Съдържание

Погрижете се за сухата кожа през зимата

Зимата и сухата кожа често вървят ръка за ръка. И за това има основателна причина. Когато температурите паднат, кожата (особено на лицето и ръцете) е особено изложена на риск. Ако съчетаете това с вариациите „топло-студено“ между вътрешна и външна среда и честата употреба на сапуни или хидроалкохолни гелове, имате рецепта за отслабена кожа и дехидратация. Ето как да се грижите за кожата си.

av_peau-seche-deshydratee_etats-rougeurs-gercures-crevasses_1x1 472x472

Суха или дехидратирана кожа през зимата?

Опъване, зачервяване, напукване, нацепване... Зимата се отразява зле на кожата ни. Но дали студът изсушава или дехидратира кожата?

Ами по малко и от двете. През зимата студеното време има неблагоприятната тенденция да намалява производството на себум. Когато е студено, тялото ни дава приоритет на кръвообращението на жизненоважни органи и оставя други, като епидермиса, настрана. Активността на мастните жлези се забавя. По-малко себум означава по-малко липиди. Хидролипидният филм, който трябва да защитава кожата, не може да се справи добре. Влагата се изпарява по-лесно.

Затова кожата ви трябва да бъде подхранена и хидратирана.

Защо да подхранвате кожата си?

 

Щом настъпи студеното време е време да променя режима си и да използвам богати кремове или балсами както за лицето, така и за тялото.

Как да се грижим за лицето си през зимата?

Студът увеличава сухотата на кожата... но и топлината също! Затова когато перете, намалете температурата на водата до 32-34°C. Сапуните са допълнително изсушаващи и дразнещи елементи. Независимо дали са твърди или течни, забравете за тях. Изберете изключително богати дерматологични гелове или лосиони. Те съблюдават нивото на рН на кожата, не изсушават кожата и като бонус имат силна омазняваща сила. 

И накрая не забравяйте да отстраните грима си. За да се почувствате като в пашкул, преоткрийте предимствата на лосиона, който нанасяте с върховете на пръстите си. Кремообразната текстура на млякото и мекотата на пръстите нежно премахват грима без да изсушават кожата. А за да премахнете млякото, използвайте памучни тампони за многократна употреба, напоени с термална вода. Гарантиран комфорт.

Научете повече за сухата кожа на лицето

 

av_peau-seche-deshydratee_epaule-mousse-savon_1x1 472X472

През зимата – Cold Cream Крем и серум

През зимата кожата ви трябва да бъде постоянно подхранвана и хидратирана, както през деня, така и през нощта.

Cold Cream Крем, обвивка за вашата кожа

При продължително излагане на студ защитете кожата си с Cold Cream Крем. Това е най-подходящият покривен крем! Вечер, ако кожата ви е особено суха, заменете обичайния си нощен крем със студен крем. Ще видите, че кожата ви ще възвърне мекотата си още с първите нанасяния. Няколко дни (или по-скоро нощи) са достатъчни, за да се компенсира трайно сухотата на кожата, причинена от студа. Извършвайте процедурите толкова често, колкото е необходимо.

Серум за повишаване на ефективността на кремовете

Ако „богатата“ текстура на Cold Cream Крем не е подходяща за вас, нанесете серум непосредствено преди това. Предимството е, че не влияе на завършека на кремовете. По този начин кожата не се претоварва с мазнина и гримът се задържа добре. Прилагайте тази практика при всяка смяна на сезона, когато кожата е особено деликатна.

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

През зимата сухотата може лесно да засегне устните. Как ги защитавате?

Напуканите устни не са блестящи. За да коригирате това, започнете със скраб, за да премахнете малките мъртви кожни клетки. След това нанесете балсам за устни за по-бързо заздравяване.

Що се отнася до грима, когато устните са прекалено сухи, червилото не се нанася равномерно. Започнете с хидратация с подхранващ стик, който ще използвате като основа за червило. И ако устните ви наистина са твърде напукани, за да се гримирате, заменете червилото си с разкрасяващ балсам, който оцветява устните ви, като същевременно ги подхранва. 

Как се грижите за сухите ръце?

Как се грижите за сухите ръце?

Първият благоразумен съвет за избягване на сухи ръце е да носите ръкавици, когато излизате. Ако кожата ви все още е суха, нанасяйте концентриран крем за ръце със студен крем няколко пъти дневно. И не забравяйте да го прилагате преди лягане, най-доброто време за заздравяване и обновяване на клетките.

А ако страдате от напукана кожа, възстановяващият крем Cicalfate+ ще има едновременно възстановяващ и изолиращ ефект.

Как да се отървете от сухата кожа на ръцете си?

От същата гама

Нашите решения за кожата през зимата

Продукти за грижа за кожата с Термална вода Avène, предназначени да предпазват кожата ви

Подхранващ стик за устни

Подхранващ стик за устни

Крем за суха кожа

Крем за суха кожа

Подхранва - Предпазва - Защитава

Концентриран крем за ръце

Концентриран крем за ръце

Релипидиращо почистващо олио

Релипидиращо почистващо олио

Подхранва - Успокоява - Почиства

Обратно към началото