Псориазис и екзема при деца: подходяща хигиена

Съдържание

Псориазис и екзема при деца: подходяща хигиена

Съвети за нежно почистване Кожата на детето ви е раздразнена и сърби. Тя се нуждае от нежна грижа. Означава ли това, че трябва да спрем ежедневното миене? Следвайте нашите съвети, за да измивате детето си нежно, предпазващо и ефективно всеки ден. Вземането на душ също може да се превърне в момент на удоволствие в ежедневието.

Екзема и псориазис: ползите от ежедневното миене

Екзема и псориазис: ползите от ежедневното миене

Кожата на дете, страдащо от екзема или псориазис, е раздразнена и отслабена.

Много родители смятат, че е по-добре миенето на деца с атопична кожа да се отложи, но хигиената е необходима, особено през лятото, когато се натрупват пот и прах.

Екзема и псориазис: правилният начин за измиване

Екзема и псориазис: правилният начин за измиване

Екзема и псориазис: правилният начин за измиване, без да предизвиквате дразнене

Възможно е да се измиете, без да раздразните атопичната си кожа! Просто не забравяйте да използвате ръцете и да изберете подходящи продукти.

 

Оставете аксесоарите

Ръцете са най-доброто средство за измиване на детската кожа, без да се рискува допълнително раздразване. Избягвайте използването на кърпи или гъби за тяло, тъй като те могат да предизвикат триене и да засегнат и без това чувствителната кожа. Нещо повече, тези аксесоари за баня обикновено са гнезда за микроби

Без грубо сушене с кърпа

След като излезете от водата, избягвайте грубото подсушаване с кърпа. Внимателното подсушаване на тялото е най-добрият начин да избегнете повторното активиране на усещането за сърбеж. Това също така помага да се запази известно количество влага върху кожата, което улеснява нанасянето на емолиентен продукт.

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Екзема и псориазис: правилният шампоан за скалпа

Внимателното измиване на косата и скалпа на децата е също толкова важно, колкото и измиването на останалата част от тялото, особено след като децата често имат огнища на екзема или псориазис по скалпа. Изберете мек дерматологичен шампоан за честа употреба. Избягвайте на всяка цена ароматизирани продукти, тъй като те могат да раздразнят и без това сухия скалп на детето ви.

Екзема и псориазис: може ли детето ми да се къпе?

Екзема и псориазис: може ли детето ми да се къпе?

За предпочитане са топлите, кратки душове. Но не е необходимо да избягвате баните напълно. Ако водата е по-скоро хладка, отколкото гореща, детето няма да прекарва твърде дълго време във ваната (максимум 10 минути) и ако не използвате пенообразуващи и ароматизирани продукти или етерични масла, ваната може да бъде ценен момент за релаксация на вашето дете. След дълъг ден в училище това е приятен начин за успокояване, тъй като децата с екзема или псориазис често изпитват голям стрес ежедневно.

От същата гама

Нашите решения за измиване на деца с кожа склонна към екзема или псориазис

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени за нежно почистване на деликатната детска кожа

XERACALM A.D. Свръхобогатен сапун

XERACALM A.D. Свръхобогатен сапун

Подхранва - Успокоява - Почиства

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото