Екзема при бебета

Съдържание

Екзема при бебета

Суха ли е кожата на вашето бебе и има ли червени петна по лицето, ръцете и краката? Чеше ли се, гърчи ли се и има ли проблеми със съня? Може би страда от детска екзема. Въпреки, че това често срещано състояние обикновено изчезва в детска възраст, бебето ви все още се нуждае от успокоение на кожата.

av_eczema-psoriasis_bebe_1x1_v1

Екзема при бебета: разпознаване, разбиране, облекчаване

Бебето ви е намръщено, спи лошо, търка се в чаршафите, гърчи се... Атопичната екзема при деца се появява няколко седмици след раждането. Челото, бузите и брадичката са най-предразположените области, но червени петна могат да се появят и по други части на тялото. За щастие зоната под пелената обикновено е пощадена. 

След това този вид екзема се настанява в гънките: лактите, коленете, китките... Атопичната екзема засяга около две от всеки десет деца и включва наследствен фактор. Обикновено тя се лекува спонтанно по време на кърмаческа възраст, но бебето ви все още трябва да бъде успокоявано и обгрижвано по време на и между обострянията.

Следвайте нашите съвети за успокояване на бебешката кожа

Когато го видя да се чеше, наистина искам да му помогна и да го облекча. Всички решихме да се борим заедно, за да може той да израсне както трябва.

Сесил, майка на Тео

Екзема при бебета: необходим ли е тест за алергия? 

Това не е от съществено значение, тъй като екземата не е строго погледнато алергично заболяване. Прегледът от общопрактикуващ лекар, дерматолог или педиатър е достатъчен за диагностициране на атопична екзема. 

Възможно е обаче това състояние при бебета да е свързано с алергия към кравето мляко, съдържащо се в храните . Тази хипотеза трябва да се обмисли, ако обривът е по голяма част от тялото или ако детето ви страда от храносмилателни проблеми: лошо усвоява млякото си и не наддава на тегло. В този случай и само тогава ще бъдат направени тестове за алергия. В случай на потвърдена алергия млякото ще бъде заменено с друго, за да се компенсира евентуален хранителен дефицит.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1

Екзема при бебета: атопичен дерматит или контактна екзема?

И двата вида екзема могат да се появят при деца, но произходът, протичането и лечението им са различни.

Атопична екзема... ?

Атопичната екзема при бебета се дължи на генетична предразположеност на кожата, която не изпълнява ролята си на бариера срещу външните агресии. Атопичната екзема при бебетата не се причинява от конкретен алерген, а от високата чувствителност на кожата към всички алергени.

Научете всичко за атопичната екзема

... или контактна екзема?

Контактната екзема обикновено се появява по-късно от атопичната екзема при бебетата. Това е алергична реакция към алерген след контакт с продукт или предмет: сапун, парфюм, никел и др. В този случай възпалителната реакция - сърбящите червени петна - е хиперлокализирана. 
\nИ в двата случая кожата на детето ви трябва да бъдехидратирана и успокоена. и.

Научете всичко за контактната екзема

Нашите съвети за хидратация и борба със сърбежа

ПРИЯТЕЛСКИ (И ЕКСПЕРТНИ) СЪВЕТИ

Възможно е да облекчите екземата на бебето както по време на обостряне, така и по време на ремисия.

Обостряне на екземата на бебето е, когато се появят червени, сърбящи петна. За този период, който продължава няколко дни, лекарят ще предпише локални кортикостероиди. Приложени локално и следвайки препоръките на лекаря, това значително подобрява качеството на живот на вашето малко дете.

Извън пристъпите кожата им остава суха и уязвима. Важно е да я подхранвате и защитавате с подходящ крем, за да я поддържате добре хидратирана. Ежедневното нанасяне на емолиент помага да се намалят пристъпите на екзема при бебето.

Следвайте нашите съвети за успокояване на бебешката кожа

av_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Най-добри практики за облекчаване на екзема при бебета

Затова основното лечение на екземата на бебето е редовното нанасяне на емолиентен продукт, в идеалния случай веднага след къпане. 

След като измиете бебето с нежен почистващ продукт, подсушете го внимателно и загрейте крема в ръцете си, за да омекне. Разпределете го, като масажирате бебето леко, от бедрото до глезена, от рамото до китката, от гърдите до корема и от задната част на раменете до седалището, без да забравяте лицето. Ефективността и нежния момент са гарантирани! 

Правила за хидратиране

От същата гама

Нашите решения за успокояване на бебешката кожа склонна към екзема

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени за успокояване и подхранване на бебешката кожа

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото