумите са най-добри. Чрез храненето можете я намерите в растителни масла или бадеми.

Никога не забравяйте да отстранявате грима си

Отстраняването на грима е важна стъпка в рутинната грижа за кожата. Най-важното е да го правите всеки ден за красива и сияйна кожа!

Използвайте почистващо мляко

Забравете памука, който често е твърде груб и агресивен. Нанесете почистващото мляко с кръгови движения с върховете на пръстите. Това ще ви помогне да премахнете замърсяванията, които са се натрупали през деня. След това отстранете излишъка с кърпичка за многократна употреба или памучен тампон.

За допълнителна мекота

За да усъвършенствате премахването на грима и да придадете на кожата си малко повече мекота, навлажнете памучен тампон за многократна употреба с Термална вода Avène. Това просто действие е достатъчно, за да засили освежаващия ефект на почистващото мляко.

Как подхранвате сухата кожа? 

Почистете кожата си. Защитете я. Последната стъпка е да я подхраните. За целта изберете подхранващ продукт за грижа, който можете да нанасяйте сутрин и вечер, след като напръскате с Термална вода Avène. Ефектите от вечерта ще се добавят към тези от деня.

Бърз съвет: през зимата, когато кожата е по-суха, заложете на богати текстури. През лятото заложете на леки текстури.

Научете повече за подхранването на кожата

Обратно към началото