Екзема и псориазис при възрастни: добри навици за хидратиране

Съдържание

Екзема и псориазис при възрастни: добри навици за хидратиране

Екзема и псориазис: Деликатната кожа трябва да се хидратирате всеки ден! При екзема и псориазис кожата е подложена на възпаление, дисфункция на кожната бариера и сухота. Ето няколко съвета за ежедневна хидратация на кожата. Изберете правилния крем и възприемете щадящи добри навици: кожата ви ще ви е благодарна.

Екзема: добри навици за хидратация

Независимо дали сте в офиса или на среща, желанието за чесане е неконтролируемо и може да ви завладее в най-неподходящия момент. Акцент върху хидратацията на  

Отидете в банята, за да изпълните мисията си: научете как да хидратирате кожата си с продукт, специално разработен за вашите нужди. След като овладеете техниката за нанасяне, ще имате всички шансове да

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

На кожата й липсват липиди. За целта са необходими много нежни, недразнещи почистващи и емолиентни продукти, т.е. вещества, които компенсират сухотата на кожата.

Хидратация : вашият набор от инструменти за екзема

Трябва редовно да хидратирате , за да не се изсушава кожата ви. За да живеете добре с екзема , можете да планирате нежни хидратиращи ритуали в стратегически моменти от деня. Трябва да нанесете емолиентните продукти за грижа:

- Веднъж или два пъти след измиване на ръцете. Можете да повторите тази процедура веднага щом кожата ви изсъхне. 

 - След всеки душ или вана. Тук няма скрити тайни: всичко, което трябва да направите, е да се погрижите за кожата си.

Категория

Ето нашите съвети за нежнa хидратация на кожата

 

1. Гладко, равномерно нанасяне

Започнете, като изгладите крема между дланите си и след това го нанесете по цялата кожа с малки потупвания. Използвайте широки, нежни движения по цялата повърхност на ръката си, за да се уверите, че продуктът прониква и покрива цялата областбез да търкате кожата, за да не се раздразни.

2. Разпределение на тънкия слой

При екзема и псориазис омекотяващите средства са предназначени за нанасяне на тънки слоеве без мазен или лепкав ефект. 

Избягвайте плътните слоеве крем, за да избегнете дразнене на кожата и усещане за парене. Ако използвате крема пестеливо, ще се чувствате много по-добре!

ПРИЯТЕЛСКИ, ЕКСПЕРТНИ СЪВЕТИ

Поглезете скалпа си

Хидратацията на скалпа намалява сърбежа и мъртвата кожа. Ако имате екзема или псориазис, е важно да прилагате емолиентни продукти върху скалпа. Хидратацията на тази част на тялото е лесно: нанесете емолиентния продукт с върховете на пръстите си, част по част, по целия скалп с кръгови движения. Ако имате време, съчетайте полезното с приятното и си направете масаж на скалпа. За оптимална хидратация оставете емолиента да действа 3 часа или през нощта, преди да изплакнете внимателно с мек шампоан. 

Добри навици за справяне с екземата за хидратирана кожа

Като източник на раздразнение, който може да изсуши кожата ви, хладният душ с

След всеки душ, за да избегнете търкане, потупвайте всяка част от тялото си с кърпа, преди да нанесете емолиентния продукт. 

Използване на противовъзпалителни кремове върху червените петна

Обратно към началото