Екзема и псориазис: заболявания, които сърбят

av_eczema-psoriasis_nuque_dos_1x1
Съдържание

Екзема и псориазис: заболявания, които сърбят

Екземата и псориазисът не са рядкост, но не са добре познати на широката общественост....

title

Екзема и псориазис в цифри

2,5

милиони жени от Франция страдат от екзема

15%.

от бебетата са засегнати от екзема

3%.

от населението е засегнато от псориазис

Екземата и псориазисът не са рядкост, но не са добре познати на широката общественост и са заобиколени от много погрешни схващания. Не, тези кожни заболявания (дерматози) не са заразни. Не, те не се дължат на липса на хигиена. Какво би станало, ако можем да ви помогнем да видите нещата по-ясно? 
\nЕкземата е хронично възпалително заболяване на кожата, което се проявява като червени петна, раздразнение, сърбеж (наричан още пруритус), с редуващи се периоди на пристъпи (обостряния) и периоди на ремисия. Има не един, а няколко вида екземи: най-често срещаните са контактната и атопичната екзема. Важно е да ги разграничаваме, за да знаем произхода им и по този начин да приложим подходящо лечение и превенция. 
\nПсориазисът също е хронично възпалително заболяване на кожата, което се характеризира с червени плаки, покрити с белезникави люспи. Появява се при хора с генетично предразположение и под влиянието на определени фактори. И тук сърбежът е често срещан. 
\nВъпреки че двете заболявания си приличат в много отношения, те са различни. Псориазисът се среща много рядко при бебета, докато 15 % от децата на възраст под една година страдат от атопична екзема. Ето защо е важно да се прави разлика между тях, за да се лекуват правилно. 

title

АНАЛИЗИРАНЕ

По-добро разбиране на вашето състояние, за да се погрижите за себе си

av_eczema-psoriasis_plaque_interieur-bras_1x1 472x472

Екзема

Независимо дали е атопична или контактна, екземата е второто най-често срещано кожно заболяване след акнето. Затова, независимо дали става въпрос за възрастни или деца, това е информация за заболяване, което може да затрудни ритъма на живота ви, но можете да го третирате много успешно . 
\nКратка информация за екземата - атопична екзема 

Открийте
av_eczema-psoriasis_psoriasis_close-up_1x1 472x472

Псориазис

Псориазисът се причинява от прекомерно и ускорено обновяване на най-външния слой на кожата, съчетано с възпалителна реакция. По своята форма и по областите, които засяга, това заболяване има няколко аспекта. Нека разгледаме по-отблизо причините, характеристиките и начините на лечение.

Открийте
av_eczema-psoriasis_enfant_maman_dermatologue_4x5 472x500

Екзема, псориазис, по-добър живот в кожата Ви

Видими плаки , сърбеж... Основните симптоми на екземата и псориазиса могат да повлияят на вашето ежедневие. Въпреки това, с подходяща хигиена, адекватна хидратация и няколко лесни съвета за избягване на разчесването, е възможно да живеете спокойно със заболяването. Нашите експертни съвети как да се чувствате по-добре в кожата си и да си живеете живота.

Открийте
В Центъра за хидротерапия Avène всеки сезон ние третираме повече от 2000 души, които страдат от тези кожни заболявания. Разбира се, ние ги лекуваме, овладяваме дискомфорта на кожата им. Но ние също така ги учим как да си върнат властта над заболяването и да живеят по-добре с него, така че да се чувстват по-добре в кожата си (и с мислите си) всеки ден.
\nНашата мисия е да осигурим трайно облекчение.

Нашите решения за екзема и псориазис

Продуктите на Eau Thermale Avène, предназначени да ви помогнат да се чувствате по-комфортно в ‚сърбящата ви кожа“
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D - Релипидиращ балсам

Обожавам го! Вече нямам зачервяване, сърбеж или обостряния. Кожата ми е мека. Открийте серията
Обратно към началото