Живот с екзема и псориазис - Възрастни - Подходяща хигиена

Съдържание

Живот с екзема и псориазис - Възрастни - Подходяща хигиена

Ежедневната ви хигиена

Екзема и псориазис: защо да се миете всеки ден?

Кожата, страдаща от екзема или псориазис, е отслабена и следователно изложена на висок риск от инфекции. Ето защо е важно да измивате кожата ежедневно с подходящи продукти, които не дразнят. Независимо дали сте във фаза на пристъп, измивайте кожата си нежно всеки ден, за да можете да я хидратирате по-ефективно. Добре почистеният епидермис абсорбира по-добре емолиентните продукти, от които се нуждае, за да се омекоти и възстанови.

Къпането има няколко предимства: то почиства, отпуска и подготвя кожата за нанасяне на емолиентни продукти. За да се погрижите за раздразнената кожа, е важно да възприемете навици за почистване без триене.

Екзема и псориазис във ваната или под душа

Когато вземате душ или вана, чувствителната ви кожа трябва да бъде защитена, за да можете да се насладите на момента. 

Първо, ако се изкушавате да се излежавате с часове, имайте предвид, че кожата ви може да възнегодува за това. Не превишавайте 5 минути под душа и 15 минути във ваната.

Друг важен детайл е температурата. Водата под душа или във ваната не трябва да надвишава 34°C. Това ще предотврати появата на сърбеж. 

След като излезете от банята, подсушете се внимателно, без да търкате, за да не повредите защитния филм на кожата си. Най-добре е да потупвате внимателно всяка област, като използвате меки тъкани, например памук. 

 Екзема и псориазис: всичко, което е необходимо, за да се измиете внимателно

За кожата ви, която е лишена от мазнини, е много важно да изберете правилните продукти за почистване.

 

Масло или гел без сапун

Масло, гел, крем или дерматологичен синдет: какъвто и да е вашият почистващ продукт, избягвайте продукти, които съдържат сапун - детергент, който разрушава хидролипидния филм на кожата, както и парфюм и етерични масла. Така ще избегнете риска от появата на кожен обрив и алергични реакции.

Оставете аксесоарите

Ако се изкушавате да използвате кърпа или гъба за тяло, трябва да устоите на желанието си. По-добре е да се измиете просто и внимателно с ръце. Ръцете ви са много по-чисти и не са толкова агресивни към кожата, колкото аксесоарите за баня. 

 

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Емолиентни продукти: омекотяват водата във ваната

Водата във ваната може да бъде малко твърда или прекалено агресивна за кожата с екзема или псориазис. Но тя може да се омекоти, като се добавят няколко капки течен емолиент, например почистващо олио. Съществуват продукти, които са специално разработени да се разтварят във вода и да действат бързо. Ефектът е незабавен: те неутрализират изсушаващия ефект на котления камък. Това подобрява комфорта на кожата.

Правилните стъпки за защита на кожата

Ако имате псориазис, е важно да избягвате всичко, което може да раздразни кожата ви.

От същата гама

Нашите решения за почистване на възрастни с екзема или псориазис

Продукти за грижа за кожата на Eau Thermale Avène, предназначени за успокояващо ежедневно почистване

BEST SELLER
Термална вода

Термална вода

Успокоява - Възстановява кожната бариера

Обратно към началото