Съдържание

Дехидратирана кожа: предупредителни знаци

Суха или дехидратирана? Разликата е важна, тъй като докато сухата кожа се нуждае от подхранване, дехидратираната кожа също, но преди всичко се нуждае от хидратация! Ето няколко съвета как да ги различите и да осигурите на дехидратираната си кожа грижата, от която се нуждае.

Дехидратирана кожа: жадна кожа, която вече не може да задържа ефективно влага

Основната разлика между сухата и дехидратираната кожа е, че сухата кожа е постоянно суха, докато дехидратираната кожа е суха само понякога. Това временно състояние може да засегне всички типове кожа: мазна, смесена, нормална или суха. Най-разпространени са периодите на хормонални сътресения и сезонни промени. През лятото и зимата кожата е особено податлива на дехидратация: студ, вятър и слънце увреждат хидролипидния слой на епидермиса, който вече не е в състояние да задържа влагата. Неподходящите продукти, честото бръснене или дори душове с твърде гореща вода са други фактори, които допринасят за дехидратацията на кожата, която може да се усети и да се види.

Суха ли е или дехидратирана кожата ми?

av_peau-seche-deshydratee_retention-eau-3-etapes_1x1

За намаляване на дехидратацията на кожата ми и в допълнение към кремовете, нанасям серум поне веднъж дневно, но най-често сутрин и вечер.

Дехидратирана кожа: груба и набръчкана кожа

Дехидратираната кожа е жадна кожа. Как мога да открия тези признаци на дехидратация? Ако се виждат фини линии в ъгъла на очите или по бузите и се появяват люспи (малки мъртви кожни клетки) след нанасяне на грим, кожата ви най-вероятно е дехидратирана.

По-рядко, особено през зимата, могат да се появят и люспи по ъглите на веждите и отстрани на носа. Това е още един признак, че е необходимо спешно да хидратирате кожата си.

През деня не забравяйте да носите Термална вода Avène и да пръскате фино върху лицето си веднага щом забележите тези признаци по кожата си, като изчаквате да я хидратирате по-обстойно вечерта.

Как да хидратирате лицето си

av_peau-seche-deshydratee_peau-rugueuse-striee_1x1

Дехидратирана кожа: посивяла кожа, която няма еластичност

Дехидратираната кожа също е склонна да се чувства опъната и да няма блясък.

Възстановяване на блясъка на дехидратираната кожа

Дехидратираната кожа винаги е без блясък. Тази липса на блясък и озаряване може да се коригира с малко грим, но има няколко правила, които трябва да знаете. Хидратирайте със серум, последван от хидратиращкрем и озарете с малко течен фон дьо тен, който не е твърде тъмен. Намалете линиите на дехидратация, като потупвате с гъба. 

Възстановяване на комфорта на дехидратираната кожа

Ако кожата ви е опъната, зачервена и без мекота след душ след разходка навън в студено, сухо време или престой в претоплена стая, много вероятно е да страдате от дехидратация. Изпробвайте хидратиращ продукт, специално разработен за дехидратирана кожа.

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Сухата и дехидратираната кожа нямат едни и същи нужди. Как да ги разберете правилно?

Четете внимателно етикетите на продуктите си за грижа за лицето: дехидратираната кожа се нуждае от малки количества мазнини за възстановяване на хидролипидния филм и бариерната функция на епидермиса, и от големи количества хидратиращи съставки, за да се поддържа кожата хидратирана.

Ето защо е препоръчително да изберете „овлажняващи“ или „рехидратиращи“ продукти под формата на емулсия (за мазна, смесена и нормална кожа), крем (за суха кожа) или гел (за всички типове кожа). И за да увеличите хидратацията, няма нищо по-добро от лечение със серум при всяка смяна на сезона!

Как можете да възстановите баланса на кожата?

Най-добри практики за хидратиране на кожата

В периоди, когато кожата ви е дехидратирана, предпочетете топла пред гореща вода, за да почистите лицето и тялото си, за да не влошите дехидратацията на кожата. 
И направете хидратиращите маски част от рутината си: нанесени вечер и оставени за една нощ, те ще гарантират, че се събуждате с еластична кожа и сияен тен.

От същата гама

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ДЕХИДРАТИРАНА КОЖА

Продукти за грижа за кожата с Термална вода Avène, предназначени да рехидратират кожата ви

Хидратиращ аква гел-крем

Хидратиращ аква гел-крем

Освежава - Хидратира

Лека хидратираща емулсия

Лека хидратираща емулсия

Хидратира

Обратно към началото